Bölünmüş Ürünler HK.

siradaninsan

iyikus.com Üyesi
Merhaba,
Trendyol grpetten bölünmüş olarak gervit ve entrobac almıştım diğer forumlarda kullananlar 6 ay da bir bu bölünmüş ürünlerin değiştirilmesi taraftarı.. Satıcıya sorduğumda aldığım cevap "ağzı iyi kapatılırsa bozulmaz skt'ye kadar" sizce değiştirilmeli mi? Sktsine kadar kullanılmalı mı?

Ekstra olarak bu ürünleri alırken hep tereddütte kalıyorum 3 aydır ürünü kullanıyorum kokusu diğer kullananlarla vs. görüntüsü aynı diğer forumlarda bu satıcıdan alan olmuş. Diazym mı kullansak ne yapsak bu seferde multivitamin bulamıyoruz piyasada...

Önerilen ortamlarda muhafaza edildiğinde bence bir problem olmayacaktır. Ben kendim de aynı satıcıdan bölünmüş ürün alıyorum hemen hemen 5-6 aydır kullanıyorum ürünleri. Örneğin Gervit'in dozajı tam suluğa 6 damla olunca hem de haftada 1 kullanıldığı için kolay kolay bitmiyor. Kuşlarımda da şuana kadar yan etki görmedim.

Oyla 0
Önerilen ortamlarda muhafaza edildiğinde bence bir problem olmayacaktır. Ben kendim de aynı satıcıdan bölünmüş ürün alıyorum hemen hemen 5-6 aydır kullanıyorum ürünleri. Örneğin Gervit'in dozajı tam suluğa 6 damla olunca hem de haftada 1 kullanıldığı için kolay kolay bitmiyor. Kuşlarımda da şuana kadar yan etki görmedim.
senede bir değiştireyim o zaman

Oyla 0
Bölünmüş ürünlerin nasıl şartlarda ''bölündüğünü'' az çok bildiğim için bölünmüş ürünleri tavsiye etmiyorum.
Bütçeden tasarruf etmek isteniyorsa bölünmüş ürün almak yerine 2-3 kişi ortak alıp kendileri paylaşsalar daha iyi olur.
Hem paradan tasarruf olur,hem de aldığınız üründen emin olursunuz.
Önemli not;
Eğer imkan varsa bölünmüş ürünlerin alındığı firmalara gidip ortamlarını bizzat görmekte fayda var...

Oyla 0
Ne yazık ki herkesin 3 kişi kadar ortak bulacak kimsesi yok? Örneğin 1 Lt orijinal Gervit-w 400₺. Eğer Gervit'i almayı düşünen kişinin sadece 2-3 takımı varsa, bu gerviti 4 kişiyle birlikte bile alsa kendisi 100₺ ödeyecek ve almış olduğu Gervit'i bitiremeden SKT tarihi dolacak yahut uygun ortamda muhafaza edemeden bozulacak, diğer bir ihtimali az ama yinede sıfır olmayan bir olay ise elindeki vitaminin kazayla dökülmesi olabilir. Bu risklere girmek yerine 50ml'i 30₺ olarak tek başına almak bence daha stressiz ve rahat olacaktır.

Yanlış anlama söylediklerin doğru fakat uygulamak çok zor bir durum:) bu sebeplerden dolayı, bir çok kişi bölünmüş ürünü tercih ediyor. Ki zaten bu yüzden bölünmüş ürün satan bilindik siteler çok para kazanıyor ya:)

Oyla 0
Vitamin ve probiyotik gibi ürünleri bölünmüş alsak bile aslında çok fazla bölünen ürünler değil. 250 ml, 500 ml, 1 lt gibi ürünlerden bölüyorlar. Bir ana paketten 5 ila 10 bölünmüş ürün çıkıyor yani. Büyük firmalarda satışa oranla bu ürünler günlük bile açılıyor olabilir. Son kullanma tarihinden veya 6 aylık ömründen ziyade @Atilla Algansoy dediği gibi ürünlerin ne şekilde bölünüp nasıl muhafaza edildiği daha önemli.

Oyla 0
Vitamin ve probiyotik gibi ürünleri bölünmüş alsak bile aslında çok fazla bölünen ürünler değil. 250 ml, 500 ml, 1 lt gibi ürünlerden bölüyorlar. Bir ana paketten 5 ila 10 bölünmüş ürün çıkıyor yani. Büyük firmalarda satışa oranla bu ürünler günlük bile açılıyor olabilir. Son kullanma tarihinden veya 6 aylık ömründen ziyade @Atilla Algansoy dediği gibi ürünlerin ne şekilde bölünüp nasıl muhafaza edildiği daha önemli.
Bölünmüş ürünlerin nasıl şartlarda ''bölündüğünü'' az çok bildiğim için bölünmüş ürünleri tavsiye etmiyorum.
Bütçeden tasarruf etmek isteniyorsa bölünmüş ürün almak yerine 2-3 kişi ortak alıp kendileri paylaşsalar daha iyi olur.
Hem paradan tasarruf olur,hem de aldığınız üründen emin olursunuz.
Önemli not;
Eğer imkan varsa bölünmüş ürünlerin alındığı firmalara gidip ortamlarını bizzat görmekte fayda var...

evde kuş sayısı fazla olmayan tanıdığını olmayan kişiler nasıl güvenecek veya evde besleyenler için hangi marka ürünleri önerirsiniz.

--
probiyotik olarak diazyme aldık diyelim multivitamin olarak ne alacağız?

Oyla 0

evde kuş sayısı fazla olmayan tanıdığını olmayan kişiler nasıl güvenecek veya evde besleyenler için hangi marka ürünleri önerirsiniz.

--
probiyotik olarak diazyme aldık diyelim multivitamin olarak ne alacağız?
Probiyotik olarak ben Probiacti-Bird kullanıyorum,ufak şişeleri de mevcut,tavsiye ederim.
Multivitamin olarak da yerli ürünlere bakabilirsiniz.
Örneğin Provit VMK kullanıp tavsiye edenler var. (Ben şahsen tecrübe etmedim)
Beşeri ürün olarak da Supradyn All Day Efervesan'ı ezip toz haline getirdikten sonra dozajının ayarlamak sureti ile kuşlarına veren arkadaşlar var,onların tecrübelerinden faydalanabilir,nasıl kullandıklarını forum içinde araştırarak öğrenebilirsiniz.

Son düzenleme:
Oyla 0
Yanlış anlaşılmasın isteyen istediği ürünü kullanabilir elbette. Ama lafı gelmişken bir iki birşey yazıyım. Ben diazem yada probiacti bird yada refarm ürünlerini kullananları ben anlamıyorum açıkçası. Daha doğrusu kullanıpta tavsiye edenleri.. Bunların hepsini bende denedim ve bir kaç kullanımdan sonra hepsini çöpe attım. Verdiğim paraya acıdım resmen..

Yani kuşlar üzerinde hiçbir olumlu etkisi olmayan hatta olumsuz etkilerini gördüğüm ürünler. Sadece ben değil bir çok üreticide aynı şeyleri söyler size.. Özellikle diazemi hala tavsiye edenleri görmek beni çok şaşırtıyor :)

Supradyn hakkında da ksıa birşeyler yazıyım. Bu ürün bildiğiniz üzere beşeri bir ürün, iyimi iyi, kalitelimi kaliteli, faydası varmı mükemmel faydası oluyor. Ancak bu ürünü sadece belli başlı dönemlerde kullanılması taraftarıyım. Yani bazı özel hastalık durumlarında.. Onun dışında kuşlarda düzenli kullanılmasını önermiyorum kesinlikle. Sebebide içeriğindeki ilave katkılar. Biliyorsunuz vitamin ve minerallerin dışında birde bunun suda eridiği zaman kıvamlı, tadı güzel, içimi hoş olması açısından birçok katkı ekelniyor. Ve bu katkılarda kuşlarımıza uzun vadede ciddi zararlar getirebilir...

He kısa vadede bir sakıncası yok onuda söyliyeyim hatta ekstra faydası oluyor. Zaten bazı hasta kuşlarda tavsiyede ediyorum, kendimde bazı zamanlar kullanıyorum kuşlarımda..

Oyla 0
bölünmüş ürün içinize sinmiyorsa 6 ayda bir değiştirmek yerine güvenilir bi satıcıdan kapalı ürün alın, emin olun daha ucuza gelir.

evde bi kaç kuş besleyip fazla bütçe ayırmak istemiyorsaniz, aşağıdaki gibi multivitamin + multimineral + aminoasit bileşimi ideal bi tercih olabilir

Screenshot_20210628-215838_Samsung Internet.jpg

Oyla 0
Yanlış anlaşılmasın isteyen istediği ürünü kullanabilir elbette. Ama lafı gelmişken bir iki birşey yazıyım. Ben diazem yada probiacti bird yada refarm ürünlerini kullananları ben anlamıyorum açıkçası. Daha doğrusu kullanıpta tavsiye edenleri.. Bunların hepsini bende denedim ve bir kaç kullanımdan sonra hepsini çöpe attım. Verdiğim paraya acıdım resmen..

Yani kuşlar üzerinde hiçbir olumlu etkisi olmayan hatta olumsuz etkilerini gördüğüm ürünler. Sadece ben değil bir çok üreticide aynı şeyleri söyler size.. Özellikle diazemi hala tavsiye edenleri görmek beni çok şaşırtıyor :)

Supradyn hakkında da ksıa birşeyler yazıyım. Bu ürün bildiğiniz üzere beşeri bir ürün, iyimi iyi, kalitelimi kaliteli, faydası varmı mükemmel faydası oluyor. Ancak bu ürünü sadece belli başlı dönemlerde kullanılması taraftarıyım. Yani bazı özel hastalık durumlarında.. Onun dışında kuşlarda düzenli kullanılmasını önermiyorum kesinlikle. Sebebide içeriğindeki ilave katkılar. Biliyorsunuz vitamin ve minerallerin dışında birde bunun suda eridiği zaman kıvamlı, tadı güzel, içimi hoş olması açısından birçok katkı ekelniyor. Ve bu katkılarda kuşlarımıza uzun vadede ciddi zararlar getirebilir...

He kısa vadede bir sakıncası yok onuda söyliyeyim hatta ekstra faydası oluyor. Zaten bazı hasta kuşlarda tavsiyede ediyorum, kendimde bazı zamanlar kullanıyorum kuşlarımda..
Refarm ben de hiç kullanmadım ama Probiacti-Bird kullanıyorum.
Probiacti-Bird de ne gibi bir olumsuzluk gözlemlediniz belirtirseniz,bende kendi kullanımım açısından kullanıp kullanmama konusunda değerlendirmeye alayım.

Oyla 0
Refarm ben de hiç kullanmadım ama Probiacti-Bird kullanıyorum.
Probiacti-Bird de ne gibi bir olumsuzluk gözlemlediniz belirtirseniz,bende kendi kullanımım açısından kullanıp kullanmama konusunda değerlendirmeye alayım.

Birincisi büyük oranda tuz ve şekerden oluşuyor. Buda kuşlara anlık enerji versede uzun vadede ciddi problem teşkil eden birşey. Şeker ve tuzun olumsuz etkilerinden bahsetmeye gerek yok diye düşünüyorum.. İkinci olarakta sindirime hiç bir katkısını gözlemlemedim ben. Dışkılarda en ufak bir olumlu etkisi yok. Probiyotik kullanım amacımız bu zaten..

Oyla 0
Evet.Tuz ve şeker var içeriğinde ama büyük oranda olup olmadıkları konusunda emin değilim.
Sindirim konusunda ise,özellikler bozuk dışkıyı toparlamasına baya yardımcı oldu diyebilirim.
Özellikle 1 kuşumun düzeltemediğim dışkısı, Probiacti kullanmaya başladıktan sonra düzeldi. (ondan önce Diazyme 256 kullanıyordum).
Piyasada çok iyi olarak kabul edilen Entrobac da belli miktarda Maltodekstrin, dekstroz gibi şekerler içeriyor.
Ve detaylı incelemedim ama diğer probiyotikler de belli oranda şeker içeriyor.
Bu durumda tamamına belli oranda zararlı diyebilir miyiz?
Ya da esas istenilen maddeyi (ör: proteinler) hücre içerisine taşımak için şekerin türleri kullanıldığını için ürünlerin içinde az miktarda dekstroz gibi doğal şeker katkıları koyuyorlar olabilirler mi?
Ben Probiacti'yi kuşumun dışkısını kullanmaya başladıktan sonra bariz şekilde toparladığını gözlemlediğim için devamlı kullanmaya başladıktan sonra diğer kafeslerimde de kullanmaya başladım.
Tercih etmemin sebebi de diğer ürünlere göre daha fazla faydalı canlı bakteri barındırıyor olması ve organik olması.
İleride değiştirir miyim?
Eğer kuşlarımın dışkısı bir gün bozulur ise değiştirmeyi düşünebilirim,onun dışında şu an için memnunum diyebilirim.

Oyla 0
Ben bu yorumumda olumsuz oy atılacak bir şey yaptığımı düşünmüyorum dostlar ? Hazır mama hakkında ve Dışkıda yem görülmesi konularındaki mesajlarıma da aynı şekilde olumsuz oy atılmış. Üslup, içerik konusunda bir hatam varsa veya yanlış bilgilendirmede bulunduysam bana özel mesaj yolu ile hatamı bildirebilir misiniz?

Oyla 0
Siz bilirsiniz değiştirin diye söylemedim zaten :) ben o etkilerin hiç birini görmedim. Ayrıyetten evet diğer bazı ürünlerde de şeker var ama şekerinde çeşitleri var. Ben içinde tuz ve şeker kamışı olan birşeyi düzenli kullanmam açıkçası. Hatta şekerli olduğu için meyveyi bile az miktarda öneriyoruz. Şeker en başta mantarı tetikliyor. Tuza hiç girmiyorum bile. Ayrıyetten benim aldığım ürün çok çabuk bozulmuştu..

Oyla 0
Geri