Bonsai bitkisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan srrar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

srrar

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar merhaba, kuşum evdeki bonsai bitkisini keşfetti, yapraklarını kemirmeye başladığını görünce onu hemen oradan uzaklaştırıp ağzındakini almaya çalıştım ve bitkiyi de oradan kaldırdım. Fakat emin olmak için sizlere danışmak istedim fotoğraftaki bonsai bitkisi kuşlar için zararlı mıdır ve bitkiyi bulunduğu odadan kaldırmalı mıyım?

Ayrıca evde orkide, aloe vera ve kaktüs mevcut bunlarla ilgili ne düşünüyorsunuz? Forumda aloe vera ve orkidenin zararsız olduğunu okudum yani olur da gidip yapraklarını yese bu bir zarar teşkil etmez değil mi, kaktüse de gidip konmayacağını düşündük

Ekli dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    334 KB · Görüntüleme: 7
Benim bildiğim bitki değil bunlar minyatür ağaç. Küçük toprağa ekince ağaçta küçük kalıyor diye hatırlıyorum. Türü ney bu ağacın ona göre zararlı yada zararsız diyebiliriz.. Kaktüste tehlikeli bence...

Oyla 0
Benim bildiğim bitki değil bunlar minyatür ağaç. Küçük toprağa ekince ağaçta küçük kalıyor diye hatırlıyorum. Türü ney bu ağacın ona göre zararlı yada zararsız diyebiliriz.. Kaktüste tehlikeli bence...
Kaldırdım kaktüsü bulunduğu odadan. Bu ağacın da üzerine konup oynayınca çok mutlu oldu ama işte zararlı olup olmadığını bilmediğimiz için yapraklarını yemesi bizi korkuttu. Üzerine konup oynamasına izin versek mi yoksa tamamen odanın uzak bir köşesine mi kaldıralım bilemedik

Ekli dosyalar

• 2.jpeg
    2.jpeg
    109.7 KB · Görüntüleme: 4
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    105.6 KB · Görüntüleme: 4
Oyla 0
Maalesef bitkinin adından tam emin değilim ancak benjamin bitkisinin bonsai türü gibi. Genel anlamda zararlı olmaz ancak her ihtimale karşı uzak tutmak en iyisi. Aloe vera'nın zararı yok lakin yeşil kısımları alerji yapabiliyor. İç sıvısı tüketime uygundur. Orkide ise zararını hiç duymadım ama yine de dikkat edilmeli.

Oyla 0
Maalesef bitkinin adından tam emin değilim ancak benjamin bitkisinin bonsai türü gibi. Genel anlamda zararlı olmaz ancak her ihtimale karşı uzak tutmak en iyisi. Aloe vera'nın zararı yok lakin yeşil kısımları alerji yapabiliyor. İç sıvısı tüketime uygundur. Orkide ise zararını hiç duymadım ama yine de dikkat edilmeli.
Tamamdır ben en iyisi hepsini uzaklaştırayım. Teşekkürler :)

Oyla 0
Geri