Bozulan dışkılar

roadhouseblues

Veteran
Herkese merhaba ☺️ Daha önce konu açmıştım ,mubişim tedavi gördü sonrasında yine dışkılarda bozulma başladı.Veterinere de gittik ,daha önce tedavimizi yapan Özm vet.ile de görüştük.Veteriner ilaç verdi ama kullanmadım çünkü İzmir'deki vet.ilaç kullanmaya gerek yok dedi.Ben de kararsız kaldım.Sizce ne yapmalıyım?

Merhaba, hangi ilaç verildi tekrardan acaba. Birde son dışkıları tekrar yüklemeniz mümkün mü?

Oyla 0
IMG_20210422_162925.jpgIMG_20210422_162853.jpg Dışkıları bir düzgün bir ishal gibi.Dün de ilk kez yemli bir dışkı yaptı.Tam tüyden çıkıyordu yine tüye girdi.Bu belirtiler de bana stafilokokun tekrarladığını düşündürse de dediğim gibi Özm lab.sahibi ilaç kullanmayalım dedi.Probiyotik veriyorum sadece haftada 3 defa.Eskiden diazyme veriyordum şimdi entrobac veriyorum.Siz neler önerirsiniz?

Oyla 0
Tüyden kaynaklı bozuyor olabilir tekrar tekrar. Tüyden sonra eğer gerek kalırsa bu ilaca başlamanızı öneririm.

Oyla 0
Bazı şeyleri yanlış yapıyorsunuz muhtemelen. Bu nedenle devamlı tüy yenileme durumu söz konusu

Oyla 0
B vit.hiç vermiyorum uzun zamandır.Başka ne hata yapıyor olabilirim ki :(
Ekli dosyayı görüntüle 16027Ekli dosyayı görüntüle 16028 Dışkıları bir düzgün bir ishal gibi.Dün de ilk kez yemli bir dışkı yaptı.Tam tüyden çıkıyordu yine tüye girdi.Bu belirtiler de bana stafilokokun tekrarladığını düşündürse de dediğim gibi Özm lab.sahibi ilaç kullanmayalım dedi.Probiyotik veriyorum sadece haftada 3 defa.Eskiden diazyme veriyordum şimdi entrobac veriyorum.Siz neler önerirsiniz?
Entrobac vitamin de içeriyor biliyorsunuz,haftada 3 fazla mı geliyor acaba? Gerçi değerleri çok yüksek olmayabilir emin değilim.

Oyla 0
ortam ısısı sürekli değişiyor mu? tüy değişimini tetikleyecek tohumları (nijer vb) fazla kullanıyormusunuz?
İlk sıralar garden mix kullanıyordum yulafların tüye soktuğunu fark ettim bıraktım.Sonra buradaki öneriler üzerine benelux premium aldım ama ondan da memnun kalmadım,zaten kuşum da aspuru hiç sevmiyor,yemiyor.Veteriner yemini değiştir deyince en son vivid aldım.Yani hayır hocam nijer falan yok gibi yeminde.Isısı da hep aynı sadece gece yatarken battaniye örtüyorum kafese.

Oyla 0
entrobac vitamininden bir şey olmaz.
Aslında problem de buradan kaynaklanıyor. Kuşlar alıştıkları düzeni değiştiğinde dengelemek için farklı döngülere giriyor. Varsayıyorum hafta da 2 kez vitamin veriyordunuz ve bunu çıkarttınız ya da arttırdınız. Bu durumda etkileniyor bünyesi ve buna göre gardını alıyor.

Oyla 0
Enfeksiyon başladıysa probiyotik veya vitamin zaten işe yaramaz. Karaciğerde de bir problem olabilir kuşunuzun.

Oyla 0
Geri