Brokoliyi gönül rahatlığıyla verebilirsin dozunu kaçırmadan..
Kenevir konusuna gelecek olursak da üreticiler bu tohumu kızıştırmak için kullanılıyor genellikle her ne kadar ilk tercih nijer olsa da.%32 gibi yüksek bir protein oranına sahip.Bana kalırsa yemlerin içerisinde bulunması gereken bir tohum ama o kadar.Ayrıyeten vermek çok da gerekli değil.Ki her ne kadar kuştan kuşa değişse de ben muhabbet kuşlarının çok severek yediğini görmedim.
Ekli dosyayı görüntüle 13391
Gel bir de faydalarına bakalım:
-A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminleri ve folik asit (B9) bakımından zengindir.
-Kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, sodyum ve çinko minerallerini içerir.
-Protein bakımından oldukça zengindir.Kenevir tohumu kullanılırsa günlük protein ihtiyacının üçte birini karşılar.
-GLA (gama linolenik asit) adı verilen bir yağ asidi de içeren kenevir tohumu, bu özelliği sayesinde hormon dengesini sağlamaya yardımcı olur.
-Omega yağ asitleri bakımından oldukça zengindir.
-Tüy sağlığı için faydalıdır. Düzenli olarak kullanıldığında tüylerin daha parlak, canlı görünmesine yardımcı olur.
-Kenevir tohumu, oldukça iyi bir lif kaynağıdır.Bağırsakların işleyişini kolaylaştıran içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler, ishal gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur.
-İçerdiği yüksek oranda magnezyum sayesinde rahatlama için oldukça faydalıdır. Melatonin eksikliğinden kaynaklanan stres gibi problemleri azaltmaya yardımcı olur, melatonin hormonu salınımını kolaylaştırır.
-Kemikleri güçlendirir.İçerdiği vitaminler ve özellikle demir sayesinde,kan dolaşımını rahatlatır ve stres gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur.