Bu aylarda kanatlarını açması normalmi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasan.

Veteran
Merhaba arkadaşlar biz ic anadoludayiz hava sıcaklığı hep 30 derecelerde kuşum da dışarıya çıkıp uçtuğunda falan kanatlarını açıyor normal mi?

Bir de şimdi kuşum ayağıma kur yapıyordu sonra durdu gözlerini kapattı sanki bir şeyi yutmakta zorlanıyormuş gibi. Birkaç kez kendisini silkeledi ve 1 adet yem çıkarttı o silkeleme esnasında. Neden olabilir, bu tip durumlar normal mi arada sırada olabilir mi? Benim kuşum da şöyle bir sorun var yem ağzına kadar çıkarıyor kur yaparken ama genellikle bana veya bir nesneye çıkarmadan geri yutuyor bunu engelleyemiyorum. Her kuş mu böyle yapar acaba @Doğanay Y.

Sıcak havalarda biz nasıl bayıklaşıyorsak onlarda da çok oluyor. Banyo ihtiyacını ben sıcak havalarda haftada 2 kez doğrudan çeşme suyu ya da arıtılmış soğuk su ile sağlıyorum. Kusmasını takip etmelisin. Uzun süre devam eder ve şiddet artarsa ilaç gerektirebilir ancak şuan gerekli değil muhtemelen.
Banyo için çözümler üretilebilirse eğer hiç yıkanmayan kuş bile banyoya yöneliyor. Örneğin kedi köpekler için üretilen su çeşmeleri iyi bir alternatif.

Son düzenleme:
Oyla 0
Şu sıralar takip konusunda zorlanıyorum. Fazla meşguliyetim var ne yazık ki. Bir ay içerisinde rahatlayacağım inşallah.

Oyla 0
@Doğanay Y. Teşekkür ederim abi en yakın zamanda dediklerinizi uygulayacağım. Kusma durumu çok nadiren oluyor ama onlar da şu şekilde oluyor. Ya kur yaparken yemleri ağzına kadar getiriyor sonra geri yutuyor ve yutmakta zorlanıp birkaç adet yem kusuyor (kur amaçlı olmadan). Bugün böyle oldu ve 1 tane çıkarttı. Diğeri ise su içtikten sonra yapabiliyor ama ikisi de nadiren. Hep olağan şeyler değil. Dediğiniz o alete bakacağım teşekkürler

@bespokeN evet tik tik tik diye ard arda hapşurup yem kusmustu birkaç ay önce. Ondan sonra hiç olmadı.

Oyla 0
Normal bu. Sıcak havalarda bazen açıyorlar hemen kanatlarını gererek. Sık yaptığında banyo veya yulaf veriyorum.

Oyla 0
Geri