Bu hareketin anlamı ne olabilir?

roadhouseblues

Veteran
Sadece oyun mu , başka bir şey mi :) Genelde hep elimin üzerine çıkıp yapıyor, parmağımla konuşuyor sanki ve gagasıyla tık tık tırnağıma vuruyor :)

Çözüm
Teşekkür ederiz :) kur mu ,daha 3 aylıksın sen yavrucum ,erken başladı bizimki :)
Muhabbetler 2 aylıkken üreme yeteneği kazanırlar. Aslında doğal döngülerine göre çok da erken bir zaman değil. Ancak kafeste üreme için en uygun zaman 6 ay ve sonrasıdır. Alttaki konuda tartışmıştık bu durumu.
Sadece oyun mu , başka bir şey mi :) Genelde hep elimin üzerine çıkıp yapıyor, parmağımla konuşuyor sanki ve gagasıyla tık tık tırnağıma vuruyor :)
Bu kur yapma hareketedir. Parmağını eşi zannedip ona kur yapmaya çalışıyor. Eşi olmayan kuşlarda sık görülen bir davranıştır. Normal bir durum yani. Bu hayvanlar biraz salak hayvan. Parmağını eşi zannedip ona kur yapıyor. Daha ilerleyen aşamalarda parmağına yem kusup parmağına erojen bölgelerini sürterek çiftleşmeye de çalışabilir. Eş isteme belirtisidir.

Oyla 0
Teşekkür ederiz :) kur mu ,daha 3 aylıksın sen yavrucum ,erken başladı bizimki :)
Muhabbetler 2 aylıkken üreme yeteneği kazanırlar. Aslında doğal döngülerine göre çok da erken bir zaman değil. Ancak kafeste üreme için en uygun zaman 6 ay ve sonrasıdır. Alttaki konuda tartışmıştık bu durumu.

Oyla 0
Çözüm
Ben de eş almak için daha erken diyordum....Yarın kuşçunun yolunu tutuyoruz :)
Yok, bu aşamada eş almana pek gerek yok. Daha doğrusu almamanı öneririm. Bu yaşlarda yapılan kuluçkalar genelde başarısız oluyor ve ebeveyn kuşları gereksiz yere yoruyor. Şu anlık eş alma. 6 aylık olsun o zaman alırsın. Kafes kuşları ve doğadaki kuşlar arasında fark oluyor elbette.

Oyla 0
Lütfen 2 ay algısı oluşturmayalım olur mu?
Kuşlar için sağlıklı bir zamanlama değil bu 2 ay ve üretmek için elinden geleni yapan canavarlar mevcut piyasada. Ticari amaç güdenler bu eğilime yönelebilir. Bırakın olduğu gibi kalsın. Zaten 2 ay durumu da çok nadir yaşanır. Bu yanına eş alsanız da olacağı anlamına gelmez.
*Şuan yanına arkadaş alabilirsiniz elbette fakat eşlemek için acele etmeyiniz.

Oyla 0
Biliyor musunuz aslında ben yavrulamasını istemiyorum bile.Onun mutlu olması için yanına eş alacağım ama bilmiyorum teknik olarak mümkün ise eğer (kısırlık vs) öyle bir eş tercih edeceğim veya hemcinsi bir dost alacağım yanına.Ha tabiki yavrularsa eşi ,gözüm gibi bakacağım ama tercihim olmaması.

Oyla 0
kısırlık kuşlar için zor yapılan bir uygulama bu nedenle pek yapılmıyor. Bence eşleme sürecini yaşayın derim. Zaten kolay bir süreçte değil hemen olmuyor. O süreç kuşunuza olan bağlılığınızı katlayacağından eminim. Bende eskiden hep öyle düşünürdüm ta ki dişi kuşumun kendinden sevimli bebekleri olana kadar. O minnacık yumurtadan canlı, tüylü haline dönüşene kadar ki evre ve anne babanın onları eğitme iç güdüsünü gözlemlemek bakış açınızı değiştirecektir. ZAten böyle güzel bir mutasyonu üretmenizi öneririm. Çok hoş leke dağılımları maşallah.

Oyla 0
Geri