Bu kuşun rengi tam olarak nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MerveYilmaz

iyikus.com Üyesi
Sarı yüzlü gri dediğimiz bu dişi kuşumuzu tam üç aydır sosyal ele alışkın 7-8 kelime bilen erkek kuşumuzla eşlemeye çalıştık. Dişi kuş yumurta yapmak istiyor yuvata girip çıkıyor yuva hazırlıyor fakat erkek kuşumuz diişi kuştan yuvayı kıskanıyor dişiyi yuvaya sokmamak için elinden geleni yapıyordu. Ve bugün kuşları mecburen ayırmak zorunda kaldım. Bu dişi kulumuzunnağırlığı 45 - 47 gram arasında değişiyor. Uzunluğu 22 santim geliyor. Bu kuş çek mi jumbo mu? Ayrıca rengi tam olarak nedir. Vücut rengi gri mavi arasında kalmış. Yüzü sarı ensesinde çizgiler silik opal yani.
Bu kuşa sarı yüzlü opal gri mi demeliyiz? Yoksa ben yanılıyor muyum. Yüzü sarı olmasa teksas gibi duruyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20201127_141326.jpg
    IMG_20201127_141326.jpg
    639.7 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20201127_141315.jpg
    IMG_20201127_141315.jpg
    907.5 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20201127_141225.jpg
    IMG_20201127_141225.jpg
    788.9 KB · Görüntüleme: 14
Sarı yüzlü gri dediğimiz bu dişi kuşumuzu tam üç aydır sosyal ele alışkın 7-8 kelime bilen erkek kuşumuzla eşlemeye çalıştık. Dişi kuş yumurta yapmak istiyor yuvata girip çıkıyor yuva hazırlıyor fakat erkek kuşumuz diişi kuştan yuvayı kıskanıyor dişiyi yuvaya sokmamak için elinden geleni yapıyordu. Ve bugün kuşları mecburen ayırmak zorunda kaldım. Bu dişi kulumuzunnağırlığı 45 - 47 gram arasında değişiyor. Uzunluğu 22 santim geliyor. Bu kuş çek mi jumbo mu? Ayrıca rengi tam olarak nedir. Vücut rengi gri mavi arasında kalmış. Yüzü sarı ensesinde çizgiler silik opal yani.
Bu kuşa sarı yüzlü opal gri mi demeliyiz? Yoksa ben yanılıyor muyum. Yüzü sarı olmasa teksas gibi duruyor.
Sanırsam Jumbo. Ama renkte bende arada kaldım.

Oyla 0
Hayır Jumbo olmaz bence. Jumbolar daha çirkin oluyorlar ve daha büyük. Bu bence ingiliz veya hollanda falandir. Rengi de acik mavi iste

Oyla 0
Yellow Face Opaline Mauve gibi görüyorum. Maşallah çok güzel bir kuş. Boyut Çek boyutu ancak kırık Jumbo da olabilir. Mutasyonu iri. Elde ve tüm vücut olarak görünce genelde daha iyi anlaşılıyor.

Oyla 0

Oyla 0
Merhaba, kuşunuz tarçıni ve sarı yüz olduğundan gri rengi biraz seyrelmiş. Mauveye yakın ama tam mauve mi emin değilim. Bu nedenle ben gri diyeceğim. Çek ayarında görünüyor. Kırma muhtemelen kafası vücuduna göre küçük.

Oyla 0
Oyla 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri