Bu uysallık normal mi?

Berke E.

iyikus.com Üyesi
Kuşum aşırı uysal ve kafese koyduğum zaman çıkmak için uğraşıyor kafesi hiç sevmiyor sürekli benimle olmak istiyor alalı daha 3 4 gün oldu sürekli onunla ilgiliyim ama annesi mi sanıyor beni ne sürekli benimle uyuyor bu normal mi yani özellikle benimle iken avcumda kol aramda sürekli uyuyor henüz 35 - 40 günlük Tarçınımm ilk defa bu kadar uysal bir kuşum oluyor ve alışık değilim şuan da da kolumda uyuyor;

IMG_20220216_130713.jpg

Daha çok yavru bence normal ama sürekli dışarda tutmamalısınız kafes eğitimi de gerekli özellikle ilk aldığınızda 4 5 gün kadar kafesten çıkarmamak lazım hem eve alışması ( uçtuğunda çarpmamas için) hem size alışması için ama sizinki korkmuyor anlaşılan. Derseniz ki benim için 24 saat dışarda kalsın sıkıntı yok bakarım takip ederim o zaman siz bilirsiniz ama geceleri kafesinde durması gerek böyle yaparsanız geceleri de durmak istemeyecek o yüzden en iyisi kafese alışması

Daha çok yavru bence normal ama sürekli dışarda tutmamalısınız kafes eğitimi de gerekli özellikle ilk aldığınızda 4 5 gün kadar kafesten çıkarmamak lazım hem eve alışması ( uçtuğunda çarpmamas için) hem size alışması için ama sizinki korkmuyor anlaşılan. Derseniz ki benim için 24 saat dışarda kalsın sıkıntı yok bakarım takip ederim o zaman siz bilirsiniz ama geceleri kafesinde durması gerek böyle yaparsanız geceleri de durmak istemeyecek o yüzden en iyisi kafese alışması
Geceleri kafeste gündüzleri de öyle aslında ama beni görünce kafeste durmak istemiyor sürekli benimle durmak istiyor şuan mesela kafese koydum benimle vakit geçirdi geçireceği kadar bir tepki yok. Misal veriyorum işten geldiğim de akşamları beni gördüğünde kuduruyor kafeste durmayacağım diye ? Ama kafese seve seve alışacak ki şuan kafeste benden hevesini aldı şimdi duruyor kafesinde ?

16450083850123995461168367905588.jpg

O zaman bi sıkıntı yok kafesine alışır böyle. Kafes tülü ve o uyku hamağını kullanmanızı önermem tırnakları takılıp da kırılan çok kuş var. Uyku hamağını ayakları tünekte yorulmasın diye kullanıyorsanız eğer tahta versiyonlar var yuvarlar onlardan da alabilirsiniz.

O zaman bi sıkıntı yok kafesine alışır böyle. Kafes tülü ve o uyku hamağını kullanmanızı önermem tırnakları takılıp da kırılan çok kuş var. Uyku hamağını ayakları tünekte yorulmasın diye kullanıyorsanız eğer tahta versiyonlar var yuvarlar onlardan da alabilirsiniz.
Kafes tülünü çok fazla yem döküyor diye bugün aldım valla. Uyku hamağına ayağı takılamaz çünkü sert tahta o yumuşak değil :)

Bu iyi günleriniz :D
Biraz daha büyüdüğünde ( ortalama 15 gün), bu davranışı değişiyor. Şuan eğitmek ve güven kazanmak için en doğru zaman. Çıkmak istediğinde mutlaka çıkartın.

Kafes tülünü çok fazla yem döküyor diye bugün aldım valla. Uyku hamağına ayağı takılamaz çünkü sert tahta o yumuşak değil :)
Tahta mı ? mindere çok benziyor da. Kafes tülü için de tül şeklinde olduğu için takılıyor aslında aynı modeli başka kumaştan diktirmek daha mantıklı

Bu iyi günleriniz :D
Biraz daha büyüdüğünde ( ortalama 15 gün), bu davranışı değişiyor. Şuan eğitmek ve güven kazanmak için en doğru zaman. Çıkmak istediğinde mutlaka çıkartın.
Çıkarıyorum hocam bol bol oynuyorum daha önceden de çok yavru kuş büyüttüm ama ilk defa bu kadar cana yakın ve benimle sürekli vakit geçirmek isteyeneni gördüm :D

Geri