Hocam farkındayım.Yemi mecburen biraz kullanıcağım.Allahtan darı vardı elimde yüksek şekilde darı ile karıştırdım.Çekirdekleri seyrelttim.Çekirdeksiz yemde sevmedikleri için çekirdekli karışım yapıyorum kendimde fakat tabi ki de bu kadar değil aşırı şekilde çekirdek var ve büyük bunda ben küçük çekirdek ve çok az şekilde eklerim.Bazen yaz ayları keser yulaf veririm fakat bu seferlik böyle oldu.1-2 hafta ya değiştirme imkanım olur yemi.Bu yemin sultan papağanı yemiyle uzaktan yakından alakası yok. Güvercin yemine çekirdek eklemişler gibi görünüyor.. Normal muhabbet kuşu yemi alsaymışınız daha iyi olurmuş.. Sultan papağanı yeminden tek farkı çekirdek zaten onuda yemeseler daha iyi bana göre...
Biliyorum fakat dediğim gibi yemiyorlar alıştırma süreci zor olduğu için az da olsa veriyorum.Çekirdek vermemenizi şiddetle tavsiye ederim. Hiç gereği yok. Ondan alacağı besin değerini başka gıdalardan daha sağlıklı alabilir. @grpet belli oranlarda paketlenmiş pelet yem satmakta. Denemek için Nutribird B14 veya P19 alabilirsiniz. Daha sağlıklı beslenmiş olur. Web sitelerinde ürünler listelenmiş satışa hazır durumda.