Bugün Yavru Güvercin Buldum. Balkonda Soğuktan Nasıl Koruyabilirim?

pamukprens_26

iyikus.com Üyesi
Merhaba değerli forum üyeleri,

Bugün yolda güvercin yavrusu buldum. Tüyleri neredeyse tamamen çıkmış gibi ama henüz uçamıyor. Kuşu kutunun içerisinde balkona koyduk. Üzerini de kumaşla örttük üşümesin diye. Ama hava baya soğuk gece üşür mü acaba? Başka ne yapabiliriz üşümemesi için. Eve de alamam kedi var riskli. Soğuktan nasıl koruyanilirim? Fener koyduk yanına karanlıkta kalmasın biraz da ısıtsın diye ama pek yeterli olmaz gibi.

Evet, gece kuş için zor geçecektir. Ev içine alma şansı yoksa sıcak su dolu bir kavanoz veya sıcak su torbası hazırlayıp etrafını bezle sarın. Yakmayacak şekilde kutuya koyabilirsiniz.

Bence içerde bir oda hazırlayın kapısınıda kapatın. Yanına ekmek içi ve su koyun. Hatta elinizle uzatıp yedirmeyi deneyin. En azından bu geceyi atlatsın. Yarında sokak hayvanları yada doğa hayvanlarıyla ilgilenen bir yer bulup arayın alsınlar. Belediye yada herhangi ilgilenen bir yer. Çünkü yavru daha kursaktan şırıngayla beslenmesi gerekebilir..

Kendi
Bence içerde bir oda hazırlayın kapısınıda kapatın. Yanına ekmek içi ve su koyun. Hatta elinizle uzatıp yedirmeyi deneyin. En azından bu geceyi atlatsın. Yarında sokak hayvanları yada doğa hayvanlarıyla ilgilenen bir yer bulup arayın alsınlar. Belediye yada herhangi ilgilenen bir yer. Çünkü yavru daha kursaktan şırıngayla beslenmesi gerekebilir..
Önüne pişmiş pirinç koydum ondan yedi. Kursak beslemesi gerekmeyecek kadar büyümüş gibi sanırım. Çok teşekkürler

Yem yiyecek kadar büyümüşse balkonda kalması da sorun olmaz pilav yerine bulgur verebilirsiniz hafif nemlendirerek. 3-4 gün sonra salınacak vaziyete gelir zaten.

Geri