Bunun konusu ne olurki siz karar verin...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan elvis7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elvis7

iyikus.com Üyesi
Merhaba herkese
Foruma ilk katıldığımda kuşumdaki birtakım problemlerden bahsetmiştim hatta yakın zamanda kaybettiğim kuşumdan. Problemler nadirde olsa devam ediyor. Sormadığım insan okumadığım yazı makale kalmadı yabancı dergilerden bile okudum. Herneyse bu sabah videolarını izlediğim ayhan o******** sıkıntı içinde çaresiz olduğumu belirttiğim bir mail attım sizinle paylaşıcam ve gelen cevabıda paylaşıcam. Aynı duruma düşüp insanlardan yardım dilenince ne duruma geliniyor herkes görsün. Video ve son durumuda paylaşıcam burda yazanla yol almayı düşünüyorum çünkü.

Ayhan hocam merhaba
2015 yılı ocak ayından bu yana iki adet muhabbet kuşu besliyordum. Dişi olan kuşumu bir hafta önce kaybettim. İlk ayak tutulmasıyla başladı, parmaklarını kapalı tutuyordu, sonra yemek yememeye kusmaya başladı. Birkaç forum sitesi kursak mantarına yönlendirince belirtilerden, iki gün ağzından bir damla triflucan verdim ancak öldü ne yazıkki. Ayak tutulmasından bir süre öncesine kadar dışkısındaki sıvı miktarı bir hayli fazla ve yeşil renkteydi. Ölmeden önce dışkı kahverengi bir su halini almıştı.
Şimdi erkek kuşumu olabildiğince yanlız bırakmamaya iki üç kat fazla ilgilenmeye başladım. Bundanmıdır bilmem bir takım problemler ile karşı karşıyayım. Öncelikle daha önce hatırlamıyorum bu kadarını ama tüye girmiş durumda, halsiz yemiyor gibi geliyor gözüme gün içinde. Ancak akşam daha hareketli ve yiyor gibi. Yem seçiyor sadece yulaf yiyor çok nadir tohum, yulaf yoksa dal darıya saldırıyor. Dişi kuş ölmeden önce birkaç forumdan röhnfried entrobac ve bt amin forte b vitamini tavsiyesi almıştım dişiye kullanmak kısmet olmadı anca geldi internetten.
Erkeğe kullandım 2 şer kez acaba bunlar ağırmı geldi bu denli tüy dökümü oldu? Dişi kuşu ayağı tutmadığı an ayırdım kafesleri öldüğüne şahit olmasada yoklğu onu tüyemi soktu bilmiyorum. İshal yok dışkıda koku yok ancak gece nedense birikiyor dışkı sabah ayağıyla taş gibi fırlatıyor birikenleri temizliyor kendini. Resimleri paylaşıyorum.
Hocam geleyim asıl sıkıntıma, ilki videolarlada paylaştığım üzere nadirde olsa yaptığı tık tık sesi. Nefes alırken heycanlanınca hızlanma var ancak kendi halindeyken kuyruk sallana vs görmüyorum dediğim gibi heycanlanınca. Ama bu tık tık sesini uykuya dalmak isteyince duyuyorum. Ve diğer bir konu yemekten sonra boynunu yukarı doğru uzatması. Çok izledim bunu kusmuyor ama ağzına yem geliyormu emin olamıyorum, çiğneme yapıyor boynunu uzattıktan sonra. Hocam bu kuşumdamı ölecek çok korkuyorum allah rızası için bana yardım edin. Veterinere götüremiyorum forumlarda herkes farklı birşey söylüyor yaşı var ilaç kullanmaya korkuyorum çünkü dişi kuşu ilaç kullandıktan 1 gün sonra kaybettim. Nolur bana bir yol gösterin. Saygılar

Kuşlarda nefes ve göz problemleri videomu izleyin ve uygulayınız

Hocam dönüşünüz için teşekkür ederim, gönderdiğiniz videoyu izledim ancak belirtilerde bahsedilen anormal salgılar yok, göz akımı yok. ayrıyetten bizim esas sorunumuz yemekten içmekten sonra boynunu yukarı uzatma hareketi ve şu sıralar aşırı tüye girmiş olması. Doksüsiklin etken maddesi solunuma iyi geliyor biz şimdi tüydeyken bunu alırsak ağır gelirmi? B vitamini probiyotik vermeyi kesmelimiyim antibiyotik kullanırken? Bu antibiyotik öğürme hareketimize çare olacakmı? Öğürme hareketinin sebebi ne olabilir? Ben dişi kuşu kaybetmeden önce yaşadıklarımı size attım ki tecrübenizle o hayvandaki sorun neydi ve buna geçmiş olabilirmi fikir oluşturması açısından. Şuan erkek kuşumda gözde problem yok aksırmalar nadir var sulu değil tık tık sesi uyurken oluyor bazen, birde boynunu uzatma öğürme hareketi gibi bir hareket mevcut. Videolar paylaştım sizinle bir önceki mailde. Tekrar teşekkürler

Sen videoyu anlamamışsın. Orada bahsedilenler den biri bile varsa kullanmak lazım. Antibiyotik tedavisi nasıl yapılır? Hemen hemen her videomda var. Ayrıca doksisiklin nelere iyi geliyor iyice bir oku. Böyle pazarlık usulü veya garanti talep ederek tedavi olmaz. Tartışacağınıza uygulayınız. Ya da forumları okuyun. Aspur daldarı sirkeyle bir kuş nesli nasıl yok ediliyor şahit olursunuz.

Senmi? Pazarlıkmı? YAZIK. KİMSE SENDEN GARANTİ TALEP ETMEDİ YARDIM İSTEDİ YARDIM. BU USLÜPLA SEN KURTAR KUŞ NESLİNİ KENDİNİNKİNE HAYRIN YOK BELLİ.

Sana tedavini söyledim zaten neyin peşindesin? Bir videoyu anlayamayan zaten kuşundan anlamaz. Yazık ettin kuşlarına.

Yorum sizin... birde uzaktan saygı duyarız falan aldanmamak lazımmış.

Kuşun son durumu kusma yok ağızda koku yok kaşınma tüy dökümü var ishal yok. Video: Streamable Video

Moderatörün son düzenlenenleri:
Bu durum hakkında ilerleyen mesajlarda bir şeyler yazmak istiyorum. Azıcık bekleyeceğim :)
Kuşunuz yoğun tüyde. Bu nedenle halsizliği bana kalırsa demiştim ki hala aynısını söylüyorum. Elinizde ki ürünler ile destek verebilirsiniz. Kırgınlığın altında başka bir sorun söz konusu ise bana kalırsa solunum yolu sorunları, sindirim ya da hava kesesi akarlarından dolayı olabilir. Spesifik bir belirti bu gözlemlenen bu nedenle tek bir nokta atışı zor olur. Bana kalırsa sindirimsel bir problemden kaynaklanıyor. Zaten dışkı yapışması da kabızlığı gösterdiğinden (genelde), buna uygun hareket etmek uygun olacaktır başlangıçta. Böyle ağır tüy atlatan bir kuşta, başka sorunlar varsa ilaç tedavisi ağır gelebilir ve kaybedebilirsiniz. Veteriner hekime danışın.

*Kullanıcı soyadını gizliyorum hocam. Gerekli kişi zaten tahmin edilebilir biri.

Oyla 0
Buna rağmen sizin halen ilgili veterinere gitmemenize ne demeli peki ?Götüremiyorum diye bir şey yok, bir şekilde yolunu bulup gitmeniz gerekli, bu canlıları sahipleniyorsanız başlarına gelebilecek tüm sorunlar ile mücadele etmeniz ve gereğini yapmanız gerekir. Burada konu açmışsınız Ayhan beyi bulmuş ve tedaviyi uygulamamışsınız. Kimse size uzaktan tedavi veya teşhis garantisi sunamaz.

Oyla 0
ayhan otcuoğlu ülkemiz koşullarında iyi bir yetiştiricidir sinirli bi anına denk gelmişsiniz kafaya takmayın :) ilac kullanımını da çok sever

diğer kuşunuzu salmonella'dan kaybetmişsiniz, hatta ilerleyip mixenfeksiyona çevirmiş. dozaşımı yapmadıysanız mantar ilacı nedeniyle ölmesi pek olası değil kendinizi suçlamayın, kuş zaten ölüyordu ve öncelikli sorun mantar değildi. bunlar tabi benim kişisel yorumum

sağ kalan kuşu da mümkünse veterinere götürün. degilse genel kür gerekebilir, çünkü ölen kuştaki enfeksiyonlar bunda da vardır henüz faaliyete geçmemistir. ayhan otcuoğlunun kür videolarına bakabilirsiniz :)

Oyla 0
Bu durum hakkında ilerleyen mesajlarda bir şeyler yazmak istiyorum. Azıcık bekleyeceğim :)
Kuşunuz yoğun tüyde. Bu nedenle halsizliği bana kalırsa demiştim ki hala aynısını söylüyorum. Elinizde ki ürünler ile destek verebilirsiniz. Kırgınlığın altında başka bir sorun söz konusu ise bana kalırsa solunum yolu sorunları, sindirim ya da hava kesesi akarlarından dolayı olabilir. Spesifik bir belirti bu gözlemlenen bu nedenle tek bir nokta atışı zor olur. Bana kalırsa sindirimsel bir problemden kaynaklanıyor. Zaten dışkı yapışması da kabızlığı gösterdiğinden (genelde), buna uygun hareket etmek uygun olacaktır başlangıçta. Böyle ağır tüy atlatan bir kuşta, başka sorunlar varsa ilaç tedavisi ağır gelebilir ve kaybedebilirsiniz. Veteriner hekime danışın.

*Kullanıcı soyadını gizliyorum hocam. Gerekli kişi zaten tahmin edilebilir biri.
Doğanay bey benim kuşum aralığım başında tüye girmişti ama şimdi tekrar girdi bayada ağır geçiyor. Ayrıca tüydeyken çok halsiz olması normal mi çok fazla ses çıkarmıyor uçmasında yem yemesinde sıkıntı yok ama durgunluk bariz belli. Benim anlamadigim 2 kere ust uste tüye girmesi normal mi?

Oyla 0
Doğanay bey benim kuşum aralığım başında tüye girmişti ama şimdi tekrar girdi bayada ağır geçiyor. Ayrıca tüydeyken çok halsiz olması normal mi çok fazla ses çıkarmıyor uçmasında yem yemesinde sıkıntı yok ama durgunluk bariz belli. Benim anlamadigim 2 kere ust uste tüye girmesi normal mi?
Beslemeniz yanlış değilse, enfeksiyon veya karaciğerinde problem olabilir.

Oyla 0
Buna rağmen sizin halen ilgili veterinere gitmemenize ne demeli peki ?Götüremiyorum diye bir şey yok, bir şekilde yolunu bulup gitmeniz gerekli, bu canlıları sahipleniyorsanız başlarına gelebilecek tüm sorunlar ile mücadele etmeniz ve gereğini yapmanız gerekir. Burada konu açmışsınız Ayhan beyi bulmuş ve tedaviyi uygulamamışsınız. Kimse size uzaktan tedavi veya teşhis garantisi sunamaz.
Bilip bilmeden çok atıp tutuyorsunuz bazı durumları kişisel meseleleri hayat koşullarını vs vs vs. zaten canım burnumda allah aşkına yardımcı olmayan ukalalıkta yapmasın çocuk yok karşınızda ilk defada kuş bakmıyorum insanların mağdur durumunda yardıma ihtiyacı olduğunda çaresiz olduğunda üzgün olduğunda ne kolay burun 5 karış havada yorum yapmak. Bi çok tavsiyeye uyup kaybettim ben diğer kuşumu benim yüzümden oldu diye hala uyumuyorum çok konuşmayın boş yere saçma sapan tartışmayalım ne kadar çabaladığımı üzgünlüğümü bilemezsiniz çünkü görmeden.

Tavsiyeleri okuyacağım sadece ve dikkate alacağım. Geri kalan yorumlarınızla boşuna kıymetli parmaklarınızı yormayın.

Doğanay bey teşekkür ediyorum, yanlız son cümleyi anlamadım kullanıcı soyadı vs. Dediklerinizi dikkate alıcam ilerleme halinde canım pahasına veterinere gideceğim ve bilgilendirme yapacağım.

Oyla 0
Bu arada insanların tavrı yaklaşımı verdiği cevabı kimmiş türkiyede tekmiş çiftmiş şuan en son düşüneceğim şey. Ben yardım istedim karşılaştığım muameleyi burda paylaştım illaki benim durumuma düşecek başka birileri birgün, bilsin görsün diye. Videoyu bile izlemeden aksırık tıksırıkta salyalı sorunların tedavisi için çekilmiş bir video paylaşıyor yetmiyor gerizekalı muamelesi yapıyor okudum izledim sizde izleyin bakın müsait olunca, bir kuşumun videosuna birde doksisiklin etken maddeli ilaçların prospektüsüne.

Şuanda sizlerden tek isteğim destek ve tavsiye belki yaşamış olan varsa yardım. Videoyu ilk mesajımda attım. Herkese teşekkür ederim.

Oyla 0
Bilip bilmeden çok atıp tutuyorsunuz bazı durumları kişisel meseleleri hayat koşullarını vs vs vs. zaten canım burnumda allah aşkına yardımcı olmayan ukalalıkta yapmasın çocuk yok karşınızda ilk defada kuş bakmıyorum insanların mağdur durumunda yardıma ihtiyacı olduğunda çaresiz olduğunda üzgün olduğunda ne kolay burun 5 karış havada yorum yapmak. Bi çok tavsiyeye uyup kaybettim ben diğer kuşumu benim yüzümden oldu diye hala uyumuyorum çok konuşmayın boş yere saçma sapan tartışmayalım ne kadar çabaladığımı üzgünlüğümü bilemezsiniz çünkü görmeden.

Tavsiyeleri okuyacağım sadece ve dikkate alacağım. Geri kalan yorumlarınızla boşuna kıymetli parmaklarınızı yormayın.

Doğanay bey teşekkür ediyorum, yanlız son cümleyi anlamadım kullanıcı soyadı vs. Dediklerinizi dikkate alıcam ilerleme halinde canım pahasına veterinere gideceğim ve bilgilendirme yapacağım.
Arkadasimiz aslinda kötü bir şey söylemiyor, yanlış anlaşılmasın. Bu tip ağır geçen durumlarda bazen zaman kaybetmeden götürmek gerekiyor. Hassas bir nokta ve bu nedenle her yönden duyarlı olmalıyız. Durum güncellemesi yapiniz ara ara eğer kendi yontemlerinizle tedavi edecekseniz.

Oyla 0
Şuan hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
İlaç vermedim henüz. Beslenmeye dikkat ediyorum ve birgün taze su birgün amin forte b, bir gün taze su bir gün röhnfried entrobac. Ağır bir durum yok çok şükür ama bir anda kaybettim diğer kuşu 3 günde tükendi korkuyorum bu yüzden. Devamlı takipteyim 24 sa gözümün önünde. Vidyodaki hareketi yemekten sonra 2 yada 3 kez yapıyor durup dururken görmedim. Tık tık sesinide 1 gün görüyorum 1 gün görmüyorum. Yani kuşun genetiği elbette etkendir ama bunca senede ben baktım gözümden ayırmadım insanlar ne sanıyor bilmemki. Neyse kabızlık olayına gelince gün içinde yok ama gece birikiyor ne hikmetse sabahları ayakla fırlatıyor birdaha yok onuda bi kaç gündür denk geliyorum. Halsizlik hafiften gidiyor gibi ötme başladı ama aynalı salıncağa çok tutuluyor hatta bir yazı okudum aynayı çıkarın kur yapma işareti olabilir diye ama ayna önünde yapmıyor bu öğürme işini anlamadım valla..

Oyla 0
İlaç vermedim henüz. Beslenmeye dikkat ediyorum ve birgün taze su birgün amin forte b, bir gün taze su bir gün röhnfried entrobac. Ağır bir durum yok çok şükür ama bir anda kaybettim diğer kuşu 3 günde tükendi korkuyorum bu yüzden. Devamlı takipteyim 24 sa gözümün önünde. Vidyodaki hareketi yemekten sonra 2 yada 3 kez yapıyor durup dururken görmedim. Tık tık sesinide 1 gün görüyorum 1 gün görmüyorum. Yani kuşun genetiği elbette etkendir ama bunca senede ben baktım gözümden ayırmadım insanlar ne sanıyor bilmemki. Neyse kabızlık olayına gelince gün içinde yok ama gece birikiyor ne hikmetse sabahları ayakla fırlatıyor birdaha yok onuda bi kaç gündür denk geliyorum. Halsizlik hafiften gidiyor gibi ötme başladı ama aynalı salıncağa çok tutuluyor hatta bir yazı okudum aynayı çıkarın kur yapma işareti olabilir diye ama ayna önünde yapmıyor bu öğürme işini anlamadım valla..
Yemden sonra Bulutta’da gözlemliyorum aynı hareketi.Sindirim sorunu mu yaşıyorlar anlık olarak bilmiyorum.

Oyla 0
Geri