Caique cinsi papağanım hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anıl G
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Anıl G

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar,

4 aylık bir Caique cinsi papağanım var. Henüz yavruyken sahiplenmiştim ve şimdi 4 aylık oldu. Büyütürken el besleme maması ile istediği süre boyunca kendisine verdik.

Yaklaşık 1.5 - 2 hafta önce kendisi el besleme mamasını bıraktı. Bu süreçte zamanla CC'yi kendisi azalttı ve en sonunda istememeye başladı. Yine el besleme sürecinde kafesinde sürekli olarak Pelet yem ve çeşitli tohumlar bulundurdum.

Şimdi artık rahatlıkla pelet yem tüketebiliyor fakat bilemediğim bir durum mevcut. Yaptığı bir kafa hareketi ve ardından yediklerini çıkartması açıkçası beni kursak mantarı olma ihtimaline yöneltti. Çevremdeki tüm veterinerler ile görüştüm fakat kuşlar konusunda net bilgileri olmadıkları için sadece tavsiyelerde bulundular. Şuan için önlem olarak Triflucan adlı ilacı suyuna 3-4 damla olarak 5 gün boyunca kullanacağım.

Yaptığı kafa hareketi,

Ardından çıkarttığı pelet yem,

QayGC6.jpg

N8vCZY.jpg

İstanbul'da kuşlardan anlayan bir veteriner buldum fakat onda da şimdilik randevu yok. Veteriner tavsiyelerine göre 5 gün Triflucan sonunda 3 gün multivitamin ve 3 gün probiyotik kullanacağım. Fakat dediğim gibi bu önerileri sadece şüpheye dayanarak yaptılar herhangi bir test yapılmadı.

Bu kafa hareketini ben kafesine yaklaştığım zaman ya da oynadığımız zamanlarda parmağıma karşı yapıyor. Kendisi yavru değil de yetişkin olsa beslemeye çalışıyor diyebilirdik sanırım ama yavrularda bu tür davranışlar var mı yok mu emin değilim.

Bu süreçte sizce neler yapmam gerekli? Sizin görüşleriniz nelerdir?

Arkadaşlar özelden ilettim ben düşüncelerimi. Sizin fikirlerinize de ihtiyacımız var.

Oyla 1
Teşekkürler.

4 aylık (125-130) günlük ortalama.
Ben dışkısıyla ilgili bir bilgi bulamadım ama kafasıyla yaptığı harekete normal olarak geçiyor. Yani videoda yaptığı enteresan bir hareket yoktu hastalık belirtisi olarak diyorum. Tabii kesin değil hastalıklarda en iyi Ümit abi ve Doğanay abi. Doğanay abi düşüncesini belirtmiş Ümit abide belirtir görünce.

Oyla 0
Ben dışkısıyla ilgili bir bilgi bulamadım ama kafasıyla yaptığı harekete normal olarak geçiyor. Yani videoda yaptığı enteresan bir hareket yoktu hastalık belirtisi olarak diyorum. Tabii kesin değil hastalıklarda en iyi Ümit abi ve Doğanay abi. Doğanay abi düşüncesini belirtmiş Ümit abide belirtir görünce.

Evet, bu tür hakkında ülkemizde pek fazla kaynak yok. Mevcut olanlar ancak fiyatı, yedikleri sebze ve meyveler gibi bilgiler. Bunun dışında hareketleri, anlamları, dışkıları ve diğer durumlarla ilgili kimse araştırma yapmamış. Sanırım besleyenlerin çoğu bu durumları ya merak etmiyor ya da araştırmadan bakmaya devam ediyor. Dışkı konusunda da aslında kararsızım. Bana göre dışkısı sıvı fakat daha önce normal dışkısını nasıl olduğunu görmedğim için emin olamıyorum. Şuana kadar öğrendiğim tek şey ne yerse yesin, hangi renkteyse o renkte bir dışkı çıkartıyor.

Oyla 0
Evet, bu tür hakkında ülkemizde pek fazla kaynak yok. Mevcut olanlar ancak fiyatı, yedikleri sebze ve meyveler gibi bilgiler. Bunun dışında hareketleri, anlamları, dışkıları ve diğer durumlarla ilgili kimse araştırma yapmamış. Sanırım besleyenlerin çoğu bu durumları ya merak etmiyor ya da araştırmadan bakmaya devam ediyor. Dışkı konusunda da aslında kararsızım. Bana göre dışkısı sıvı fakat daha önce normal dışkısını nasıl olduğunu görmedğim için emin olamıyorum. Şuana kadar öğrendiğim tek şey ne yerse yesin, hangi renkteyse o renkte bir dışkı çıkartıyor.
Maalesef bu tür harbiden az besleyeni var ülkemizde. Bende zar zor bir iki şey buldum. Umarım herhangi bir durum söz konusu değildir.

Oyla 0
Geri