Aranızda canlı yem (Un kurdu) kullanan veyahut bunların kullanımı hakkında bilgisi olan var mı ?
Deneyimlerin nedir Ümit?
Tüm kanatlı kümes canlıları, süs ırkları, sülün, keklik, tavuk, hindi, bıldırcın, kaz, ördek, tavus kuşu vb. tüm kanatlılar için çok faydalı bir canlı yem türüdür. Kuluçkadan çıkan civcivlerde canlı yem un kurdu kullanılması durumunda, kuluçkaların yaşama oranları %99 lara dayanmaktadır. Yumurta sayısına, yumurta doluluk oranına, yavru yaşama yüzdesine fevkalade etkilidirler. Hem yavru hem de büyük kümes hayvanlarında güvenle kullanabilirsiniz.
Resmini görünce tüylerim diken gibi oluyor kuşlara nasıl yedirilir bunlarYurt dışında şöyle satılıyor mesela:
Ekli dosyayı görüntüle 14541
Sindirmekte güçlük çekse sorun yaşasa böyle yemez
Sindirmekte güçlük çekse sorun yaşasa böyle yemez
Sağlıklı sindirim sisteminde sorun yaratacağını düşünmüyorum.o biraz kuşun sindirim sisteminin alışkın olmasıyla alakalı, hayatı boyunca hiç yemediği birşey sorun yaşaması normal
Güvenip alabileceğim bazı yerler var ama sürekli tüketim yaptırmayacağım için bir yerden sonra sayısı alıp başını gider mi onu bilmiyorum yada böcek evresinde yumurtalarını yeme mevzusu varmış o döngüde bir tıkama yapabilirsem kullanmayı düşünüyorum ama iyi bir araştırmam lazım üretim aşamalarını.Kurt tüketimi aslina bakarsanız önemli. Güvenilir yerlerden alındığı sürece canlı yemler inanilmaz etkili.
Güvenip alabileceğim bazı yerler var ama sürekli tüketim yaptırmayacağım için bir yerden sonra sayısı alıp başını gider mi onu bilmiyorum yada böcek evresinde yumurtalarını yeme mevzusu varmış o döngüde bir tıkama yapabilirsem kullanmayı düşünüyorum ama iyi bir araştırmam lazım üretim aşamalarını.
Aslında şundan sebep ilgimi çekti ve merak ettim.Şimdi 2 yavrum var henüz follukta birisi 18 günlük birisi 14 günlük. Hatta bu 18 günlük olanı yumurtadan bizzat ben çıkarttım çıkamayınca.Bu şuanda tam bir canavar boyutuna erişti. 14 günlük olan ise normal şekilde büyüyor. Anne-Baba ikiliside muazzam besliyor hani onun hakkını o yiyor olayı yok kursaklar tıkabasa dolu. Arada 4 günlük bir fark var ama bana aşırı geliyor boyut olarak. Yemi-Daldarısı-Maması fix veriliyor şuan elimdekilerle bunun üzerine çıkamam.
Şimdi bu un kurdu vatandaşların protein ve yağ oranı oldukça fazla. Hem ebeveyn için hemde yavruların gelişimi açısından kuluçka zamanlarında ekstra bir artı olabileceğini düşünüyorum.
Artık bu kuluçka geçti gitti ama önümüzdeki kuluçka zamanlarında çiftlerden birinde denemeyi düşünüyorum bunu.