Arkadaşlar Care 4 Birds firması Hollanda menşeili bir firmadır. 2012'den beri güvercin ve kafes kuşları için ilaç ve takviye ürünler üretiyorlar. Ülkemize de bir çok ürünü ithal ediliyor. Care 4 Birds'ün multivitamin, elektrolit, karaciğer koruyucu, enerji yağları, bira mayası vs. gibi bir çok destekleyici ürünleri olduğu gibi, hastalıklar içinde ilaç grupları var. Ben de bugün sizlere Care 4 Birds'den seçtiğim 5 tane ilacı tanıtıcağım. Bu 5 ilaç ecza dolabınızda olursa başka hiç bir ilaca ihtiyacınız olmaz. Muhabbet kuşlarında görülen çoğu hastalıkta bu 5 ilaç size yeterlidir.
Öncelikle Care 4 Birds'ün ilaçlarını çok beğendiğimi söylemek istiyorum. İlaçların etken maddeleri ve bu etken maddelerin kombinasyonları olsun oldukça iyi. Kullanıcı yorumlarıda gayet olumlu. İsterseniz ilaçları tanıtmaya başlıyayım

Worm-mix
Etken madde: Levamisole HCl 2%
İlk ilacımız worm mix arkadaşlar. Bu ilaç iç parazit için kullanılıyor. Piyasada levamizol etken maddeli bir çok ilaç olmasına rağmen Worm mix'i tercih eden üretici sayısı oldukça fazla. Memnunlar yani.

Salmo-mix
Etken madde: Furaltadone HCl 12,8%, Chloramphenicol 8%, Chlortetracycline HCl 12,5%
Arkadaşlar salmo mix ilacı ise 3 etken maddeli güzel bir ilaç. Bakteriyel hastalıklarda ve koksidiyozda etikilidir. Tavsiye ederim.

Orni-mix
Etken madde: Doxycyline 6%, Spiramycin 10% Metronidazole 10%, Bromhexine 2%
Orni mix ise benim en çok beğendiğim ilaç oldu. Biliyorsunuzki solunum yolu enfeksiyonlarının bir çok farklı sebebi olabiliyor. Bu ilaç ise içerdiği etken maddeler ile solunum yolu enfeksiyonlarında tam manasıyla bir tedavi yapabilicek kapasitede.

Fungi-mix
Etken madde: Nystatine (200.000 i.u/gram)
Fungi mix ilacı ise nistatin etken maddeli bir mantar ilacıdır. İç mantar tedavilerinde kullanılır.

Protozoal-mix
Etken madde: Ronidazole 10%
Protozoal mix ilacı adından da anlaşılacağı üzere trichomoniasis- giardia gibi protozoal hastalıklarda kullanılıyor. Tavsiye ederim, ronidazol güzel bir etken maddedir.
Not: Arkadaşlar bu konu sadece tanıtım ve bilgilendirme amaçlıdır. Lütfen hasta kuşlarınızı kanatlı veterinerlerine götürünüz...
Son düzenleme: