Cennet Papağanı Alışmaması

Ali Sırlan

Yeni Üye
Cennet papağanım geleli yaklaşık 3 hafta olmuştur belki geçmiştir. Kendisiyle ilk haftalar alışmak için elimi kafeste tuttum temel şeyler vs. Bir işe yaramadı kafese yaklaştığımda bile hemen bana arkasını dönüp tellere falan atlıyor. 2.hafta gagasının bakteri kapmış olduğunu söylediler ve tedavi uyguladım bu süreçte mecbur tutmam gerekti. Şimdi geldik 3.haftaya zaten ilk hafta alışmadı 2.hafta her gün tutmam gerekti hayvana iyice korku oldu. Bu kuş alışır mı?

Biraz daha zaman gerekiyor. Kuşun zaaflarını buldugunuzda (örneğin çekirdek düşkünlüğü, yanak sevilmesi gibi) güveni hızla kazanabilir

Biraz daha zaman gerekiyor. Kuşun zaaflarını buldugunuzda (örneğin çekirdek düşkünlüğü, yanak sevilmesi gibi) güveni hızla kazanabilir
Bu gidişle bulamayacağım çünkü kafese yaklaşınca bile göz göze bakamıyoruz :LOL: Darıyı sevdi aslında kafese asınca darıdan eser bırakmıyor ama elimdeyken vs hiç yanaşmadı

Bu gidişle bulamayacağım çünkü kafese yaklaşınca bile göz göze bakamıyoruz :LOL: Darıyı sevdi aslında kafese asınca darıdan eser bırakmıyor ama elimdeyken vs hiç yanaşmadı
Perde eğitimi deneyebilirsiniz bende erkeğin yanına dişi aldığımda elimi kafese sokunca kendini sağa sola atıyordu. 3-5 gün 5-10 dakika perde eğitimi yaptık şuan dışarı çıkarınca yine elime gelmiyor ama en azından koluma kafama omzuma bacağıma falan geliyor.

Perde eğitimi deneyebilirsiniz bende erkeğin yanına dişi aldığımda elimi kafese sokunca kendini sağa sola atıyordu. 3-5 gün 5-10 dakika perde eğitimi yaptık şuan dışarı çıkarınca yine elime gelmiyor ama en azından koluma kafama omzuma bacağıma falan geliyor.
Pek sıcak baktığım bir yöntem değil ya. Kafes içi eğitim için sabretmeye devam edeceğim artık olmazsa yapacak bir şey yok. Bana geldiğinde zaten korkuyordu alışmamıştı bunun üstüne gagasını tedavi etme olayı çıkınca aramızdaki bağ çok eksilere döndü umarım bu korku hayvanda kalıcı hale gelmemiştir

Geri