Cennet Papağanı Yumurtlama

Minimini

iyikus.com Üyesi
Merhaba 2 yaşında dişi cennet papağanım var. Eşi yok. 6 ayda 2 kere yumurtladı 2ser yumurtadan. Ve sanirim böyle 3-4 ayda bir yumurtlama devam edecek.

Beslenmesini nasıl düzenlemeliyim?
Şuan:
Versele Laga Loro paraqet yemini kullanıyorum. Ayrıca mürekkep balığı kemiği de var.

Yumurta kabuklarını fırınları, 2 haftada 1 yemesi için veriyorum ama pek yemiyor sanki. Onun dışında haftada bir meyve de veriyorum.

Kalsiyum eksikliği yaşamaması iskelet sistemi etkilenmemesi için ne yapmalıyım? Önereceğiniz ek katkılar var mı?

Kronik yumurtlama döneminde Versele Laga calci-lux kullanmıştım.Ona ya da benzer ürünlere bakabilirsiniz.

Oyla 0
Çözüm
Kullandığınız ürün gayet başarılı bir ürün (y) İçeriğinde kuşunuzun ihtiyaç duyacağı nerdeyse herşey var. Bana kalırsa tüm bunlardan ziyade ekstra kalsiyum kullanmanıza gerek yok. Fakat yinede içiniz rahat etmeyecekse, Hazal'ın önerdiği üründen kulkanabilirsiniz..

Oyla 0
Kullandığınız ürün gayet başarılı bir ürün (y) İçeriğinde kuşunuzun ihtiyaç duyacağı nerdeyse herşey var. Bana kalırsa tüm bunlardan ziyade ekstra kalsiyum kullanmanıza gerek yok. Fakat yinede içiniz rahat etmeyecekse, Hazal'ın önerdiği üründen kulkanabilirsiniz..

Minicik bedeniyle her seferinde 2 yumurta yapıyor. Endişeliyim açıkçası. İhmalden dolayı hastalansın istemem :(

Son düzenleme:
Oyla 0
Önereceğiniz bir kullanım şekli var mıdır acaba? Hiç kullanmadım çünkü toksik bir etki oluşturmak istemem
İçerisinden kullanım talimatı ve ölçü kaşığı çıkıyor.Şu an hiç hatırlamıyorum inanın ama,yumurtlama dönemi haftada 2 defa veriyordum diye anımsıyorum.Çok aşırı doz olmadıkça sorun olmaz.Yazan ölçüyü bi miktar azaltarakta verebilirsiniz.Bizim yumurtalar kabuksuz gelişmeye başlamıştı bu şekilde normale döndürdüm ben.Sancılı bir süreç,iyice kronikleşmeden kesilir umarım.

Oyla 0
İçerisinden kullanım talimatı ve ölçü kaşığı çıkıyor.Şu an hiç hatırlamıyorum inanın ama,yumurtlama dönemi haftada 2 defa veriyordum diye anımsıyorum.Çok aşırı doz olmadıkça sorun olmaz.Yazan ölçüyü bi miktar azaltarakta verebilirsiniz.Bizim yumurtalar kabuksuz gelişmeye başlamıştı bu şekilde normale döndürdüm ben.Sancılı bir süreç,iyice kronikleşmeden kesilir umarım.

Teşekkür ederim ben de yumurtlayacaksa da zarar görmeden yumurtlasın derdindeyim. Peki yumurtaları ne zaman almalıyım acaba şuan üzerinde oturuyor ? Bir zaman sonra ilgisini kaybeder mi yoksa benim mi almam lazim

Oyla 0
Teşekkür ederim ben de yumurtlayacaksa da zarar görmeden yumurtlasın derdindeyim. Peki yumurtaları ne zaman almalıyım acaba şuan üzerinde oturuyor ? Bir zaman sonra ilgisini kaybeder mi yoksa benim mi almam lazim
İlk yumurtaları almamıştım ama benim ki sürekli oturdu.Bu da yordu hayvanı haliyle.3 gün kadar durdu sonra aldım.Bıraksam daha da yatardı :/ Strese girer almayın diyen de var tam tersi de.Sonrakileri direkt aldım boşu boşuna yatması üzüyor insanı.

Oyla 0
İlk yumurtaları almamıştım ama benim ki sürekli oturdu.Bu da yordu hayvanı haliyle.3 gün kadar durdu sonra aldım.Bıraksam daha da yatardı :/ Strese girer almayın diyen de var tam tersi de.Sonrakileri direkt aldım boşu boşuna yatması üzüyor insanı.
Merhaba sanırım kronik yumurtlamaya geçti papağancığım. 3 ayda 1 yumurtlama düzeni devam ediyor suan yine yumurta bekliyor. Bu normal mi nereye kadar devam edecek :(

Oyla 0
Geri