Cennet papağanımın beslenmesi konusunda yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Minimini
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Minimini

iyikus.com Üyesi
Merhaba 2 bucuk yaşında dişi cennet papağanım var. Bir dönem kronik yumurtlama durumu vardı ama kuytu köşeye girmesini engelleyerek vs cok şükür onu aştık. Benim sorum papağanımın beslenmesi hakkında. Biraz araştırma yaptım ama o kadar çok fazla bilgi var ki daha da kafam karıştı. Bilgisi olanlardan yardım istiyorum bu yüzden.

Yem olarak Versele Laga Loro Parque Africa kullanıyorum.
Versele laga mürekkep balığı kemiği
Versele laga oropharma calci-lux kullanıyorum. Bunu sık yumurtlamaya başladığı için başlamıştım. Suanda da ayda 1 gibi veriyorum.
Portakal, incir, mandalina, armut ve elma seviyor. Ama cok fazla yemiyor. Sadece portakalı ne zaman verirsem bol bol yer onun dışındakileri cok az yiyor bırakıyor.

Zaman zaman burun akıntısı hapşırık yaşıyor, alerjisi var sanırım ama henüz keşfedemedim. Burnu akarken enerjisinden beslenmesinde falan sıkıntısı olmadığı için viral vs bir etken düşünmedim. Dışkısı da hep normaldir.

Baska bir vitamin destek vs kullanmıyorum. Kullanmalı mıyım? Ne önerirsiniz? Güneşlenme vs olmuyor d vit konusunda sıkıntı yaşanır mı?

Merhaba, bir şekilde yansıyan ışıktan dahi yararlanamıyorsa d vit takviyesi ya da o işlevi görebilecek yapıdaki iyi florasanları almak gerekiyor. Mama tüketimi var mı bilmiyorum ama yumurta maması alınabilir hazır paketler + iyi bir multivit ve aminoasit katkısı oldukça önemlidir. Tolyamin forte aminoasit için yeterli gelebilir. Bu alınırsa orta segmentli bir multivit yeterli gelecektir

Oyla 0
Merhaba, bir şekilde yansıyan ışıktan dahi yararlanamıyorsa d vit takviyesi ya da o işlevi görebilecek yapıdaki iyi florasanları almak gerekiyor. Mama tüketimi var mı bilmiyorum ama yumurta maması alınabilir hazır paketler + iyi bir multivit ve aminoasit katkısı oldukça önemlidir. Tolyamin forte aminoasit için yeterli gelebilir. Bu alınırsa orta segmentli bir multivit yeterli gelecektir
Yansıyan ışık oluyor ama camdan UV geçmediği için d vit sentezi için yeterli olur mu bilmiyorum. Yoksa ev oldukça güneşli.

Mama olarak ne önerirsiniz? Ya da evde yapabilir miyim?

Orta segmentli multivit olarak ne önerirsiniz?

Bir de aminoasit ve multivit ne sıklıkla ne kadar kullanılır?

Oyla 0
Çok yeterli değil açıkçası ancak verilen ürünlerle belirli oranda karşılanabilir. Cede severek kullanıyorum ben. Bu nedenle cede kuru mama öneririm. Ek olarak kendiniz de evde mama yapabilirsiniz. Sitemizde bir çok mama tarifi bulunmaktadır.
Tolyamin forte alınacaksa eğer avi-vit bile yeterli gelir. Ancak bölünmüş gervit-w temin edebilirseniz çok daha iyi olur.
Haftada 1-2 kez verilebilir ikisi.

Oyla 0
Çok yeterli değil açıkçası ancak verilen ürünlerle belirli oranda karşılanabilir. Cede severek kullanıyorum ben. Bu nedenle cede kuru mama öneririm. Ek olarak kendiniz de evde mama yapabilirsiniz. Sitemizde bir çok mama tarifi bulunmaktadır.
Tolyamin forte alınacaksa eğer avi-vit bile yeterli gelir. Ancak bölünmüş gervit-w temin edebilirseniz çok daha iyi olur.
Haftada 1-2 kez verilebilir ikisi.
Cok teşekkür ederim. 1 sorum daha olacaktı, kafeste çelik suluk kullanıyoruz. Bunlarda sabah suya karıştırıp akşam suyu değiştirmek mi gerekiyor acaba?

Oyla 0
Geri