Cerede soyulma

Bence sıkıntı yok. Kaşınırken yapmış olabilir. Ama burnu tıkalı falanda olabilir, buda kuşu rahatsız ettiği için uğraşmıştır burnuyla belki. Nefes almasında sorun varmı? Nefes alırken kuyruğu aşağı yukarı oynuyormu?

Oyla 0
Öyle çok belirgin bir hareket yok kuyruğunda. Birkaç gün önce nefes alırken biraz gariplik vardı ara ara tıksırmaların beraberinde. Soğuk algınlığı ilacını verdim. Başka bir sorun yok ama çok canlı hiç durgun değil.

Oyla 0
Kullandığın ilacın ismini yada etken maddesini yazarmısın. Birde kuşun dışkılarının resmini ekle.

Oyla 0
Kuşta solunum yolu enfeksiyonu olabilir bence. Sizinde dediğiniz gibi nefeste problem + tıksırma varmış. Ve kullandığınız ürün sadece biraz baskılamış olmalı, zira etkili bir ilaç değil hatta ilaç bile değil. Ve kuyruğunu aşağı yukarı hareket ettirmesi hiç normal bir durum değil, rahat nefes alamadığını gösterir. Tahmin ettiğim gibi burnuyla bu yüzden uğraşmış olmalı ;)

Oyla 0
Ne yapmalıyım peki bu durumda? Nefeste problemini sadece 1 kere gözlemledim şu an öyle bir durum yok. Suyuna birkaç damla limon damlattım ekstra önereceğiniz şeyler varsa sevinirim

Oyla 0
Ne yapmalıyım peki bu durumda? Nefeste problemini sadece 1 kere gözlemledim şu an öyle bir durum yok. Suyuna birkaç damla limon damlattım ekstra önereceğiniz şeyler varsa sevinirim

Bu tarz şeyler sorunu sadece baskılar çözüm olmaz. Sorunu çözmek istiyorsan doksisiklin etken maddeli ilaç kullanman gerekicek. Bir veterinere danışmanı öneriyorum.

Oyla 0
Veterinere danışabilirsiniz fakat ben dışkısında bir problem olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Aynı zamanda kavlatması için illa bir sebep gerekmiyor.

Oyla 0
Veterinere danışabilirsiniz fakat ben dışkısında bir problem olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Aynı zamanda kavlatması için illa bir sebep gerekmiyor.
Evet dışkısı hep bu şekilde. Ara ara tıksırıyor hafif bi soğuk algınlığı sanırım. Durgun ya da iştahsız da değil ama her ihtimale karşı yarın veterinerine götüreceğim. Teşekkürler :)

Oyla 0
merhaba tekrardan. Veterinere götürdüm lakin köpek ve kedi harici hayvanlara bakmadığını söylediği için(şaka gibi) elim boş döndüm. Anlaşılır olması için bir videosunu çektim. Normalde canlıydı gayet ama bugün oldukça durgun. Birkaç saat önce fazlaca ishaldi. Şu an düzeldi. Suluğuyla çok oynuyordu bugün fazla su içtiği için ishal olmuş olabilir mi? Bunun haricinde gerçekten artık çok çaresiz hissediyorum ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, şaşırdım kaldım. Hava çok soğuk olmasa üniversitenin veterinerlik fakültesine götürmek istiyorum ama daha da hasta olur diye korkuyorum.

Oyla 0
Kuşlar taşınırken ve uçarken daha sıvı dışkılama yapıyorlar fakat bu durum gün içinde hemen geçmesi gerekir. Hafif üşütmüş gibi sanki bu nedenle de olabilir. Oda ısısını sabitlemenizi öneririm. Birde vitaminle birlikte probiyotik verebilirsiniz suyuna.

Gün içerisinde çok su tüketiyorsa (suluk bitene kadar neredeyse) böbrek sorunlarından şüphelenmeniz gerekir. Maşallah çokta güzel. Eğer probiyotik ve vitamin yoksa bir dilim elma kafese takılabilir. Suyunada çok az miktarda pekmez ya da bal vererek vücut ısısını korumasına yardımcı olabilirsiniz. Çay kaşığının ucuyla azıcık vermelisiniz.

Oyla 0
Normalde çok az su içiyor zaten bugüne özgü bir şeydi, hemen kafesinin altını temizledim kontrol etmeye başladım 1 saat içinde eski dışkısına döndü. Yukarıda bahsini geçirdiğim solunum güçlendiriciden kullanıyorum 1 haftadır ama pek de etkisi olmadı yine ara ara tıksırıyor. Çok üzülüyorum böyle olmasına gerçekten farklı bir gönül bağımız var. Daha bir aylıkken kanatları ve kuyruğu kesilmiş bir halde sahiplendim uçamıyordu. Şimdi yenileri geldi yerine dört dönüyor evin içinde :D Bu kadar aşama kaydetmişken kaybetmek hiç istemiyorum. Tekrardan teşekkür ederim ilginiz için

Oyla 0
Ya siz bunu nasıl eğittiniz böyle? Maşallah nazar değmesin insan bunu yer çok sevimli. Benimkiler de eğitilir inşallah böyle. Kaç yaşında bu ayrıca, özel olarak bir şeyler yaptınız mı?

Oyla 0
Ya siz bunu nasıl eğittiniz böyle? Maşallah nazar değmesin insan bunu yer çok sevimli. Benimkiler de eğitilir inşallah böyle. Kaç yaşında bu ayrıca, özel olarak bir şeyler yaptınız mı?
Merhaba, güzel yorumunuz için teşekkür ederiz:)1 aylıkken sahiplendim, şu an 7 aylık. Özel olarak hiçbir şey yapmadım. Öğrenmesini istediğim kelimeyi 10 dk kadar tekrar ediyorum günde, 2 güne söylemeye başlıyor zaten. Henüz küçük ve erkek olmasından dolayı daha kolay öğreniyor sanırım öyle okumuştum bir yerde. Konuşma haricinde genellikle kafesinin kapısı açık oynamak istediğinde kendinin gelmesini bekliyorum,avcuma gerekmediği sürece almıyorum. Yani hiçbir şeye zorlamamaya çalışıyorum, öylece geçinip gidiyoruz. Ama benden başka birine hiç gitmiyor onu aşamadık henüz :p

Oyla 0
Geri