Ceresinde Yara Çıktı,Lütfen Yardım Edin!!

Taha Aktaş

Yönetici
Moderatör
Arkadaşlar lütfen yardım edin ceresinde yara çıktı.Dün böyle bir şey yoktu.Sanırım kafeste bir yere çarptı ve zedeledi. @Recai kardeşim sağolsun yardım etti ama sizlere de sormak istedim.Fotoğraflarını atıyorum.Sol burun deliğini altındaki kısım.
2.PNG3.PNG4.PNG

5-6 ay önce iki burun deliğinin ortasında yine bir şey çıkmıştı.Veterinere götürdüğümüzde irin var dedi.Aşağıya eklediğim spreyi verdi ama bir işe yaramadı.Daha sonra ki götürdüğümüzde de de eliyle yavaş yavaş o kısımla oynadı ve sıvı iki burun deliğinden çıktı.Sağ burun deliği o günden itibaren yarım kapalı.İçini de çıkaramıyorum.Kanul var ama işe yaramıyor,zaten hayvana bir şey yaparım diye de korkuyorum.Oraya ne yapsam açılır? İluh Big tarzı ürünler işe yarar mı,ya da tuzlu su gibi şeyler?
1610715090257.png1610715105775.png1610715123265.png

Ekli dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    615.2 KB · Görüntüleme: 5
Tıkalı burunlar için tuzlu su kullananlar mevcut ancak her zaman işe yaramayabiliyor. Şuan ne kullanıyorsun bilmiyorum ancak basit bir parfümsüz vazelin sürmek yeterli gelebilir (burun deliklerine kaçırmadan)

Oyla 0
Yani buraya yapabileceğim bir şey yok.
Peki burun deliğini açmak için İluh Big tarzı ürünler olur mu? Okaliptus Yağı felan.
Bebeklerde kullanılan ve oldukça işe yarayan "bebek burun aspiratörü" gibi birşey denenebilir. Mantık yürütüyorum. Deneyimleyen arkadaşlar ya da kuşlarda zararlı olabileceğini düşünenler var ise yorumlarını duymak isterim.

Bu ya da benzer birçok ürün var. Bu ürünü kullanmak için iki kişi gerekebilir ama kuş için:)

Oyla 0
Bebeklerde kullanılan ve oldukça işe yarayan "bebek burun aspiratörü" gibi birşey denenebilir. Mantık yürütüyorum. Deneyimleyen arkadaşlar ya da kuşlarda zararlı olabileceğini düşünenler var ise yorumlarını duymak isterim.

Bu ya da benzer birçok ürün var. Bu ürünü kullanmak için iki kişi gerekebilir ama kuş için:)
Bebeğe çok kullandık,acayip işe yarıyor gerçekten.Kuşlarda çeker mi bilmiyorum ama.

Oyla 0
Bebeğe çok kullandık,acayip işe yarıyor gerçekten.Kuşlarda çeker mi bilmiyorum ama.
Çekebileceğini düşünüyorum... Keza üfleme tersi nefes alınarak çekim işlemi yapıldığı için, o basınçla gelmeyecek şey yok gibi :D Denemeye değer bence, bu tür problemleri sık yaşayanlar için...

Oyla 0
Çekebileceğini düşünüyorum... Keza üfleme tersi nefes alınarak çekim işlemi yapıldığı için, o basınçla gelmeyecek şey yok gibi :D Denemeye değer bence, bu tür problemleri sık yaşayanlar için...
Burun delikleri çok minik ya kuşlarda o yüzden.Yoksa cidden işe yarıyor,iğrenç geliyor başta ama alışılıyor zamanla :D

Oyla 0
Geri