Cereyan neden olur, sıcak hava cereyan mıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasan.

Veteran
Merhaba, kuşların genelde en savunmasız kaldığı şey galiba bu cereyan. Ben de çok dikkat etmeye çalışıyorum özellikle bu sıcak havalarda. Cereyan, üşütme nasıl olur? Örneğin kuşumun odasının camı açık olmadığı halde kuşumun odasına yakın 2 odadan gelen hava (pencereler açık), yine cereyan yapabilir mi? Yoksa bunun herhangi bir olumsuz etkisi yok mu? Ve biliyorsunuz havalar çok sıcak hiç esmiyor ama bu sıcak hava veya sıcak esen rüzgar bile cereyan yapar mı? Ek olarak merak ettiğim için neden kuşlar diğer hayvanlardan çok daha fazla hava akımına duyarlı ve hassastır? bizim ev ahalisi onlara çok cam açtırmadığımdan şikayetçi de biraz 😅

Son düzenleme:
Merhaba, kuşların genelde en savunmasız kaldığı şey galiba bu cereyan. Ben de çok dikkat etmeye çalışıyorum özellikle bu sıcak havalarda. Cereyan, üşütme nasıl olur? Örneğin kuşumun odasının camı açık olmadığı halde kuşumun odasına yakın 2 odadan gelen hava (pencereler açık), yine cereyan yapabilir mi? Yoksa bunun herhangi bir olumsuz etkisi yok mu? Ve biliyorsunuz havalar çok sıcak hiç esmiyor ama bu sıcak hava veya sıcak esen rüzgar bile cereyan yapar mı? Ek olarak merak ettiğim için neden kuşlar diğer hayvanlardan çok daha fazla hava akımına duyarlı ve hassastır? bizim ev ahalisi onlara çok cam açtırmadığımdan şikayetçi de biraz 😅
Cereyan hava akımı demek.Atıyorum pencereye yakın ise bir kuş.Ve pencere açık ise diğer tarafta da bir pencere açık ise.Herhangi bir oda da.Hava akımı oluşur.Süratli hava hayvanı hasta eder.Yani cereyan yapmayacak şekilde pencereyi az açmanın kuşa bir zararı yok hava esmiyorsa.Aksine iyi birşey odanın havalnması açısından.Bende açık bırakırım akşama kadar pencereyi.Ama birşey olmaz neden hava çok sıcak soğuk rüzgar esmiyor.Cereyan yapacak bir yer yok.Kafesleri pencereden uzak.O zaman bi sıkıntı yok.Akşam kapatırım.

Dayanıksızlığın nedeni tüyleri bu iklimlere yada sert esen rüzgarlara pek alışkın değil.Birde biliyorsunuz yazın tüylerini döküp yazlık tüylere geçerler.Bu nedenle en ufak rüzgar soğuk algınlığına neden olur kuşta.

Geri