Çeşitli markalardaki probiyotikleri mix yapıp kullanma hakkında;

Atilla Algansoy

Veteran
Merhaba arkadaşlar.
Çeşit çeşit probiyotik var. Herkes kendi markasını satmak için diğerlerinde olmayan bir özelliğini ön plana çıkarmaya çalışıyor.
Aklıma gelen soru şu;
Acaba probiyotikler mix yapılıp ideal bir karışım elde edilerek kullanılabilir mi?(Piyasada probiyotik dışında başka dallarda bir çok mix ürün var)
Probiyotikler'i karıştırıp kullanan varsa tecrübesini paylaşırsa sevinirim.

Bende merak etmişimdir hep. Aslında neden olmasın. Atıyorum birinde Bacillus türü bir bakteri var. Başka birinde ise Lactobacillus suşları var bu ikisini mixleyip versek güzel olur. :)

Oyla 0
Bende merak etmişimdir hep. Aslında neden olmasın. Atıyorum birinde Bacillus türü bir bakteri var. Başka birinde ise Lactobacillus suşları var bu ikisini mixleyip versek güzel olur. :)
Ben şu an ayrı günlerde 2 ürün kullanıyorum (entrobac ve probiacti).
Bunları tek güne indirip ürünleri mix yapmayı istiyorum, ama hayvanları da deney olarak kullanmak istemiyorum.
Probiacti Bird'ün üreticisine ulaşmaya çalıştım, ulaşamadım.
Probiacti Bird'ü açtıktan sonra 1-6 ay arası her ay laboratuvar testine sokup aylık durumuna bakmak istiyorum.
Sonuç olarak İyice araştırıp bu karışımı kuşlara vereme durumum olabilir, sonucu buraya yazarım.

Oyla 0
Bunları tek güne indirip ürünleri mix yapmayı istiyorum, ama hayvanları da deney olarak kullanmak istemiyorum.
Yanlış anlamadıysam aynı sulukta kullanmayı düşünüyorsunuz. Ben iki farklı ürünün aynı formda olması dahilinde yukarıda öyle yazmıştım. Toz ve sıvı ne kadar doğru olur bilemedim...
Probiacti Bird'ün üreticisine ulaşmaya çalıştım, ulaşamadım.
İntagram’dan Biyolog Tamer Kılıç’a ulaşmayı deneyebilirsiniz. Probiacti Bird’ün bayiliğini yapıyor o da. Kendisi kuş camiasında tanınır. Bilgili ve tecrübeli bir üreticidir..

Oyla 0
Tanıyorum uzaktan, takip ediyorum. Yazdım ama cevap alamadım (yoğun olabilir, bilemiyorum)
Probiacti-Bird'ün üreticisine ulaşmak istiyorum, üretim şartlarını görmek ve dinlemek istiyorum aslında.
Ayrıca ben başka bir şey yapmak istiyorum;
Bu konu ile ilgili 1 tane kuş alıp bu kuşun suluğuna ufak dozajlarda karıştırarak 6 ay gözlemlemek her ay aynı günde laboratuvara 10 damla probiyotik örneği vermek içinde ne var ne yok bilmek istiyorum.
Öncesi ve sonrası dışkılarını da laboratuvarda incelettirmek de istiyorum.
O kadar mix ilaç veriyoruz, probiyotik karışımından zararlı bir şey olur mu, bilemiyorum, ama zannetmiyorum.
Vakit ayıracağım, zamanım olduğu bir dönemde bunu yapmayı düşünüyorum.
Eğer güzel bir geri dönüş alırsam ya da almazsam burada paylaşırım, herkes faydalanır.

Oyla 0
Geri