Çift almak mı ? 2 Yavru almak mı ?

Ardaozturkkk

Yeni Üye
2 adet yavru kuş alıp onları beraber buyutursek erişkinliğe geldiklerinde eş tutma ihtimalleri yüksek olup yumurta verme ihtimalleri çok yüksek olduğu hakkinda bir yazı okumuştum bu nekadar doğru ?
Sizce Yumurta almak için bir hobiciden hazır 1 çift almak mı daha sağlıklı yoksa 2 âdet yavru alıp beraber büyütüp erişkinliğe gelmelerini beklemek mi daha iyi sonuç verecektir ?

Bence daha önceden yavru vermiş yaşı çok büyük olmayan bir çift almak daha mantıklı.

Oyla 0
2 adet yavru kuş alıp onları beraber buyutursek erişkinliğe geldiklerinde eş tutma ihtimalleri yüksek olup yumurta verme ihtimalleri çok yüksek olduğu hakkinda bir yazı okumuştum bu nekadar doğru ?
Sizce Yumurta almak için bir hobiciden hazır 1 çift almak mı daha sağlıklı yoksa 2 âdet yavru alıp beraber büyütüp erişkinliğe gelmelerini beklemek mi daha iyi sonuç verecektir ?

Doğru okumuşsun ;) Hazır takımlarla kaybediceğin vakitten çok daha kısa sürede yavrular büyür eş tutar yavru yapar emin olabilirsin. Üretim için alıcağın kuşlar en fazla 3 aylık olmalı ;)

Ayrıca hazır çalışan takımı kimse satmaz bunu bil. Sattıkları takımlar %90 sorunludur. Ya çok fazla üreyip artık emekli olmuş takımı satarlar. Ya eş olmuş fakat üremeyen kısır kuşları satarlar. Ya agresif kavgacı verimsiz takımları satarlar. Ya bakıcı olmayan takımları satarlar vs. vs.

Bunlar hep geçmiş tecrübeler. He ben illa kendim tecrübe etmek istiyorum dersen hazır takım alabilirsin :cool:

Oyla 0
Her zaman yavrudan alıp anne baba soy bagını takip etmelisin tabi bu benim görüsüm dür yavrudan alıp büyütmk en mantıklisı benim takımların hepsi capraz eslemedir ve gayet basarılı bir sekilde sonuclar alıyorum en basit örnek anne baba soy bagini bildigin kuslarda hangi kusub gelecegini az cok tahmin ede biliyorsun örnek verecek olursam albino olmayan takımdan kirmizı göz yavru ala biliyorun sebeb annenin tasıyıcı oldugunu biliyorum onun icin nacizane tavsiyem yavrudan esle

Oyla 0
Arkadaşların söylediklerine ilaveten...

Yavru olayınının en sevdiğim kısmı; ne olduğunu biliyorsun, ne yediler ne içtiler...Ve en güzeli de gerçekten evlat gibi, torun heyecanı yaşatması :D

Oyla 0
Kendi yavrularımdan damızlık yapacak isem önce bir arada tutuyorum yavru olarak. Gözlemliyorum kim kiminle anlaşabiliyor. Not alıyorum. 5-6 aylık iken ayırıyorum. 1 yaşına geldiklerinde eşliyorum. Bu çok uzun bir hobi üretim süreci.

Eğer amacınız kısa sürede yavru almak ise yazılan tavsiyelere uymanız daha iyi olur. Yeni ortama gelince hemen yavrulama niyetine girmeyebilirler. Hatta ayırma yöntemi ile kısa süre beklemeniz bile gerekebilir. Çok nadiren de olsa o sezon kuşların kaçıncı kuluçkası olduğu, yorgunlukları, sizin besleme temponuz gibi faktörlere bağlı durum değişiyor.

Üreticiden çok rahat yapılı (evcil gibi), bakıcı soydan gelen ve sakin bir takım alabilirseniz işiniz çok kolay olur.

Oyla 0
Geri