Çift Kuşlarımdan Biri Tüy Döküm Döneminde

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Çift Kuşlarım hâliyle aynı kafeste, bunlardan dişi olan tüy dönemine girdi. Eğer bir kuş tüy döküm döneminde değilse ve biz bu kuşa Tüy Döküm ilacı verdiğimizde o da tüy dökümüne giriyor diye biliyorum. Bu yüzden, bu süreçte Dişi kuşum bu dönemi atlatana kadar kuşlarımı ayrı kafeslere mi ayırmalıyım? Çünkü eğer birlikte dururlar ise Suluğa koyduğum Tollyamin Forte'u hem Tüy Döneminde olan, hem de olmayan birlikte içecek. Çok karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir:)

Çözüm
Tüyde kuş için her gün bile verilebilir çünkü depolanmayan tek vitamin grubu. Ancak bence gerekli değil bu kadar vitamin bombardımanı. Haftada 2-3 yeterli gelir.
Çift Kuşlarım hâliyle aynı kafeste, bunlardan dişi olan tüy dönemine girdi. Eğer bir kuş tüy döküm döneminde değilse ve biz bu kuşa Tüy Döküm ilacı verdiğimizde o da tüy dökümüne giriyor diye biliyorum. Bu yüzden, bu süreçte Dişi kuşum bu dönemi atlatana kadar kuşlarımı ayrı kafeslere mi ayırmalıyım? Çünkü eğer birlikte dururlar ise Suluğa koyduğum Tollyamin Forte'u hem Tüy Döneminde olan, hem de olmayan birlikte içecek. Çok karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir:)
evet haklısınız diğeride tüye girebilir.zaten tüydeyken agresiflikde oluyor

Oyla 0
Yok yok bence iyi anlattın yalnız öyle bir şey yok. Zaten b vitaminlerinin tüy dönemindeyken haftada iki verilmesi önerilir. Onun dışında ise yani tüy dönemi haricinde iki/üç haftada bir kere verilmesinde bir mahsur yoktur. Ama ne kadar gerekli tartışılır..

Oyla 0
Yok yok bence iyi anlattın yalnız öyle bir şey yok. Zaten b vitaminlerinin tüy dönemindeyken haftada iki verilmesi önerilir. Onun dışında ise yani tüy dönemi haricinde iki/üç haftada bir kere verilmesinde bir mahsur yoktur. Ama ne kadar gerekli tartışılır..
hayır bence öyle değil.fazla b vitamini verince tüye giriyor.kendim yaşadım.

Oyla 0
buradan anladım.yanlış anladıysam özür dilerim.
Yazının bir kısmına bakıp değerlendirme yapmak böyle yanlış anlaşılmalara sebebiyet veriyor. Özür dileyecek bir şey yok lakin bir daha ki sefere genel kanaate göre yorum yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Oyla 0
Sonuç olarak ayırmama gerek yok mu, vitamin desteğini aynı kafeste uygulayabilir miyim:unsure:

Oyla 0
Akif merhaba, ürünün biraz işlevine takılmışsın. Ürünü sıradan bir B vitamini ve aminoasit olarak düşün. Kuşların en çok ihtiyaç duyduğu 2 vitamin grubudur. Bu nedenle haftada 1 kez mutlaka sunmalısın. Tüyde olup olmaması önemli değil.

Oyla 0
Öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim :giggle: Peki şuan tüydeki kuşum için haftada kaç gün ideal olur.

Oyla 0
Tüyde kuş için her gün bile verilebilir çünkü depolanmayan tek vitamin grubu. Ancak bence gerekli değil bu kadar vitamin bombardımanı. Haftada 2-3 yeterli gelir.

Oyla 0
Çözüm
Geri