Çift olmaları için başlangıc

Ferhatbaşol

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaslar konu olarak sizlerin fikirlerine ihtiyacım var bende 2.5 yaşında bebekken sahiplendiğim dişi albinom var şimdi. Erkek kuş aldım ayrı kafese koydum erkeğin kafesinde bi tane ahsap tünek bi yuvalık yemlik kalamar ve gaga taşı suluk koyacağım Sadece başka birşey olmasın dediler suan icin birbirlerinden ne kadar ayrı kalsınlar 10 gün ideal mi sizce nasıl bi. Yol izlemeliyim

Ayrıca dişi Kuş bana çok ilgili şimdi Onunla ilgilenmemem mi. Gerekiyor ne dişiye ne de erkeğe hic ilgi. Göstermeyeyim mi bu süreçte

Oyla 0
Hocam evcil kuşlarda işin gerçekten zor:) Dişi senin ilgine alışmış ise, ilgilenmemen onda stres yaratabilir. Keza ilgilenirsende onun ilgisi erkeğe yönelmeyebilir:) Zor zanaat hahah

Yine de süreci gözlemleyerek ilerlemen en sağlıklısı olacaktır. Birbirlerini görsünler. Ulaşamasınlar. Erkek tetiklerse dişiyi, ne ala. Bu arada dişinin sizden yalıtılmış ilgi eksiğiyle davranışını gözlemlersiniz.

10 gün kafidir evet.

Oyla 0
Ta
Hocam evcil kuşlarda işin gerçekten zor:) Dişi senin ilgine alışmış ise, ilgilenmemen onda stres yaratabilir. Keza ilgilenirsende onun ilgisi erkeğe yönelmeyebilir:) Zor zanaat hahah

Yine de süreci gözlemleyerek ilerlemen en sağlıklısı olacaktır. Birbirlerini görsünler. Ulaşamasınlar. Erkek tetiklerse dişiyi, ne ala. Bu arada dişinin sizden yalıtılmış ilgi eksiğiyle davranışını gözlemlersiniz.

10 gün kafidir evet.
mtamam hocam bu süreçte kuşları kendileriyle baş başa bırakacağım bakalım Allah kerim tutma olasaılıgı düşükmü diyorsunuz gerekirse çift alırım valla o yumurtlamasını yavru haline tanıklık etmek istiyorum yaşamak istiyorum inşallah olur sabredwrim her türlü

Oyla 0
Dikdörtgen kafeslerden almalısınız. Yuva dediğiniz gibi altta kalmış çok. Ahşap tünek almalısınız bir de. Yuvalığınızın içinde plastik folluk yok sanırım. Çıkan bebeklerde problem yaratabilir o yuvalık. Plastik folluklu büyük yuvalık tercih etmelisiniz.
10541670301746.jpg

Oyla 0
Ahşap tünek aldım zaten de daha koymadım ayrıca yuvalık bi boy büyük mü almam gerekiyor altına oval plastik folluk alacagım değil mi bi de

Oyla 0
Kafes içi konumlandırmalar çok yanlış... Doğanay hocanın attığı türde kafes alabilirsiniz.

Min. 55 cm olursa iyi olur. 65cm alırsanız çok rahat ederler. Yavrular yeme falan düşecek, onlar içinde alan olur. Bu kafesinizi de sahiplendirme yapacaksanız yavrulara, geçici yavru kafesi olarak kullanabilirsiniz. Gereksiz yüksek bir kafes.

Yuvalıklar genelde folluklu satılıyor birçok yerde. 25-30 TL civarı Facebookta jumbo Muhabbet yuvalığı bulabilirsiniz folluklu.

Oyla 0
Kafes içi konumlandırmalar çok yanlış... Doğanay hocanın attığı türde kafes alabilirsiniz.

Min. 55 cm olursa iyi olur. 65cm alırsanız çok rahat ederler. Yavrular yeme falan düşecek, onlar içinde alan olur. Bu kafesinizi de sahiplendirme yapacaksanız yavrulara, geçici yavru kafesi olarak kullanabilirsiniz. Gereksiz yüksek bir kafes.Ekli dosyayı görüntüle 12109hocam valla artık üst kısmı kesip yuvalıgı oraya bagladım erkek kusa tek tünek koydum kalamar gaga tası suluk yemlik koydum sadece 10 gün böyle dursunlar sonra dişiyi erkeğin yanına koyacağım inşallah anlasırlar yuvalık da icinde yuvarlak sekilde bölme var ama derin değil folluklar derin oluyor derin olması mı gerekiyor yumurtalar orda dursun diye

Yuvalıklar genelde folluklu satılıyor birçok yerde. 25-30 TL civarı Facebookta jumbo Muhabbet yuvalığı bulabilirsiniz folluklu.

Oyla 0
Geri