Çiftleşiyor ama yumurta gelmiyor.

Merhabalar dostlar, öncelikle foruma yeni katıldım. Kuşlarım 4-6 aydır belirli aralıklarla çiftleşiyorlar. Bakımında, beslenmesinde herhangi bir şeyi eksik etmiyorum, her şey olması gerektiği gibi. Lâkin yumurta gelmiyor? Popo tüylerini dahi kısaltma yöntemini uyguladım ama sonuç alamadım. Dişi kendini hazır hissetmediği için yumurtayı eritiyor olabilir mi? Suni dölleme yöntemi uygulamalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim, iyi forumlar diliyorum.

Erkek kus kisir gibi geldi durumda cunku 6 ay ciftlesipte yumurta gelmemesi onu gosteriyor kuslar cok rahatsiz ediliyorsa yumurta yapmamasida soz konusu olabilir

Oyla 0
Merhaba, suni yapmak pek durum değiştirmiyor. Çiftleşme sonrası dişi kuş hazır hissettiği an yumurta oluşturmaya başlayacaktır. Fakat bunca süre yumurtlamamasının arkasında başka bir durum olabilir. Örneğin yumurtlayıp yeme durumu, kısırlık (kısır kuşlarda yumurtlar ama bazen olmayadabiliyor.) gibi durumlar olabilir. Bazende sadece erkek kuşun baskınlığından dolayı pozisyona giren fakat eşleşmeyi düşünmeyen kuşlar olabiliyor.

Uzun bir süre beklediğiniz için veterinere danışmanızı öneririm.

Oyla 0
Geri