Çiftleşme Belirtisi Mi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kubilay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kubilay

iyikus.com Üyesi
1-Merhaba arkadaşlar. Erkek kuşum gün içinde çok defa dişiye kur yapıyor yem kusuyor ve onun benzeri şeyleri yapıyor ama hiçbir zaman işin sonunu ben göremedim. Geçenlerde kardeşim görmüş fakat kuşlar ondan korkup ayrılmışlar. Acaba yavru yakın mıdır?
2-Bunlar kur yaparken dişi sürekli kafası eğik vücudu yere yakın duruyor bunun nedeni nedir? Çiftleşmeye hazır oldunu mu belirtiyor?
3-Takımımdan ayrı olarak bı tane dişim var. O yuvalığa yaklaşınca dişi kuş onu uzaklaştırmaya çalışıyor bildiğim kadarıyla ve bu hareket yuvalığın benimsediğini ve yavrulagacağını belirtiyor. Doğru muyum bu konuda?
4-Takımından ayri olan dişim bazen yuvalığa çıkıyor yuvalığı kemiriyor yani gördüğüm kadarıyla yuvalığa ilgi gösteriyor. Onun da çiftleşmeye uygun olduğu söylenebilir mi?

Çok soru sordum kusura bakmayın fakat cevaplarsanız çok makbule geçer. İyi forumlar!

Son düzenleme:
Acaba yavru yakın mıdır?
Çiftleşme sağlıklı bir şekilde (1-2 dakika) oldu ise evet yumurta 8-12 gün içinde gelecektir.

2-Bunlar kur yaparken dişi sürekli kafası eğik vücudu yere yakın duruyor bunun nedeni nedir? Çiftleşmeye hazır oldunu mu belirtiyor?
Eğer söylediğiniz şekilde ise, bu duruş dişinin çiftleşme duruşudur. Yani erkeği üstüne almak istiyordur/hazırdır. İnternette kuyruk kaldırma hareketinin herhangi bir görseli yok, benimkilerin videosundan bir görüntü paylaşabilirim. Maalesef görüntü arkadan, ancak yine de pozisyonu fark edebiliyorsunuzdur:)

Screenshot_2021-05-26-02-32-14-827_com.google.android.apps.photos~2.jpg

3-Takımımdan ayrı olarak bı tane dişim var. O yuvalığa yaklaşınca dişi kuş onu uzaklaştırmaya çalışıyor bildiğim kadarıyla ve bu hareket yuvalığın benimsediğini ve yavrulagacağını belirtiyor. Doğru muyum bu konuda?
Kendine ait olduğunu düşündüğü ve benimsediği bölgeleri diğer yabancı kuşlardan uzaklaştırmaya çalışır.

4-Takımından ayri olan dişim bazen yuvalığa çıkıyor yuvalığı kemiriyor yani gördüğüm kadarıyla yuvalığa ilgi gösteriyor. Onun da çiftleşmeye uygun olduğu söylenebilir mi?
Söylemiş olduğunuz davranışlar kuluçkaya hazır olduğunu yahut hazırlandığını gösterir. Fakat çiftleşmeye hazır olup olmadığını tek bir hareketinden yola çıkarak yorumlayamayız. Kuşun yaşı, diğer davranışları gibi ek bilgileri de göz önünde bulundurarak/görerek yorumlamak daha güzel olur?
Umarım istediğiniz bebişlere en kısa sürede kavuşursunuz??

Oyla 0
Çiftleşme sağlıklı bir şekilde (1-2 dakika) oldu ise evet yumurta 8-12 gün içinde gelecektir.

Eğer söylediğiniz şekilde ise, bu duruş dişinin çiftleşme duruşudur. Yani erkeği üstüne almak istiyordur/hazırdır. İnternette kuyruk kaldırma hareketinin herhangi bir görseli yok, benimkilerin videosundan bir görüntü paylaşabilirim. Maalesef görüntü arkadan, ancak yine de pozisyonu fark edebiliyorsunuzdur:)

Ekli dosyayı görüntüle 17287

Kendine ait olduğunu düşündüğü ve benimsediği bölgeleri diğer yabancı kuşlardan uzaklaştırmaya çalışır.

Söylemiş olduğunuz davranışlar kuluçkaya hazır olduğunu yahut hazırlandığını gösterir. Fakat çiftleşmeye hazır olup olmadığını tek bir hareketinden yola çıkarak yorumlayamayız. Kuşun yaşı, diğer davranışları gibi ek bilgileri de göz önünde bulundurarak/görerek yorumlamak daha güzel olur?
Umarım istediğiniz bebişlere en kısa sürede kavuşursunuz??
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Attınız fotoğraftaki duruşun aynısını yapıyorlar. Sürekli yem kusuyorlar ve kur yapıyorlar uzun uzun aralıksız ötüyorlar bazen de erkek dişinin kafasına dokunuyor. Fakat hiç sonucu göremedim inşallah yakında olucak. Bide dediniz gibi yaptım yuvalığı dışı kendine göre şekillendirdi. Artık bekleme faslındayız. Öbür dişim de ciftlesmeye uygun yaşlara geldi fakat ondan yüksek ihtimalle yavru alamıcam. Çok baskın ama bi o kadar da korkak. İlk başta erkeği tek dişime almıştım ama erkeği malesef dövdü. Buna çok baskın bı erkek bulmam lazım. O da malesef çok zor olucak. Bide bişi sormak istiyorum bunlar bazen arada sırada tüy döküyor bu normal mi? Tüy döküyor ama tüy dökümünde gibi değil. Bunu neden yapıyorlar cevaplarsanız sevinirim. Tekrardan cevaplarınız için teşekkür ederim. İyi forumlar.

Son düzenleme:
Oyla 0
Merhaba, ara dönemlerde tüy dökümü çok sık olabilir. Özellikle kuluçka evresindeki kuşlarda tüy atımı fazlalaşır

Oyla 0
Geri