Çiftleşme problemi

Eren_Doğan

iyikus.com Üyesi
Merhaba yaklaşık 1.5 yıldır erkek bir sultan papağanım bulunmakta. Artık zamanı geldiğini düşündüğümden bir dişi sultan papağanı aldım. daha önce 2 kez yumarta alınmış arkadaşımın kuşu. Getirdikten 2 gün sonra kafesi birleştirdim ve yuva koydum.Bir haftadır aynı kafesteler kavga gürültü yok fakat erkek dişinden dişi erkekten yaklaştıkça kaçıyor. Ufak ufak birbirlerine yaklaşınca ısırmaları var. Birde dişi kafesin alt tarafında sürekli hızlı gidip geliyor.Bu iyiye işaretidir yoksa ayırmalımıyım? Ayrıca bugun yuvalığı çıkardım çıkarmadan önce erkek sürekli girip çıkıyordu dişi hiç girmedi. İlk defa bugun kapılarını açtım dışarı çıktılar ikisi yanana. Yemleri ve mamalarıda tam. Yavru alabilmem için ne yapmalıyımIMG_20210213_162600.jpg

Günaydın, sağlıklı günler. Dişinin kafes altında gidip gelmeleri, dışarı çıkmak istediği içindir diye düşünüyorum. Yavru almak için ise zaman ve sabıra ihtiyacınız var :giggle: Kuşlarınızın anlaşması, birbirlerine yaklaşması lazım bunlar olmadan yavru almak biraz zor sanırım. Diğer arkadaşlar gördükleri zaman yazacaklardır.iyi günler

Oyla 0
İlginiz için çok teşekkürler.Son bir kaç gündür daha yakınlar dişi kur ötüşü yapıyor erkek ayağını üzerine atıp çekiyor.gagaları ile birbirlerine vuruyorlar.Tünek üzerinde ikisi birbirine hızlıca gidip gelerek kur yapıyorlar.inş zaman olacaktır ayrıca Yuvalığa erkek girip çıkıyor her girip çıkmasında dişi olan gidip yuvaya dışarıdan bakıyor

Oyla 0
Konunuz gerekli kategoriye taşınmıştır.
Kuşlar hakkında bilgi veren makaleler haricinde bütün destek talepleri 'sorun cevaplayalım^kategorisine açılmalıdır.
Görünüşleri oldukça sağlıklı görünüyor ancak video göremedim.

Oyla 0
Konunuz gerekli kategoriye taşınmıştır.
Kuşlar hakkında bilgi veren makaleler haricinde bütün destek talepleri 'sorun cevaplayalım^kategorisine açılmalıdır.
Görünüşleri oldukça sağlıklı görünüyor ancak video göremedim.

Ekli dosyalar

• EAEEB5A9-0EEE-42D7-85AA-06048EA34BD2.jpeg
    EAEEB5A9-0EEE-42D7-85AA-06048EA34BD2.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 3
Oyla 0
Geri