Çiftleşme

İzel ece

iyikus.com Üyesi
Abi sanırım kuşum çiftleşmek istiyor internetten baktım aynı sesleri çıkarıp kuyruğunu havaya kaldırıyor dişi bu Arada çiftleştirmezsem nolur iki kuşa bakamam ya da kedilerde ki gibi erkek çiftleşmeye gelse çiftleşseler ve gitse olmuyor mu acil yardım

Kuşunuz hormonal olarak üreme kıvamına gelmiş. Üremez ise daha sonra hırçın tavırlar ve nadiren de olsa depresif durumlar oluyor. Kuşların üretiminden anlayan ve bakabilecek birisinden yardım alabilirsiniz. Hiç birşey yapmaz iseniz bu tavırları bir süre daha devam eder, belki kızgınlık yumurtası yapar (boş) sonra da normale döner. Kızıştırıcı yemler vermezseniz (havuç, tarçın, nijer vb.) iyi olur. Kuşunuz ile yakından ilgilenin sizin sevginiz ile mutlu olsun.

Oyla 0
Maalesef küçük papağan türlerinde çok sık rastlanan bir durum. Üremek istemesi ve eşinin olmaması onda bir miktar tavır değişikliği yaratabilir. Dediğiniz yöntem olmaz çünkü ortak kuluçka geçiriyorlar. Erkek kuşunda yumurtalarla ilgilenmesi, dişiyi beslemesi ve yumurtlama evresinde çiftleşmesi için bulunması gerekiyor.

Oyla 0
Geri