Çimlenmiş yemden zehirlenme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dalin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dalin

Yarışma Kazananı
Merhaba, yakınımın kusu için yazıyorum. Yem çimlendirme tarifi görmüştük yapalım belki yerler dedik. Hiçbir kuşumuz yemedi ama tek bir tanesi yedi oda sanırım zehirlendi. 😔 Yediğini dışkısından anladık. Gündüz öğürme davranışı yaptı, kusmadı sonra sıvı şekilde dışkı yaptı. Kabardı. Ve kuşun hiçbirşeyi yoktu. Birden oldu. Şuan ne yapabiliriz. Dışkısını olunca çekip ekleyeceğim. 😔
Yem çimlendimeyi ünlü youtbere göre yapmıştık. Yemi yıkadık sonra 1 gün suda beklettik. Ertesi gün peceteyle plastik kaba koyduk peceteye su fıslattık, 1 gün durdu sonra tekrar nemlendirdik 1 gün daha durdu sonra cimlendi koyduk. Yani yakınım koymuş ,sirkeli suyla yıkamak mi gerekiyordu. Zaten hiçbiri yemedi, bizde yinede dursun dedik misket tadına bakmış sanırım. Dışkısı şuan yok sabah olursa ekleyeceğim ayağı buz gibiymis😔

Ekli dosyalar

• IMG-20230711-WA0035.jpg
    IMG-20230711-WA0035.jpg
    133.1 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG-20230711-WA0034.jpg
    IMG-20230711-WA0034.jpg
    90.8 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG-20230711-WA0033.jpg
    IMG-20230711-WA0033.jpg
    93.3 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG-20230711-WA0032.jpg
    IMG-20230711-WA0032.jpg
    129.9 KB · Görüntüleme: 9
Buğday çimlendirme işlemi risklidir ilk yaptığımda çok güzel oldu kuşlarım keyifle yedi ama sonraki ki yaptıklarımda cimlenen kısım salyalasmaya başladı

Yaz aylarında yapmayı tercih etmiyorum
Zehirlenme durumda kursağa su basıldığını duymuştum video ve güncel dışkı resmini görebilirmiyiz

Buğday çimlendirme işlemi risklidir ilk yaptığımda çok güzel oldu kuşlarım keyifle yedi ama sonraki ki yaptıklarımda cimlenen kısım salyalasmaya başladı

Zehirlenme durumda kursağa su basıldığını duymuştum video ve güncel dışkı resmini görebilirmiyizilk

Zehirlenme durumda kursağa su basıldığını duymuştum video ve güncel dışkı resmini görebilirmiyiz
İlk kez denedik sonuç hüsran.Tabi yarın çekeyim , bizim yapabileceğimiz birşey varmı şuan😔 Ölmez değil mi😔

İlk kez denedik sonuç hüsran.Tabi yarın çekeyim , bizim yapabileceğimiz birşey varmı şuan😔 Ölmez değil mi😔

Makaleyi okumanızı öneririm

Buğday cimlendirmek en kolayı. Biraz farklı bir bakım gerektiriyor. Bahsettiginiz gibi yapıldığında hizla bozulabiliyor ürün.
Dışkısı yeme kaynaklı bozulduğunu gösteriyor. Böyle durumlarda ilk aşama da probiyotik verip beklemek en iyisi

Buğday cimlendirmek en kolayı. Biraz farklı bir bakım gerektiriyor. Bahsettiginiz gibi yapıldığında hizla bozulabiliyor ürün.
Dışkısı yeme kaynaklı bozulduğunu gösteriyor. Böyle durumlarda ilk aşama da probiyotik verip beklemek en iyisi
Tamam doğanay hocam probiyotikli su verdim. Neşesi cok olmasada yem yiyor yumurtada yedi cok istahsizda değil inşallah düzelir. Diğer kuşlardan ayırdık. Uyuklama ve kabarıklık var

ben hep bu yöntemi kullanıyorum

ben hep bu yöntemi kullanıyorum
Tamam hocam sağolun

Beslenmeyle ilgili problemler genelde bir gün sonrası düzeliyor. Hemen dışkıya yansımıştır değişim. Umarım tekrar etmez

Merhaba kuşumuzun şu anki dışkısı bu şekilde ,artık iyileşti diyebilirmiyiz sizce. Birde buna ek genitadaki beyaz kısım çok olmuş yastığındaydi ama çekemedim, Ama Artık daha iyi 3 gün probiyotik verdim. Kuşlardan ayri kafesteydi artık kuşların yanına koyalımmı sizce @Doğanay Y. IMG-20230718-WA0003(1).jpgIMG-20230718-WA0004.jpg

Geri