GülşahKandemir
Forum Sakini
Sıkıntı olmaz demi ikisinede bakıyorum tabi ayrı kafeslerdeDişilerde birbirlerine kur yaparlar ama tabi ek bir durum olmuyor
Yok yalnızlar. Arada bi atışıyorlar sadece. Bakarım duruma göreBirbirlerini dövmüyorlarsa aynı kafeste de bakabilirsiniz, muhabbet kuşları sosyal hayvanlar.. mesela benim salmada iki dişim var cok iyi arkadaşlar,birbirlerinin yanından hiç ayrılmıyorlar, cinsiyetlerini bilmesem çift sanardım
Düzeltme: İki kuşta kafesinde yalnız kalıyorsa birleştirebilirsiniz, eşleri varsa birleştirmeyin.
Zamanı geldi aslında biri baya kızışmış gibi hareketler yapıyor diğeri ufak zaten. Eş almasam strese girebilirler mi?Kuşlar özellikle dişiler birbirlerine genelde çok iyi davranır ve birbirlerinin bakımında destek olurlar. Nadiren içlerinde agresif kuşlar olabiliyor. Kümesin en uyumsuzudurlar ve fark edildiğinde ayrı kafese alınmalıdırlar. Yem kusarlar, uzun süre kaşırlar birbirlerini, bazen kur yaparlar ve nadirende tıpkı erkek kuş gibi birbirlerinin üzerine çıktığını bile görmüşlüğüm oldu. O seviye azıcık riskli bir seviyedir çünkü dişi yumurtluyor yuvalık olmadığında bile.
Diyeceğim o ki zamanı gelince kızlarınıza erkekler almanızı öneririm
9 yıllık mavişim yıllar boyu nesneye kustu eşi sanıp sonunda da kaybettim onu diğer bir kuşum da 9 yıl yaşadı fakat hiç öyle aynaya falan kusmadı eş sorunu olmadı.Maalesef temel ihtiyaçları olduğundan stres olmasa bile psikolojik anlamda etkileniyorlar ve hal tavırları, ötüşleri vb. gibi bir çok şey değişiyor. Ayrıca nesneye kusmalar başladı ise ilerleyen zamanlarda sağlık sorunu yaratabiliyor.