Çok sessizleşti

Sena Nur EVİRGEN

iyikus.com Üyesi
2720
1 yaşında. Normalde çok hareketli ve şen şakrak birisi. Bazen o kadar ötüyor ki hatta bütün gün susmuyor. Kafesinin kapısı daima açık hep üstüne çıkıyor gün içinde acıktığında giriyor içeri. Birkaç gündür hapşurmaya benzeyen sesler çıkarıyor ve hiç doğru düzgün ötmüyor. Kafesten çok nadir çıkıyor ve hep uyukluyor. Daha önce de olmuştu ve veterinerimiz b vitamini vermemi söylemişti. Şimdi de verdim sarılıklar vitamin yüzünden oldu. Kakası biraz cıvık kontrol edebildiğim kadarıyla. İştahı da çok iyi olmasına rağmen bugün çok yemedi. Kaşarı çok sevdiği için biraz kaşar verdim onu yedi. Ne yapmalıyım çok korkuyorum.

Merhaba hoş geldiniz. Geçmiş olsun öncelikle. Kaşar kuşlar için sağlıklı bir ürün değil. Laktoz içerdiği için zararı olabiliyor. Ufak bir üşütme sorunu gözlemleniyor fotoğraftan. Tavsiyem multi vitamin vermeniz ve oda sıcaklığı sabit bir yere almanız.
İshal için sulphamazethine kullanılabilir. İlaç alamam derseniz ıspanak gibi K vitamini yönünden zengin yeşilliklerden verilebilir. Elma da iyi gelecektir.

Erişkin bir kuş olduğundan yanına uygun bir erkek almanızı da önereceğim. Umarım kısa sürede eski sağlığına kavuşur ve hareketlenir :))

Oyla 0
Erkek olduğunu sanıyordum hep, dişi miii ?o_O Zaten kaşar da iyi gelir sanıyordum. Kafesin üstünü örtmemi öneriyor musunuz ? Çünkü oda sıcaklığı sabit bir yerde ama Sivas'ta yaşadığımız için malum ortam çok sıcak olmayabilir ona göre.

Oyla 0
Ben pek önermiyorum şahsen. Kuşları strese sokuyor ne yazık ki. Gece görüşleri olduğu için kuşların (zayıfta olsa), kötü hissediyorlar. Belki iyi olana kadar yapılabilir. Nefes alabilecek boşluk olması kaydıyla. Cere rengi daha net bir fotoğraf atarsanız cinsiyet durumunu netleştirelim :) Bu attığınız fotoya göre dişi gibi geldi.

Oyla 0
Maşallah çok sevimli. Cere rengi normal şartlarda dişi gibi lakin hareketlerini gözlemlemek gerekiyor. Ben şuan çekimser olsam da erkek olabileceğini düşünüyorum. 1 yaşında yetişkin bir erkek kuşun cere rengi daha güçlü bir mor ya da pembe olması gerekirdi. Hormonal bir tersliği olabilir. Hareketlerini yorumlayarak artık cinsiyeti kesinleştirebilirsiniz.
bu konuyu inceleyebilir misiniz?

Oyla 0
Geri