[Çözüldü] Kuşum yandı acil yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gefekaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Gefekaa

iyikus.com Üyesi
Herkese merhabalar 5 gün önce muhabbet kuşum sıcak çorbaya atladı ve ayakları yandı avisol a kullanıyodum dün avidiare basladım internetten entrobac ve gervit aldım yandığı gibi soğuk suya tuttum düzenli olarak silverdin sürüyorum yeşillik haşlanmış yumurta daldarı veriyorum ve sürekli olarak ilgileniyorum baska yapmam gereken bir şey var mı yazmak istedim veterinere götürmeli miyim yapılacak baska bi sey varsa götüreceğim baya uzakta olduğu için buraya soruyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20220501_124834-min.jpg
    IMG_20220501_124834-min.jpg
    690.7 KB · Görüntüleme: 23
Arkadaslar selam herkese tekrardan, kuşum bugün daha iyi ve mutluydu ayağı da kabuk tutmaya basladı ve iyiye gidiyor sanırım ama yaraları iyileştiğini icin cok fazla kaşıyor, su ile yıkamaya devam etmeli miyim o yaralar ymuşarsa ve koparırsa daha kötü olur diye korkuyorum açıkçası

Bu sekilde ve öğlen krem sürdüğüm hali henüz yıkanmadı

Ekli dosyalar

• IMG_20220505_001205-min.jpg
    IMG_20220505_001205-min.jpg
    529.9 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20220505_001213_1-min.jpg
    IMG_20220505_001213_1-min.jpg
    523.5 KB · Görüntüleme: 25
Bu aşamada artık yıkamayınız. Yalnız düzenli günde gerekirse 3 kez kremini tazeleyiniz. Bazı kuşlar pes etmeden yara bölgesiyle oynuyor. Bu aşamada boyunluk talep edilebilir ya da kendiniz keçeden yapabilirsiniz. Linkte örnek görseller var

Evet iyileşme evresinde artık. Ancak bu evrede sabunlu suyla dezenfekte işlemine devam etmeniz daha iyi olur. Yıkamak zor oluyorsa bir pamuğu sabunlu suya batırıp güzelce ayaklarını silin..

Sabunlu su basit ama etkili bir antiseptik solüsyon sadece. Hiç bir şekilde yarayı tahriş etmez ve yarayı yumuşatmaz aksine daha çabuk kurutur.. Ve büyük ölçüde iltihaplanmanın önüne geçer.. Açık yaraları bu şekilde iyileştirdiğim çok oldu..

Evet iyileşme evresinde artık. Ancak bu evrede sabunlu suyla dezenfekte işlemine devam etmeniz daha iyi olur. Yıkamak zor oluyorsa bir pamuğu sabunlu suya batırıp güzelce ayaklarını silin..

Sabunlu su basit ama etkili bir antiseptik solüsyon sadece. Hiç bir şekilde yarayı tahriş etmez ve yarayı yumuşatmaz aksine daha çabuk kurutur.. Ve büyük ölçüde iltihaplanmanın önüne geçer.. Açık yaraları bu şekilde iyileştirdiğim çok oldu..

Arkadaslar merhaba tekrar herkese, 3 hafta oldu bugün malesef kuşum yanalı. Ayakları güzelce kabuk tuttu onlar soyuldu iyileşti malesef bacakları kötü hala biraz daha ama neşeli koşturuyor yemesinde içmesinde bir sıkıntı yok. Gervit w ve entrobac basladım haftada 1 er kere ve farklı günlerde olmak üzere. Şu noktada krem sürmeli miyim cünkü koparıyor ve yeni deri geliyor açık yara haline geliyor ne yapmam gerekiyor acaba sizce durumu nasıl

Ekli dosyalar

• IMG_20220517_221703-min.jpg
    IMG_20220517_221703-min.jpg
    717.1 KB · Görüntüleme: 18
Arkadaslar merhaba tekrar herkese, 3 hafta oldu bugün malesef kuşum yanalı. Ayakları güzelce kabuk tuttu onlar soyuldu iyileşti malesef bacakları kötü hala biraz daha ama neşeli koşturuyor yemesinde içmesinde bir sıkıntı yok. Gervit w ve entrobac basladım haftada 1 er kere ve farklı günlerde olmak üzere. Şu noktada krem sürmeli miyim cünkü koparıyor ve yeni deri geliyor açık yara haline geliyor ne yapmam gerekiyor acaba sizce durumu nasıl

Maşaallah çok daha iyi görünüyor. Kalan kısımlarda zamanla iyileşir merak etmeyin. Bu aşamada şöyle ilerleyebilirsiniz. Eczaneden bir tane batikon alın. Günde iki kere pamukla batikon sürün ve üzerine sadece teramisin kremi sürün. Bu şekilde devam edin.. Her hafta görsel atmayı unutmayın ;)

Silverdin artık insanlarda bile önerilmiyor. Ben bu gibi kazalarda fito veya bepanthol gibi bir iyileştirici özelliği olan bir kreme ek, enfeksiyona açık bir yanıksa fucidin ekliyorum. Silverdin kullanmanızı tavsiye etmem, miniğin iyileşmesine çok sevindim🙏🏼

Silverdin artık insanlarda bile önerilmiyor. Ben bu gibi kazalarda fito veya bepanthol gibi bir iyileştirici özelliği olan bir kreme ek, enfeksiyona açık bir yanıksa fucidin ekliyorum. Silverdin kullanmanızı tavsiye etmem, miniğin iyileşmesine çok sevindim🙏🏼

Silverdin yıllardır yanıklarda kullanılan bir krem. Bir çok defa kullandığım için net söyleyebilirim yanık acısına birebir.. Kısa sürede acıyı dindirip iyileştiriyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri