Cremio muhabbet kuşu

Taha Avcu

Yasaklanmış Kişilik
Arkadaşlar renk olarak cremio kuş elde etmek için ( albino - df farketmez) lutino ve albino kuşları eşleştirmek gerekiyor tarzında 3-5 yazı okudum. En fazla oran veren eşleşme rengi bu mudur.
2. Soruda diyelim ki ilk sorumun cevabı evet bu durumda cremio renk kuşun yavrularından albino ve lutino elde etme şansı daha mı fazla olur :) ( kırmızı göz önemli değil sadece tüy rengi olarak)

Bu değildir.
Albino bir erkek ile sarı yüzlü (mümkünse altın surat) bir dişi kuş eşlemesi yapmak gerekiyor.
O eşleşme de olur bazen ama iki kuştan birinde sarı yüz olması lazım. Lutinolarda ilk bakışta anlaşılması güç.

Sarı yüz bulaştığında -albino sarı yüz doğru olan cremino değil- yavruda görülüyor. Bir miktar çekinik olduğu için belki 1 bebekte gözlemlenir. Albino dişi olursa çok nadir albino yavru verecektir. Verdiği albinolarda dişi olacaktır. Erkeler ise fenotipinde görünmeyecektir albino ama taşıyıcı olacaklardır.

Df isteniyorsa eğer yine sarı yüzlü df ya da spangle kuş ile temiz kanatlı ya da spangle tekrardan bir kuş eşlemeniz lazım. İkisi de beyaz tabanlı kuşlar olursa eğer sarı yüz alıp almadığı kolay anlaşılacaktır.

Oyla 0
Bu değildir.
Albino bir erkek ile sarı yüzlü (mümkünse altın surat) bir dişi kuş eşlemesi yapmak gerekiyor.
O eşleşme de olur bazen ama iki kuştan birinde sarı yüz olması lazım. Lutinolarda ilk bakışta anlaşılması güç.

Sarı yüz bulaştığında -albino sarı yüz doğru olan cremino değil- yavruda görülüyor. Bir miktar çekinik olduğu için belki 1 bebekte gözlemlenir. Albino dişi olursa çok nadir albino yavru verecektir. Verdiği albinolarda dişi olacaktır. Erkeler ise fenotipinde görünmeyecektir albino ama taşıyıcı olacaklardır.

Df isteniyorsa eğer yine sarı yüzlü df ya da spangle kuş ile temiz kanatlı ya da spangle tekrardan bir kuş eşlemeniz lazım. İkisi de beyaz tabanlı kuşlar olursa eğer sarı yüz alıp almadığı kolay anlaşılacaktır.
Yürü be hocam. Gregor Mendel gibi adamsın. Adam bütün çaprazlamaları çözmüş maşallah.

Oyla 0
Bu değildir.

Çok teşekkürler hocam ansiklopedi gibi detaylı aciklamissin. Renk olarak çok hoşuma gidiyor sarı yüz albino doğru adı galiba cremio yazmak daha basit geliyor. Bugün ürünlerimi aldığım petshop abi güzel renk dişi var lazımsa diye gösterdi hoşuma da gitti. Ama bı gözünün etrafında tüyler seyrek geldi gözüme mantar var gibi. Gagası ceresi falan pürüzsüzdü. Güvendiğim temiz bir petshop fazla hayvan olmuyor bı salmada 4 dişi vardı mesela sadece. Kuşta tuydeydi tüyden yanağı okadar seyrelir mi o renkte çok mu belli oluyor emin olamadım. Mantar gagada başlayıp mı yanağa grciyordu yoksa direkt yanaktada başlıyor mu hocam

Oyla 0
Bende çok seviyorum sarı yüzlü albinoları. Mantar farklı yerlerden türeyebiliyor. Bu nedenle önce şurası diyemem. Creminolar kolay bulunuyor aslında. Araştırırsanız denk gelirsiniz mutlaka

Oyla 0
Bende çok seviyorum sarı yüzlü albinoları. Mantar farklı yerlerden türeyebiliyor. Bu nedenle önce şurası diyemem. Creminolar kolay bulunuyor aslında. Araştırırsanız denk gelirsiniz mutlaka
Dediğiniz gibi bu ara çok görüyorum ama millet beyaz df kuşu bile albino adı altinda 200 TL'ye satmaya çalışıyor. Yerli ufak ırk bide. Tokatçıya denk gelmemek lazim :)

Oyla 0
Dediğiniz gibi bu ara çok görüyorum ama millet beyaz df kuşu bile albino adı altinda 200 TL'ye satmaya çalışıyor. Yerli ufak ırk bide. Tokatçıya denk gelmemek lazim :)
Geçen gün benim akrabama df sarı kuşu Lutino diye 160 liraya satmışlar. Kuş alacaksan yanında bir bileni götüreceksin ki kazıklanmayacaksın.

Oyla 0
Bı ara komşunun kuşunu dişisi dövmüş benim kuşun yanına atmıştık 15-20 gün toparlansın diye df cremio sanırım

Ekli dosyalar

• IMG-20200529-WA0013.jpg
    IMG-20200529-WA0013.jpg
    78.8 KB · Görüntüleme: 28
Oyla 0
Ufak yeşil renkler olanlarada her videoda cremio diyorlar demekki yanlış bir bilgi. Teşekkürler hocam öğrenmiş oldum.
Çok fazla yanlış bilgi dönüyor maalesef. Bu kuş çekinik parçalı bir kuştur. Kanatlarını görmem gerek tabi birde. Temiz kanatta parçalı da olabilir.
**Bazı kuşlarda az oranda renk dalgalanması oluyor ama bir bütün baktığında df yorumu yapılabiliyor. Bunlarda literatüre göre bozulmuş mutasyonlardır.

Oyla 0
1 hafta önce 2 tane cremio yavrumu sahiplendirdim. Birini 90 a diğerini 100 e. Bu tür mutasyonları çok pahalıya satan da var,kazık yani. Birisini gördüm 200 e satıyor çek cremio.
Cremio kuşlar hakkında yazı okurken bu foruma denk geldim kayıt olayım dedim ve sizin yorumu gördüm o sahiplenenlerden biri benim :D adı artık kavun ve gayet mutlu ve sizde görün istedim @Recai 21DD2C66-8374-4360-A54A-0DF810AB94F0.jpeg

Oyla 0
Geri