Dal Darı Çimlendirmesi Hakkında

Kaan Omurtak

Yasaklanmış Kişilik
Öncelikle herkese iyi günler. Şimdi ben internette videolar görüyorum dal darı çimlendirmesi hakkında. Böyle suyun içine tohumları falan atıyorlar. Bu işin aslı var mıdır? Dal darı çimlendirilebilir mi? Çimlendirilebilirse nasıl çimlendiriliyor? Bilen biri anlatabilir mi? @Doğanay Y. @Ümit T.

Çözüm
Dal darı uygun dönemde ekilirse çimleniyor evet. Ben genelde toprağa ekiyorum ve kendiliğinden çıkıyor. Suda da bir süre geliştikten sonra toprağa dikmek gerekiyor.
Dal darı uygun dönemde ekilirse çimleniyor evet. Ben genelde toprağa ekiyorum ve kendiliğinden çıkıyor. Suda da bir süre geliştikten sonra toprağa dikmek gerekiyor.

Oyla 0
Çözüm
Hocam dal darı tohumu nereden bulunur kolaylıkla. İnternet için kartıma atmam lazım kargo parasınıda alıyorlar o şekilde olunca.

Oyla 0
Dal darı tohumu diye satılıyor internette ama normal dal darıdan farkı yok bence :)
Eğer elinizde herhangi bir darı varsa onu ekebilirsiniz. Ben o şekilde yetiştirebildim. İstanbulda alabileceğiniz yerler olabilir. Özellikle facebook üzerinden dal darı diye aratırsanız çok fazla kişi çıktığını görebilirsiniz. 1 kg fiyatı 20-30 tl arası değişiyor.

Oyla 0
Dal darı tohumu diye satılıyor internette ama normal dal darıdan farkı yok bence :)
Eğer elinizde herhangi bir darı varsa onu ekebilirsiniz. Ben o şekilde yetiştirebildim. İstanbulda alabileceğiniz yerler olabilir. Özellikle facebook üzerinden dal darı diye aratırsanız çok fazla kişi çıktığını görebilirsiniz. 1 kg fiyatı 20-30 tl arası değişiyor.
Benim elimde dal darı var şimdi ilk önce dal Darının tohumlarını ayırıp ektiğimde ve düzenli olarak suladığımda yeni dal darılar çıkacak değil mi?

Oyla 0
İnternette araştırma yaptım ama doğru düzgün kaynak bulamadım. Dal darı çimlendirme işlemi tam olarak nasıl yapılıyor? Adım adım anlatır mısın? Ayrıca çimlenmiş dal darıyı toprağa ekeceğim ya, toprağın nitelikli olması gerekiyor mu? Yani her toprakta dal darı yetişir mi? Yoksa toprağın güzel mi olması gerekiyor? Teşekkür ederim.

Oyla 0
Aynen. direk gömseniz bile çıkıyor :)

Dal darı çimlendirmesi için bir konu hazırlarım ilerleyen günlerde. Şuan ekme süresi dışınma maalesef. Mart/nisan ayında ekimi yapılmalıydı.

Oyla 0
Aynen. direk gömseniz bile çıkıyor :)

Dal darı çimlendirmesi için bir konu hazırlarım ilerleyen günlerde. Şuan ekme süresi dışınma maalesef. Mart/nisan ayında ekimi yapılmalıydı.
Peki bu mevsimde başka herhangi bir tohum çimlendirebilir miyim? Yoksa diğer çimlendirmeler de ilkbaharda mı oluyor?

Oyla 0
Bu aylarda çimlenmesine çimleniyor ama olgunluğa erişmesi için 80-90 gün civarı bir süre gerekiyor. Bu süreçte çıkan darının kızarabilmesi için kuru, sıcak hava gerekir.
Genelde ilkbahar ekimi yapılıyor. Diğer ürünler varsa da ben bilmiyorum.

Oyla 0
Geri