Tuğçe kahramaner
iyikus.com Üyesi
Merhaba. Benim kuşum cok sıvı dışkı yapıyor biri bana dehidrasyonu var dedi ve elektrolit kullan dedi fakat elektrolit kullanınca ishal oluyor. Gazı kaçmış maden suyu olur mu? Başka ne yapabilirim?
Evde kendim yaptım tuz seker limon ve karbonat. Probiyotik de kullandım ishali geçmedi şuan avi-diar bağırsak sistemi güçlendirici kullanıyorum şuan hala ishal..Maden suyu suluğuna az oranda eklenebilir. Elektrolit sonrası bu tip bir sorun yaşıyorsanız eğer bir kaç sebebi olabilir. Öncelikle sorayım hangi marka ürün kullandınız?
Böbrek sorunları olan kuşlarda elektrolit sonrası ishal durumu artıyor. Elektrolit yerine probiyotik deneyiniz. Eğer durum değişmez ise başka sebeplerden kaynaklı bir ishal yaşıyor olmalısınız.
ciddi bir durumu yok ishali açık yeşil ve kuşum inanılmaz hareketli ve neşeli geçmezse götümeyi düşünüyorum2-3 gün sürebilir ishali. Daha güçlü bir bakteri kaynaklı oluşmuş bir bozulma olabilir. Bunun içinde veteriner kontrolü gerekir. Antibiyotik kullanılır.
ciddi bir durumu yok ishali açık yeşil ve kuşum inanılmaz hareketli ve neşeli geçmezse götümeyi düşünüyorum
Maalesef yükleyemiyorum size başka bir yerden gönderme imkanım var mıDoğanayın dediği gibi bakteriyel ishal olabilir. Normal bir ishal bukadar sürmez. Kuşun dışkılarının resmini çekip ekleyin kontrol edelim...
Maalesef ekleyemiyorum.. size başka bir şekilde gönderme imkanım var mı ins.dan gönderebilirim izin verirseniz.ama şunu soyleyim biri dışkı da parazit oldugunu sölemişti ama görünen hareket eden birşey yok dışkıdaDoğanayın dediği gibi bakteriyel ishal olabilir. Normal bir ishal bukadar sürmez. Kuşun dışkılarının resmini çekip ekleyin kontrol edelim...
Maalesef ekleyemiyorum.. size başka bir şekilde gönderme imkanım var mı ins.dan gönderebilirim izin verirseniz.ama şunu soyleyim biri dışkı da parazit oldugunu sölemişti ama görünen hareket eden birşey yok dışkıda
Her şey için tesekkür ederim kuşuma sarımsaklı su verdim ishali geçti..2-3 gün sürebilir ishali. Daha güçlü bir bakteri kaynaklı oluşmuş bir bozulma olabilir. Bunun içinde veteriner kontrolü gerekir. Antibiyotik kullanılır.
Teşekkür ederim sarımsaklı su verdim ishali geçti çok sağolunResimleri Resim Yükle - Ücretsiz ve Hızlı Resim Yükleme Servisi bu siteye yükleyin linkini kopyalayın. Muhabbet kuşlarında parazit dışkıda görünmez mikoskopta bakmak lazım. Güvercinlerin dıkısında gözle görünür sadece.
Teşekkür ederim sarımsaklı su verdim ishali geçti çok sağolun