Dişi kuş kalamar kemiği

Taha Avcu

Yasaklanmış Kişilik
Üstatlar dişi kuşu genç almıştım. 5-6 aylıktı şuanda taş çatlasa 7-8 aylık. Cerede vs daha kızışma belirtisi yok ama 2 haftada büyük boy bir kalamarın yarısını tüketti. Tüyde de değil. Kızışmayan kuşta normal mi bukadar tüketmesi. Günün 3 te 1 kemirmekle geçiriyor. Afacan elimi bile erkek kuş gibi hiç ısırmıyor ancak kalamar, tel, tül, tünek, mineral blok hepsine saldırıyor. Tüneğin ortasında resmen tünel açmış biraz daha zorlarsa ikiye ayrılacak :D ne erkek kuş nede önceki dişiler bu kadar değildi

:) Kemirmeye bayılırlar ve senin kuş biraz bu konuda hırçın sanırım... :)

İhtiyaçları besin ögelerine yönelmelsrinin yanısıra, kemirme ihtiyaçlarından ötürüde ciddi takkıntılar geliştirebilirler.

Benim de böyle bir kuşum var, 50 gr kalamar kemiriyor, 49 gr. kafes tabanında:)

Ayrıca, belirti olarak bazı kuşlarda kahverengimsi cere rengi olmayabilir... Yani, kuşun kızışmış olabilir de :)

Oyla 0
:) Kemirmeye bayılırlar ve senin kuş biraz bu konuda hırçın sanırım... :)

İhtiyaçları besin ögelerine yönelmelsrinin yanısıra, kemirme ihtiyaçlarından ötürüde ciddi takkıntılar geliştirebilirler.

Benim de böyle bir kuşum var, 50 gr kalamar kemiriyor, 49 gr. kafes tabanında:)

Ayrıca, belirti olarak bazı kuşlarda kahverengimsi cere rengi olmayabilir... Yani, kuşun kızışmış olabilir de :)
Hocam yuva hariç kemirmedigi hiç birşey yok. Sadece yuvaya ilgi yok. Ama dediğim olayda daha 2 haftadır var. Tabana inmiyorlar diye mamayı askılı mamaliklarla veriyorum. Sıpa karnı doyduktan sonra yukarı aşağı sallaya sallaya aşağı düşürmeye çalışıyor. Kimi zaman başarıyor :D. Birbirlerine yem kusma kasıma vs var. Ama daha kızışıyorsa bile yeni yeni galiba daha o kızgınlığı göremedim. Erkek kur yapıyor sonuç olarak dişi erkeğe ayak atmaya çalışıyor :D

Oyla 0
Haha dişinin ayak atma olayına bayılıyorum, bende de var ayak atan dişi:) ( biraz kaynımda da var olayına döndü )

Kuşun kızışma evresinde, bu çok net. Gerisi zaman ve sabır sevgili Taha:)

Eğlenceli bi çift seninki, bayılıyorum böylelerine:)
Hadi hocam ins. Bu caspere bulduğum 5. Dişi kuş :D

Oyla 0
Hocam aşırı evcil değil. 7 aylığa kadar tek baktım. Elimde kolumda durur. Benden korkmaz. Hiç avcuma almadım kafese sokmak için parmağıma çıkartırım kendisi atlar kafese. Sonra komşuların dişi kuşları benim aldıklarım falan 8 aydır kuşlarla beraber. 1,5 yaşında şuan.

Oyla 0
Hmm...
Aynısı bende de var:D Yok, cidden var hahah

Ne çok karakter varmış bende de yahu:)

Bendekinin durumunu söyleyeyim; evcil fakat seninki kadar evcil değil. Bu bütün dişilere kur yaparken, hiçbirinden karşılık bulmuyordu. Kafesin ağa dişisi onu eş olarak seçene kadar.

Eş olduktan sonra, dişi sürekli çiftleşmek için eğiliyordu, fakat bizim erkek çiftleşmeyi bilmiyor ki, tepesine iki ayağıyla çıkıp bekliyordu şapşik:)

Epey sürdü bu durum. Çiftleşmeden umudumu kesmiştim, ayırmayı düşünüyordum.

Ta ki, yuvalıkta yumurta görene değin. Bekledim, 2 ye çıkınca tamam bu işi ben görmeden başarmış dedim...

Evcil oluşu gerçekten etkileyebiliyor bu tür şeyleri, bununda gözardı etmemek gerek...

Benimkinde olduysa, seninkinde de hayli hayli olur:)

Oyla 0
Hmm...
Aynısı bende de var:D Yok, cidden var hahah

Ne çok karakter varmış bende de yahu:)

Bendekinin durumunu söyleyeyim; evcil fakat seninki kadar evcil değil. Bu bütün dişilere kur yaparken, hiçbirinden karşılık bulmuyordu. Kafesin ağa dişisi onu eş olarak seçene kadar.

Eş olduktan sonra, dişi sürekli çiftleşmek için eğiliyordu, fakat bizim erkek çiftleşmeyi bilmiyor ki, tepesine iki ayağıyla çıkıp bekliyordu şapşik:)

Epey sürdü bu durum. Çiftleşmeden umudumu kesmiştim, ayırmayı düşünüyordum.

Ta ki, yuvalıkta yumurta görene değin. Bekledim, 2 ye çıkınca tamam bu işi ben görmeden başarmış dedim...

Evcil oluşu gerçekten etkileyebiliyor bu tür şeyleri, bununda gözardı etmemek gerek...

Benimkinde olduysa, seninkinde de hayli hayli olur:)
Hadi ins hocam benimkide hepsine kur yapıyor karşılık bulamadı. Bu kez genç aldım dişiyi belki bununla büyürse daha iyi olur diye. Bakalım artık :)

Oyla 0
Bazı dişiler çiftleşmeye hazır olduklarını agresif tavırlar ile belirtmeyi çok seviyorlar. Kalamar kemiği, kalsiyum blok, akıllı yemlikteki yemler vs. çoğu şeyi parçalar darmadağın ederler. Dişiniz mesaj veriyor ama yaşı ufak daha.

Oyla 0
Bence o kuşu verin :D
Ocağınıza incir ağacı diker. Benim de öyle bir kuşum vardı. Kalamarı takmamla bitmesi bir olurdu :D

Oyla 0
Tesadüf müdür bilemem ama aşırı kemirgen ve her şeyi dağıtan dişi kuşlarım bugüne kadar hep çok iyi bakıcı oldular. Çok sabırlı davrandım ve parçaladığı dağıttığı şeyleri hep söktüm. Sonra o huyları hiç birinde devam etmedi. Yumurtladılar ve çok iyi yavru baktılar.

Trixie iyot taşı kullanıyorum epeydir ve ihtiyaca binaen kuşlar çok sever ve biraz bulunması zor pahalı bir taştır. O taşı bir kaç saatte rendeden geçirmiş gibi öğütmüştü bir tanesi. İlk defa o zaman biraz kızdım. Şimdi yapmıyor mesela ve tekrar yuva hazırlığında.

Oyla 0
Önceleri Himalaya tuzu çok popüler ve bilindik değildi. Himalaya tuzu içinde 60'dan fazla mineral var (sodyum, magnezyum, potasyum, demir ve kalsiyum vb.) yani İyot taşı ile karşılaştırılamayacak kadar zengin. İyot taşı aynı zamanda kemirme taşı olarak da geçiyor ve içindeki eser element ve mineraller daha az düzyede kuşlar ve kemirgenler için ayarlanmış. Himalaya tuzu bir kaya kütlesi gibi ve kuş nasıl kemirir nereye asılır noktasında bir araştırma yapmadım. Son dönemlerde kafes dibine bırakılan taşlar görüyoruz ama kuşlar gerçekten kemirebiliyor mu noktasında pek emin değilim.

1606466674202.png 1606466814004.png1606466847415.png

Oyla 0
Önceleri Himalaya tuzu çok popüler ve bilindik değildi. Himalaya tuzu içinde 60'dan fazla mineral var (sodyum, magnezyum, potasyum, demir ve kalsiyum vb.) yani İyot taşı ile karşılaştırılamayacak kadar zengin. İyot taşı aynı zamanda kemirme taşı olarak da geçiyor ve içindeki eser element ve mineraller daha az düzyede kuşlar ve kemirgenler için ayarlanmış. Himalaya tuzu bir kaya kütlesi gibi ve kuş nasıl kemirir nereye asılır noktasında bir araştırma yapmadım. Son dönemlerde kafes dibine bırakılan taşlar görüyoruz ama kuşlar gerçekten kemirebiliyor mu noktasında pek emin değilim.

Ekli dosyayı görüntüle 9422 Ekli dosyayı görüntüle 9423Ekli dosyayı görüntüle 9424
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Bende kafes tabanında kullanıyorum. Kuşlar kemirmiyor ama ihtiyacı olduğunda özellikle kuluçka ve tüy döneminde dillerini kullanıyorlar. İhtiyacı olduğu kadar yalıyorlar. Bu nedenle uzun ömürlü bir ürün oldukça. Kullanmanızı tavsiye ederim. Bu trixie de bilemedim işin aslı. Fark yaratan bir ürün gibi gelmedi bana (fiyat performans açısından) :)

Oyla 0
Tesadüf müdür bilemem ama aşırı kemirgen ve her şeyi dağıtan dişi kuşlarım bugüne kadar hep çok iyi bakıcı oldular. Çok sabırlı davrandım ve parçaladığı dağıttığı şeyleri hep söktüm. Sonra o huyları hiç birinde devam etmedi. Yumurtladılar ve çok iyi yavru baktılar.

Trixie iyot taşı kullanıyorum epeydir ve ihtiyaca binaen kuşlar çok sever ve biraz bulunması zor pahalı bir taştır. O taşı bir kaç saatte rendeden geçirmiş gibi öğütmüştü bir tanesi. İlk defa o zaman biraz kızdım. Şimdi yapmıyor mesela ve tekrar yuva hazırlığında.
İns öyle olur buda hocam :)

Oyla 0
Geri