dişi kuşum erkeğe yem yedirmiyor, gagalıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Esma A.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Esma A.

Yeni Üye
birbuçuk yaşında 2 kuşum var erkeği bebekken aldım(yeşil) dişiyi de o 9 aylıkken aldım.(mavi) satan adam onun da 9 aylık olduğunu söyledi.9 aydır beraberler fakat eş olmadılar.erkek kızışık ama dişi yaklaştırmıyor.bazen kendini yemlemesine izin veriyor.bakıyoruz gaga gagayalar .sonra yine kavga.bugun fark ettim ki dişi kuş erkeği yemliğe yekleştirmıyor ve dözüyor surekli.her yaklaşmasında.dişi erkekten daha iri.cinsleeri farklı olabilir.alışırlar dedim ama alışmadılar.hatta erkek bize alışık ama dişi hiç alışmadı.yabani.ne yapmam lazım? dişiyi geri versem insana da alışık bi kuş bulamam erkekle yaşıt..yavru alıp buyutsem ayrı kafeste ,9 aylıkken falan bir araya koysam olur mu? aralarında bir buçuk yaş olacak.. amacım üremesi değil sadece anlaşmaları ve bana da alışık olmaları yardım ederseniz sevinirim...birkaç resim bırakacağım.

548454855486

Son düzenleme:
Maşallah çokta güzeller. Evcilleştirilen kuşlarda eş almak biraz zor olabiliyor. Uzun bir süredir aynı kafesteler ise ayırma yöntemine gidebilirsiniz. Bir süre 20-30 gün ayrı kafeslerde kalırlarsa belki de birleştirdiğinizde eşleşme olabilir. Erkeğin olduğu kafeste yuvalık olması gerekiyor.
Dişi kafeste üstünlük sağladığında aksesuarları paylaşmak istemiyor. Bu nedenle yoksa eğer her şeyden 2 adet olması gerekir.

Oyla 0
birbuçuk yaşında 2 kuşum var erkeği bebekken aldım(yeşil) dişiyi de o 9 aylıkken aldım.(mavi) satan adam onun da 9 aylık olduğunu söyledi.9 aydır beraberler fakat eş olmadılar.erkek kızışık ama dişi yaklaştırmıyor.bazen kendini yemlemesine izin veriyor.bakıyoruz gaga gagayalar .sonra yine kavga.bugun fark ettim ki dişi kuş erkeği yemliğe yekleştirmıyor ve dözüyor surekli.her yaklaşmasında.dişi erkekten daha iri.cinsleeri farklı olabilir.alışırlar dedim ama alışmadılar.hatta erkek bize alışık ama dişi hiç alışmadı.yabani.ne yapmam lazım? dişiyi geri versem insana da alışık bi kuş bulamam erkekle yaşıt..yavru alıp buyutsem ayrı kafeste ,9 aylıkken falan bir araya koysam olur mu? aralarında bir buçuk yaş olacak.. amacım üremesi değil sadece anlaşmaları ve bana da alışık olmaları yardım ederseniz sevinirim...birkaç resim bırakacağım.

Ekli dosyayı görüntüle 5484Ekli dosyayı görüntüle 5485Ekli dosyayı görüntüle 5486
Merhaba. 9 aydır beraberler ve hala dişi agresifse hiç ayırma yapmamışsanız ayırmayı deneyin. Dişiyi 10-15 gün boyunca ayrı bir kafeste erkeği görmeyecek şekilde tutun. Bu sırada dişiye ve erkeğe 2 günde 1 yumurta maması yapın. Mamanın içerisinede evigen e vitamini bulunur eczanelerde onlardan 5 damla damlatın her mamaya. 15 gün sonunda 2-3 gün kadarda karşılıklı bekletin. Sonra dişiyi erkeğin bulunduğu kafese bırakın. Ayırma süreci boyunca erkeğin bulunduğu kafeste yuvalık takılı olacak.

Oyla 0
tamam teşekkür ederim,bunu deneyeceğim.peki dişi kuşu bana alıştırmak için çok geç mi kaldım? çok ısırıyor ama onu da uysallaştırmak istiyorum.korkuyor da bizden

Oyla 0
tamam teşekkür ederim,bunu deneyeceğim.peki dişi kuşu bana alıştırmak için çok geç mi kaldım? çok ısırıyor ama onu da uysallaştırmak istiyorum.korkuyor da bizden
Bana sorsanız ben 4 ay yukarısı kuşu alıştırmak için almam. Ne hikmettir bilinmez bazı yetiştiriciler beceriyorlar alıştırmayı. Kuş satış standında biriyle tanışmıştım kısa bir süreliğine yaşında kuşu götürüyordu ve ilginç bir şekilde alıştırdığını söylemişti. Şaşırdım. Dolayısıyla zor ama imkansızda değil. Yinede bir yavrudan alınan kuş gibi olmayacaktır sanırım. Artık yavrularını alırsanız kısmey onlara diyelim :)

Oyla 0
Ne kadar sürede alıştırıyordu merak ettim doğrusu.bununla uğraşıcam. şansımı deneyeceğim.teşekkür ederim yardımlarınız için.inşallah :)

Oyla 0
Kuşlarımın cinsleri ve yaşları hakkında da bilgi verir misiniz? bana cinsleri farklı geliyor.Birde dişi kuşum olduğundan yaşlı gibi.Bu arada kuşlarımı ayırdım.erkek kuşumun bir oyuncagı vardı yuvada çok oynadığı.onu da aldım.dişi kuş onla oynamasından hoşlanmıyordu çünkü. Dünden beri car car bağırıyor. ısırıyor ,agresif.neden acaba

Oyla 0
Dişi kuşunuzda 2018 yılı bileziği var. Buda 2 maksimum 2 yıl 8 aylık olabileceğini gösterir. Erkekte o civarda olsa gerek. Eşini ve sevdiği objeleri ayırdığınızda bunu yapıyorlar. Bir süre sabredin ve tekrardan kafeslerini birleştirin. 10-15 gün civarı ayrı kalsınlar. Erkeğin bulunduğu kafeste yuvalık bulunmalıdır

Oyla 0
Geri