Dişi kuşum hasta mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mangoo

Forum Sakini
Hocalarım herkese merhaba hayırlı kandiller. Sabah erkek ve dişi kuşlarım gayet neşeli gibiydi. Yarım saat önce eve geldim dişi kuş tünekte uyukluyordu ve tüyleri kabarık duruyordu. Şimdi yemliğin başına geldi 1-2 yem yiyor yine uyukluyor. Yemliğin başında uyuyor. Düne kadar dışkılarda bişey yoktu. Akşam kafesi temizledim. 1 günde yapılan dışkılar ve kuşun videosunu ekliyorum. Desteğinizi rica ederim.

Ekli dosyalar

• f3f584ca-5062-41a2-a261-ab1dad149f99.jpeg
    f3f584ca-5062-41a2-a261-ab1dad149f99.jpeg
    328.6 KB · Görüntüleme: 9
  • 060253b3-4da7-43f6-8413-eed695f6feda.jpeg
    060253b3-4da7-43f6-8413-eed695f6feda.jpeg
    253.9 KB · Görüntüleme: 9
Hocalarım herkese merhaba hayırlı kandiller. Sabah erkek ve dişi kuşlarım gayet neşeli gibiydi. Yarım saat önce eve geldim dişi kuş tünekte uyukluyordu ve tüyleri kabarık duruyordu. Şimdi yemliğin başına geldi 1-2 yem yiyor yine uyukluyor. Yemliğin başında uyuyor. Düne kadar dışkılarda bişey yoktu. Akşam kafesi temizledim. 1 günde yapılan dışkılar ve kuşun videosunu ekliyorum. Desteğinizi rica ederim.

Şimdi de yuvalığa girdi oturuyor gibi yumurtlayacak olabilir mi ? Daha önce hiç yumurtlayan ve yumurtada yatan kuş da görmediğim için hiç bir fikir yürütemiyorum

Aldığım kişiye yazmıştım onada Sulphamazethine olduğunu söyledim ağzından 1 damla damlatmamı söyledi. 1 damla damlattım. Altını kontrol ettim elime herhangi bir sertlik gelmedi. Ona istinaden damlattım. Yumurta sıkışırsa Kuş felç kalır falan deyince korktum açıkçası. Yarında gel ilaç vereyim onu kullan dedi.

Hocam dışkılardan birinde parlak siyahlık var gibi gördüm. Çıplak gözle de öyle mi ?
Yuva hazırlıkları vardı yanlış hatırlamıyorsam. O halleri ne durumda yuvaya ilgi nasıl ?
Probiyotiği kaç günde bir ve ne oranda veriyorsunuz ?

Hocam dışkılardan birinde parlak siyahlık var gibi gördüm. Çıplak gözle de öyle mi ?
Yuva hazırlıkları vardı yanlış hatırlamıyorsam. O halleri ne durumda yuvaya ilgi nasıl ?
Probiyotiği kaç günde bir ve ne oranda veriyorsunuz ?
Bi kaç tane siyah var gibi hocam dışkı, dişi kuş dediğim gibi yemliğe geliyor 1 yem kırıyo uyukluyor gibi sonra 1 yem daha alıyor onu kırıyor yani yavaş yavaş yiyor gibi eskiden daha hızlı yerdi düne kadar. Onun haricinde yuvaya girip oturuyor. Aldığım kişinin yönlendirmesiyle baktım yumurta sıkışması falan yok. Ama sürekli yuvalığa girmek istiyor gibi düşünüyorum. Yarın gelirsem bi kaç ilaç vereyim onları kullan dedi. İsimlerini sordum şunlarmış

Amp B - Kombimix- med tollayamin forte

Amphotericin B mantar içindir. Colimix e coli adena virüs salmonella gibi hastalıklarda kullanılan çok profesyonel olmayan eyken maddesinin vs belirtilmediği bir ürün. Hiç kullanmadım.
Tolyamin forte de bt amin fortenin aynısı denebilir. Amino asit takviyesidir. Ben cocsidiozdan şüphelendim. Parlak siyah dışkı cocsidioz belirtilerindendir.

Amphotericin B mantar içindir. Colimix e coli adena virüs salmonella gibi hastalıklarda kullanılan çok profesyonel olmayan eyken maddesinin vs belirtilmediği bir ürün. Hiç kullanmadım.
Tolyamin forte de bt amin fortenin aynısı denebilir. Amino asit takviyesidir. Ben cocsidiozdan şüphelendim. Parlak siyah dışkı cocsidioz belirtilerindendir.
Kombimix demişti hocam. Yani siz ne önerirsiniz peki ? Megabakteri falan olabilir dedi aldığım kişi. Daha önce muhabbet kuşu beslediğimde de aynı şekilde kabarıp siyah dışkı yapmıştı. Yine ilaç kullandık ama geç kaldığımız için kurtaramadık. Bunda da megabakteri olma ihtimali var mı ? Dediği ilaçları gidip almayım mı ?

Combimix konusunda yorum yapamam ama diğerlerini kullanabilirsiniz. Combimix'i bilen arkadaşlar yorumlarsa daha sağlıklı olur. Benim önerim tetramezhatin yoksa sulphamezathine alıp amphotericin ile combinlenerek kullanılabilir. Tolyamin de ücret talep etmiyorsa alınıp tedavi sonrası kullanılabilir.

Combimix konusunda yorum yapamam ama diğerlerini kullanabilirsiniz. Combimix'i bilen arkadaşlar yorumlarsa daha sağlıklı olur. Benim önerim tetramezhatin yoksa sulphamezathine alıp amphotericin ile combinlenerek kullanılabilir. Tolyamin de ücret talep etmiyorsa alınıp tedavi sonrası kullanılabilir.
Ücret talep edeceğini sanmıyorum hocam iki kuşu da ondan almıştım. Kullanacak kadar verecekti sanırım. 3 lü karışım falan dedi ama yarın alınca göreceğim onu. Buraya yazdıktan sonra ona yazmıştım elimde Sulphamazethine vardı. Ağzına 1 damla damlat dedi. Onu damlattım sabahta 1 damla damlatıp diğer ilaçları anca akşam alabilirim ondan zaten

Ücret talep edeceğini sanmıyorum hocam iki kuşu da ondan almıştım. Kullanacak kadar verecekti sanırım. 3 lü karışım falan dedi ama yarın alınca göreceğim onu. Buraya yazdıktan sonra ona yazmıştım elimde Sulphamazethine vardı. Ağzına 1 damla damlat dedi. Onu damlattım sabahta 1 damla damlatıp diğer ilaçları anca akşam alabilirim ondan zaten
Sulphamezathine varsa sabah akşam ağzına bir damla damlatmaya devam edin. O ilaçları alsanız bile. Kuşun bu kadar hızlı çökmesi ilginç. Dolayısıyla işi şansa bırakamayız. Combin tedavi daha mantıklı olacak.

Sulphamezathine varsa sabah akşam ağzına bir damla damlatmaya devam edin. O ilaçları alsanız bile. Kuşun bu kadar hızlı çökmesi ilginç. Dolayısıyla işi şansa bırakamayız. Combin tedavi daha mantıklı olacak.
Erkeğe de bulaşma olasılığını düşünüyorum hocam. O yüzden suluğa damlatıp erkeğinde faydalanmasını sağlamalımıyım ?

bence amfoterisin-b gereksiz

kombimix "orjinal" ise kullanilabilir , ancak bu tür mix ilaçlar ciddi hastaliklarda yeterli gelmeyebilir

hazır elinizde varsa, ben olsam @Selçuk YÜKSEL un yazdığı gibi sulphamezathine tercih ederim

bence amfoterisin-b gereksiz

kombimix "orjinal" ise kullanilabilir , ancak bu tür mix ilaçlar ciddi hastaliklarda yeterli gelmeyebilir

hazır elinizde varsa, ben olsam @Selçuk YÜKSEL un yazdığı gibi sulphamezathine tercih ederim
Bugün akşam alacam hocam ilaçları. Sulphamazethine dün akşam ağzına damlatıp başlamış oldum zaten. Şimdi yine damlatmam lazım. Ama erkeğe de bulaştığını varsayıp bugün akşamdan itibaren suluktan mı versem diyorum. Çünkü dışkı hangisine ait onu da bilmiyoruz erkeği de riske atmak istemiyorum.

Şimdi dişiye 1 damla ağızdan damlattım hocam kusmaya başladı. Akşam yarım suluk 6-8 damla olarak mı devam edeyim ?
Kustuktan sonra kafasını sağa sola sallıyordu ikiye bölünmüş yemler topladım şimdi hocam kafes çevresinden tellere yapışmışlardı vardı. Yemi de yiyemiyor olabilir mi ?

Kustuktan sonra kafasını sağa sola sallıyordu ikiye bölünmüş yemler topladım şimdi hocam kafes çevresinden tellere yapışmışlardı vardı. Yemi de yiyemiyor olabilir mi ?
Hocam hasta olabileceğini düşündüğüm 2 seçenek var. 1. Si evde bi kaç noktada ev nemlensin diye su koyuyorum kaplara 1-2 kere içtiklerini farkettim. Ama sular da maksimum 1-2 günlük, öyle koyup 1-2 hafta tutmuyorum. Maksimum 2 günde 1 yeniliyorum suları. Diğer seçenek fotodaki matarayı kemirmişler. Yani 1 hafta önce üzerinde bir parça vardı onu kemirmeye çalışıyorlardı. Parçanın üzerinde küçük metaller vardı. O metalleri yutmasınlar diye parçayı söküp attım. Şimdide bunu kemirmişler. Yani hastalanmasını bu 2 sebebe bağlıyorum.

Ekli dosyalar

• c07d902a-f3e4-47c4-bd4b-944ecf1c27c6.jpeg
    c07d902a-f3e4-47c4-bd4b-944ecf1c27c6.jpeg
    158.3 KB · Görüntüleme: 5
kuşlar ayrılabilir bu aşamada. Durumu anlayana kadar en azından sağlıklı gözlem yapılabilir. Dışkılar aşırı bozuk değil ancak kuş kırgın görünüyor :(

kuşlar ayrılabilir bu aşamada. Durumu anlayana kadar en azından sağlıklı gözlem yapılabilir. Dışkılar aşırı bozuk değil ancak kuş kırgın görünüyor :(
Sulphamazethine şuan ağız yoluyla veriyorum hocam. Erkek kuş dişiye kusmaya devam ediyor. Herhangi bir sorun varsa sonradan onda da çıkmasın diye her ikisine de ilaç başlamayı düşünüyordum. Sabah gözümün önünde yaptı küçük siyah yem kadar bişey geri kalanı suydu.

Sulphamazethine şuan ağız yoluyla veriyorum hocam. Erkek kuş dişiye kusmaya devam ediyor. Herhangi bir sorun varsa sonradan onda da çıkmasın diye her ikisine de ilaç başlamayı düşünüyordum. Sabah gözümün önünde yaptı küçük siyah yem kadar bişey geri kalanı suydu.
Yedek kafes varsa erkekte belirti başlamadan ilaç başlamayın derim. Bazı kuşların bağışıklığı düşük olduğundan hastalıklara karşı daha narin oluyorlar. Erkeğin bağışıklığı güçlüyse kendi tolere etsin hastalığı bu ona güç verir. Benim önerim bu yönde ama taktir sizin tabi. Su gibi dışkı erkeğin miydi bu arada ? Eğer öyleyse iş değişir.

Geri