Dişi kuşum neden dövüyor

Beyzanurr

Forum Sakini
Merhaba, dişi kuşuma es aldım. Çok güzel anlaştılar. Baya yem kustu erkek kuş bizimki de yedi. Ara ara ayırıp ara ara birleştirdim. Ozlediler birbirlerini çok iyi anlaştılar her seferinde. Erkek kuş bizim kuşun sırtına ayağını da koydu hatta. Ciftlestiler mi bilmiyorum ama. İşte bugün de artık erkek kuşun kafesine koydum ikisini de. Gün boyu beraberlerdi. Basta baya yem kustular yine aynı hareketler falan. Ama sonra bıraktılar yavaş yavaş. Birbirleriyle ilgilenmediler. En sonunda akşam dişi kuşum erkek kusuma vurmaya başladı. Baya baya vurdu ayırdım erkek kusa bir şey olacak diye. Akşamları biraz sinirli oluyor bizim dişi kuş :) acaba ozlesinler de zaman zaman ayırıp zaman zaman birlestirsem mi. Yoksa aynı kafeste birbirlerine alışırlar mi? Dişi kuşun kendi kafesi daha büyüktü. Erkek kuşu dişi kuşun kafesine atsam daha rahat ederler diye düşünüyorum ama bu sefer bizim dişi kuş daha mi hircinlasir ki?

Arada sırada kavga etmeleri normal.
benim kuşlarım da bir küs bir barışık yaşıyorlar.
Ama gece olunca birbirlerine sokulup uyuyorlar.
Gün içinde ise çalkantılı bir ilişkileri var. ?
Bence kendi hallerine bırakın.
Bazen de yanlarına insan gelince kıskanıyorlar.

Oyla 0
Benim kuşlarımda aynı şekilde kavga ettikleri oluyor günde 2-3 defa ama iyi anlaşıyorlar.Eğer eş olma belirtileri varsa ve eş tutmuşsa kendi hallerine bırakın.Çok şiddetli kavgalarda gereğini yaparsınız.

Oyla 0
Benim kuşlarımda aynı şekilde kavga ettikleri oluyor günde 2-3 defa ama iyi anlaşıyorlar.Eğer eş olma belirtileri varsa ve eş tutmuşsa kendi hallerine bırakın.Çok şiddetli kavgalarda gereğini yaparsınız.
Ayrıca arkadaşında dediği gibi insan görünce kıskanıp vurma çok oluyor.Ben bu durumdan baya bir sıkıntı çektim.fakat kavganın boyutuna göre değişir benim kuşum bizi görünce dişiye aşırı derecede vuruyordu yem bile zor değiştiriyorduk.Ama sizde o kadar bir durum yok sanırım

Oyla 0
Ayrıca arkadaşında dediği gibi insan görünce kıskanıp vurma çok oluyor.Ben bu durumdan baya bir sıkıntı çektim.fakat kavganın boyutuna göre değişir benim kuşum bizi görünce dişiye aşırı derecede vuruyordu yem bile zor değiştiriyorduk.Ama sizde o kadar bir durum yok sanırım
Bugün tekrar denedim erkek kuşun yanına koyar koymaz vurmaya başladı dişi kuş. Onun kafesine koydugumda geri almak istediğimde gelmezdi normalde elimi uzattım hemen. Geldi ben de tekrar kafesine koydum. Daha sonra yanına koyup oradan uzaklaşıp izleyeyim bakalım

Oyla 0
Böyle durumlarda bir kamera koymak çok daha mantıklı 3-4 saat telefon ile kayıt alsın siz başka bir odada olun bizim yuvaya girmiyor zanettiğimiz dişi sürekli yuvaya giriyormuş(biz yokken ama haberimiz yoktu)bu yüzden sizede yardımcı olabilir

Oyla 0
Geri