Dişi Kuşum üreme dönemine hazır mı?

Nesibe Sevim

iyikus.com Üyesi
Merhaba, erkek kuşum çok aktif fakat dişi kuşum normalde iyi anlaşmalarına rağmen çiftleşmek için pek pas vermiyor gibi. Yaşının küçük olmasından şüphe ediyorum. Sizce kaç aylık olabilir?

Erkeklerin mavi oluyor ceresi erkek erkekle çiftleşmeye çalışmaz herhalde. Ayrıca 5 aylık dişi kuşun yumurta yaptığını söylemişler burada da.
Benim kuşların ikisinin tipi de aynı böyle. Erkek olanın ceresi pembemsi ve çelimsiz.

Dişi olanın ceresinin rengi şu an biraz belirsiz ama hareketlerinden dişi olduğu anlaşılıyor.
Tombik, sessiz, hareketsiz ve erkek çiftleşmek istiyor, kızım itiyor. Benim kızım da küçük daha.

Cere maviyse erkek diyorlar ama pek öyle görmedim ben.

Oyla 0
Haydaaa nerden çıkardınız ya kafamı karıştırdınız dişi diye aldım ben bu kuşu. Ceresinden anlamıcazda nerden anlıcaz anlamadım.

Oyla 0
Merhaba, kuşlarınız çok tatlı maşallah. Bir tavsiyede bulunayım öncelikle: Aynalı oyuncakları çıkarmanızı öneririm. Kuşunuz yavaştan hazıranmaya başlamış. 5-6 ay arası gibi geldi banada.
kafeste ayrıca ahşap tünekler kullanılmalıdır.

Oyla 0
Kuşunuz dişi Nisibe hanım. Bu fotoğrafa göre baktığımda daha da küçükmüş. 4 ay civarı gibi geldi. Henüz zaman var.

Oyla 0
Merhaba, kuşlarınız çok tatlı maşallah. Bir tavsiyede bulunayım öncelikle: Aynalı oyuncakları çıkarmanızı öneririm. Kuşunuz yavaştan hazıranmaya başlamış. 5-6 ay arası gibi geldi banada.
kafeste ayrıca ahşap tünekler kullanılmalıdır.
Teşekkürler evt çıkardım. Çıkardıktan sonra yuvada koydum girip çıkıyorlar. Arkadaşlar dişi olan kuşuma erkek demişler şaşırdım. Siz ne diyorsunuz?

Oyla 0
Geri