Dişi kuşun kararsızlığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Abdullah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Abdullah

iyikus.com Üyesi
Merhaba iyi günler bir konuda fikrinizi almak isterim yumurtadan büyüttüğüm aşırı şekilde alıştırmadığım ( sadece ele kola gelecek şekilde ) bir dişi kuşum var 1 yaşına gelince kızgınlaştığı için bir eş aldım erkek te bir yaşlarında yan yana attığımda erkek dişiyi beğendi kur falan yaptı dişiyi de besledi karışık olan durum şu erkek dişiyi besledikten sonra dişi erkeğe gaga darbesi atıyor uzaklaştırmak için ve erkek kur yaparken gagasıyla sırtına dokunmasına ve ayak atmasına bir cırlama sesiyle tepki veriyor erkek ona kur yaparken onu uzaklaştırmaya çalışıyor. Erkek kur yapmayi bitirdikten dakika geçmeden dişi erkeğe kur yaparken kuyruk kaldırıp ayak atmaya çalışıyor ben anlam veremedim sizin düşünceleriniz nedir.

İmkanınız varsa dişi kuşu ayırın
Yuvalık takılı olan kafeste erkek dursun
Bir ay kadar ayrı kalsınlar bu süre içinde
Takviyeleri ihmal etmeyiniz
Dişi kuş kendini güvende hissetmiyor olabilir kafes evin neresinde
Yüksek bir yere koyun kafesi eşe attıktan sonra

Aslına bakarsanız her kuş için hemen hemen aynı işliyor süreçler. İlk başta güzel anlaşıyorlar. Ardından dişi kuş biraz cilveleniyor ve etrafındaki erkek ya da dğer tüm canlılara karşı agresif davranıyor. Bir süre böyle gidiyor. Dişi bu süreçte hem kendini hazırlıyor hem de erkeği test ediyor. Eğer aşırı şiddetli değilse didişmeler bir kaç gün gözlem yapınız. Toparlamazlarsa ayırma yöntemi doğru olacaktır.

İmkanınız varsa dişi kuşu ayırın
Yuvalık takılı olan kafeste erkek dursun
Bir ay kadar ayrı kalsınlar bu süre içinde
Takviyeleri ihmal etmeyiniz
Dişi kuş kendini güvende hissetmiyor olabilir kafes evin neresinde
Yüksek bir yere koyun kafesi eşe attıktan sonra
Odamda boyumdan yüksekteler, yeni kafes aldım kafes gelince ayırıp dediklerinizi uygulayacağım teşekkür ederim

Aslına bakarsanız her kuş için hemen hemen aynı işliyor süreçler. İlk başta güzel anlaşıyorlar. Ardından dişi kuş biraz cilveleniyor ve etrafındaki erkek ya da dğer tüm canlılara karşı agresif davranıyor. Bir süre böyle gidiyor. Dişi bu süreçte hem kendini hazırlıyor hem de erkeği test ediyor. Eğer aşırı şiddetli değilse didişmeler bir kaç gün gözlem yapınız. Toparlamazlarsa ayırma yöntemi doğru olacaktır.
yan yana koyalı 25 gün civarı oldu ilk başta besliyotdu bir süre hiç beslemesine izin vermedi dişi şu aralarda ise besletiyor ama yukarıda anlattığım durum gibi olmadı ayırma yöntemini deneyeceğim aydınlattığınız için teşekkür ederim.

Geri