Dişi sultan papağanım ile ilgili bir sorunlarım var

EmreBltcgl

iyikus.com Üyesi

arkadaşlar dişi kuşum ara ara bu şekilde duruyor. Hasta olup olmadığından şüpheliyim.
Sularına vitamin katıyorum haftalık yumurta mamalarını veriyorum.
Yuvalık takılı , dişi kızgın , eğilip erkeği bekliyor ama erkek yanına gidince gagalıyor yada üstüne çıkmaya çalışıyor. Dişi yuvalığı aktif olarak kullanmaya başladı 2 gündür.
Bir de odamda ayrı bir papağanım var evcil . O çok sıkıntı yaratır mı takıma ?
Bu takımdan yavru almak istiyorum başka ek olarak yapmam gereken herhangi bir şey varsa yazarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• photo_2022-12-13_18-34-38.jpg
    photo_2022-12-13_18-34-38.jpg
    223.3 KB · Görüntüleme: 2
  • photo_2022-12-13_18-34-41.jpg
    photo_2022-12-13_18-34-41.jpg
    247 KB · Görüntüleme: 2
  • photo_2022-12-13_18-34-44.jpg
    photo_2022-12-13_18-34-44.jpg
    75.9 KB · Görüntüleme: 2
Biraz tüy döneminde gibi görünüyor.
Ortamda başka kuş olabilir ama tamamen kuşunuzla alakalı bir süreç gelişir. Çoğu kuş farklı türden rahatsız olmazken bazı kuş karakterleri rahatsız olabiliyor. Kuluçka başladığımda o kafese yanaşmadığından emin olmalısınız evcil kuşun.
Dışkısı kısmen büyümüş, görmediğiniz bir aralıkta eşleşiyor olabilirler.
B vit ve kalsiyum desteği önemli, ihmal etmemek lazım. Beklemekten başka yapacak bir şey yok :)

Biraz tüy döneminde gibi görünüyor.
Ortamda başka kuş olabilir ama tamamen kuşunuzla alakalı bir süreç gelişir. Çoğu kuş farklı türden rahatsız olmazken bazı kuş karakterleri rahatsız olabiliyor. Kuluçka başladığımda o kafese yanaşmadığından emin olmalısınız evcil kuşun.
Dışkısı kısmen büyümüş, görmediğiniz bir aralıkta eşleşiyor olabilirler.
B vit ve kalsiyum desteği önemli, ihmal etmemek lazım. Beklemekten başka yapacak bir şey yok :)
Dişi kuş elime 3 hafta önce falan geçti . O zamanda böyleydi . Tüylerinde biraz sıkıntı var.

başka bir odaya falan alsam çözüm olur mu ?
ses sorunu ne yazık ki olayı genelde daha olumsuz etkiliyor. Bu nedenle aynı odada çokluğun olması daha iyi. Eğer serbest bırakılacaksa o esnada farklı bir oda daha iyi olacaktır. Malum kuluçka başlatan kuşları pek çıkartmamak gerekiyor :(

Geri