Dişi ve erkek papağanım kavga ediyorlar

Tuana Er

Yeni Üye
Merhaba benim erkek bir sevda papağanım var(Marul adı) kendisini 3 aylıkken alıp büyüttüm şu an tahmini 7 8 aylık. Ama nerdeyse 1 aydır kızgınlıkta onun için dişi almak istiyorum ama petshoplar da fiyatlar 600 700 TL üretici de maalesef bulamadım. Bir kaç gün önce bir sitede dişi damızlık ilanı gördüm sahibi ile anlaştık fıstığı (dişi olan) aldım. Şimdi ikisi yan yana ayrı kafeslerde. Ama fıstık 2 yaşında önceden 9 tane yavru yapıp büyütmüş onları da sahibi sahiplendirmiş. Şimdi de altında 5 yumurta var dün 2 yumurtasını aldım şimdi salı gününe kadar dokunmuyorum. Ama fıstık ve erkek kuşum marul kafesleri yan yana olduğu halde birbirleriyle kavga ediyorlar ve Erkek olan kuşum korkuyor sizce ne yapmam lazım ? Yaşı yüzünden mi bu kadar kavga ediyorlar yoksa dişi yumurtaları korumak istediği için mi bilmiyorum. Erkek kuşumu da petshoptan almıştım belki o da 1 yaşını geçmiştir ama ben 7 8 belki 9 aylıktır diye tahmin ediyorum. Durum böyle yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhabalar. Öncelikle daha iyi anlamak adına; dişiyi yumurtalı bir şekilde mi sahiplendiniz? Ve bu şekilde mi şu an kuluçkada yatıyor?

Oyla 0
Öncelikle, kavga etmeleri çok normal. Dişinin yumurtaları reddetmemesi şans. Genelde red ederler. İki kuş birbirini hiç tanımamış, görmemiş. Birden erkeğin yanına yumurtalı kuş getiriyorsunuz, ve bu tür sonuçlar kaçınılmaz hale dönüşüyor malesef.

Yumurtasız erkeğin yaşına yakın bir kuş almayı bekleseydiniz keşke.

Öncelikle, kafesler arası mesafenizi arttırın. Birbirlerini görüp duysunlar. Dişi için tek başına yumurta ve yavrularla başa çıkması zor ve yorucu bir süreç malesef:(

Umarım sağlıklı tamamlayabilir bu süreci.

Yavrular yeme düştükten sonra birleştirme durumunu tekrar istişare ederiz.

Oyla 0
Öncelikle, kavga etmeleri çok normal. Dişinin yumurtaları reddetmemesi şans. Genelde red ederler. İki kuş birbirini hiç tanımamış, görmemiş. Birden erkeğin yanına yumurtalı kuş getiriyorsunuz, ve bu tür sonuçlar kaçınılmaz hale dönüşüyor malesef.

Yumurtasız erkeğin yaşına yakın bir kuş almayı bekleseydiniz keşke.

Öncelikle, kafesler arası mesafenizi arttırın. Birbirlerini görüp duysunlar. Dişi için tek başına yumurta ve yavrularla başa çıkması zor ve yorucu bir süreç malesef:(

Umarım sağlıklı tamamlayabilir bu süreci.

Yavrular yeme düştükten sonra birleştirme durumunu tekrar istişare ederiz.
Ama yumurtaların içi boş dişi kızgınlıkta olduğu için yumurtlamış şu an 3 tane yumurtası var dün 2 yumurtasını aldım. Sahibinin verme nedeni de buydu dedi artık bir eşi olsun istiyorum yoksa aslında hiç istemiyorum vermek eşim çok seviyor dedi. Salı günü ne kadar da daha yumurta almayı düşünmüyorum salı günü bir tane yumurta almayı düşünüyorum. Öyle öyle alışacaklarını düşünüyorum doğru mu yapıyorum ama bilmiyorum. Bende aslında erkeğin yaşına uygun istiyordum ama o kadar kızgınlıktaydı ki paramağımı uzattığım an kusmaya başlıyordu o yüzden dişi olanı aldık.

Oyla 0
Ama yumurtaların içi boş dişi kızgınlıkta olduğu için yumurtlamış şu an 3 tane yumurtası var dün 2 yumurtasını aldım. Sahibinin verme nedeni de buydu dedi artık bir eşi olsun istiyorum yoksa aslında hiç istemiyorum vermek eşim çok seviyor dedi. Salı günü ne kadar da daha yumurta almayı düşünmüyorum salı günü bir tane yumurta almayı düşünüyorum. Öyle öyle alışacaklarını düşünüyorum doğru mu yapıyorum ama bilmiyorum. Bende aslında erkeğin yaşına uygun istiyordum ama o kadar kızgınlıktaydı ki paramağımı uzattığım an kusmaya başlıyordu o yüzden dişi olanı aldık.
hata yapmışsını.ayırın.ama birbirlerini görsünler.kafesteyken fotoları atar mısınız?

Oyla 0
Geri