Birde ayağının altının resmini çekermisin. Farklı bir durumda olabilir.. Ayak altında kızarıklık yara gibi birşey varmı bakalım..
Yarın bir kanatlı uzmanına götüreceğim umarım ciddi bir durum değildir teşekkür ederimSanki bumblefoot başlangıcı gibi. İlgili konuyu ekliyorum alta..
Kuşlarda Bumblefoot (Ayak Yaraları, Şişkinlikler)
Bombus ayak olarak nitelendiriyoruz dilimizde bu sorunu. Evcil kuşlarımızda sıklıkla gözlemlenen bu sorun için bir incelememiz @Taha Aktaş tarafından yazılmıştı. Bir makale de ben ekleyip arşivi genişletmek istedim.
O konu için: Bombus Ayak Sendromu (Bumblefoot)
Genel anlamda bumblefoot yaygın bir bakteriyel enfeksiyondur. Kuşlarımızın ayak tabanında (ped kısmında), zaman zaman ayak üzeri gözlemlenebilen bir apseden meydana gelmektedir. Bu öyle bir apsedir ki kuşların topallamasına ve ilerlemesi durumunda...
- Doğanay Y.
- bumblefoot kuşlarda ayak yaraları
- Cevaplar: 2
- Forum: Kuş Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri
tüneklerinizi ahşap ile değiştiriniz. Ahşap ise yeni bir tünek alınız. Ayağı içinde düzenli olarak bir süre vazelin sürüp ovalayınız.Yarın bir kanatlı uzmanına götüreceğim umarım ciddi bir durum değildir teşekkür ederim
Veterinere götürdüm kanatlı uzmanıydı röntgen çekildi kırık vs yok kemik güçsülüğü için ağzına damlatmak için multimineral ve d3 ve tanacetum parthenium verdi 5. Günde bacağı geçer dedi. Bumblefoot yok dedi. Ayak altlarında kafes teli yüzünden tahriş var dedi. Yavru olduğu için bağışıklık güçlendirici damlalar da verdi. Verilen damlaları resim olarak ekliyorum.tüneklerinizi ahşap ile değiştiriniz. Ahşap ise yeni bir tünek alınız. Ayağı içinde düzenli olarak bir süre vazelin sürüp ovalayınız.
tüneklerinizi ahşap ile değiştiriniz. Ahşap ise yeni bir tünek alınız. Ayağı içinde düzenli olarak bir süre vazelin sürüp ovalayınız.
Ne gibi belirtiler olabilir? Ona göre gözlemleyeyim.Bu avicare ürünleri bazen kuşlara dokunabiliyor. Kullandığınız süre içinde gözlem yapın. Eğer kuşa dokunursa kullanmayın..
Ne gibi belirtiler olabilir? Ona göre gözlemleyeyim.
Akıllı yemlik varken yiyodu dün zararlı diye normal yemlik koydum fakat sabah baktım yememiş salatalık koymuştum onu da yememiş. Bir de dışkısı hep yapışıyor dün temizledim neden böyle oluyor?Halsizlik, iştahsızlık, kusma gibi..
roka, brokoli gibi sebzelerden veriniz. Muhtemelen kabızlığı var. Bazen kuşlar yem kabının değişimine bile tepki verebiliyor. Tekrar takıp bir gözlem yapınızAkıllı yemlik varken yiyodu dün zararlı diye normal yemlik koydum fakat sabah baktım yememiş salatalık koymuştum onu da yememiş. Bir de dışkısı hep yapışıyor dün temizledim neden böyle oluyor?
Akıllı yemlik varken yiyodu dün zararlı diye normal yemlik koydum fakat sabah baktım yememiş salatalık koymuştum onu da yememiş. Bir de dışkısı hep yapışıyor dün temizledim neden böyle oluyor?
Tamamdır sebzeye alıştırmaya çalışıyorum akıllı yemlik takayım bakayım sorun yemlikte miroka, brokoli gibi sebzelerden veriniz. Muhtemelen kabızlığı var. Bazen kuşlar yem kabının değişimine bile tepki verebiliyor. Tekrar takıp bir gözlem yapınız
Yem yememe devam ediyormu? Halsizlik varmı kuşta? Dışkı resmi ve kuşun videosunu eklersen bir kontrol edelim..