Dişi yavrulara zarar vermeye başladı

Hakkı E.

Forum Sakini
Dişim ikinci kuluçkasında yavrulara zarar vermeye başladı. En büyükleri 7 günlük. Art arda ikinci kuluçkası, hiç istememiştim ama bir kere oldu işte. Hem besleyip hem de kafalarını, sırtlarını kanatıyor. Dişiyi ayırsam erkek hem besleyip hem ısıtabilir mi yavruları? Altına kaydıracağım takımımda yok...

Kötü bir durum maalesef. Dişinin yaptığından eminseniz ayırmanızı tavsiye etmem. En azından bir hafta daha geçirsinler. Erkek saldırıyor ise ayrılabilir.
Erkek genelde ısıtma yönünde pek zaman harcamaz

Oyla 0
Kötü bir durum maalesef. Dişinin yaptığından eminseniz ayırmanızı tavsiye etmem. En azından bir hafta daha geçirsinler. Erkek saldırıyor ise ayrılabilir.
Erkek genelde ısıtma yönünde pek zaman harcamaz
Baya zarar vermiş dişi, ayırdım hepsini. Bebeklerin yaralarına krem sürüp, a21 ile besledim. Şimdi yakındaki üreticilerinden uygun takım varsa altlarına kaydırmalarını rica edeceğim. Çüne ne kadar elle besleme maması versek ve ne kadar titiz davransam da kursak enfeksiyonu geçirmelerinden korkuyorum.

Oyla 0
Baya zarar vermiş dişi, ayırdım hepsini. Bebeklerin yaralarına krem sürüp, a21 ile besledim. Şimdi yakındaki üreticilerinden uygun takım varsa altlarına kaydırmalarını rica edeceğim. Çüne ne kadar elle besleme maması versek ve ne kadar titiz davransam da kursak enfeksiyonu geçirmelerinden korkuyorum.
Sitemizde İstanbullu arkadaş çok. Üretim yapan biri varsa yardımcı olsun lütfen

Oyla 0
Arkadaşlar dün gece farklı yuvalığa alıp, yuvalığı elektrikli battaniyeyle sardım. Geceden sabaha 3 defa besledim. Öğlen sadece bir tanesini besleyebildim. Diğerleri kabul etmedi beni çok uğraştım. Ben de folluğa yeni talaş serip yeni yuvalıkla geri taktım kafese. Erkek başka kafeste. İnanılmaz şekilde dişi yadırgamayıp yavruları besledi, ısıttı. Durumu uzaktan gözlemliyorum yarım saattir problem yok.
Bir kaç yeri arayıp kaydırmalık takım olup olmadığını sordum, olumsuz sonuçlandı. Şu an bildiğim ve sormadığım bir yer daha var. Herhangi bir durum olursa ilk orayı ararım, yine olumsuz olursa sizlerden yardım almak zorundayım.
Yardımcı olduğunuz için gerçekten çok teşekkür ederim...

Oyla 0
Arkadaşlar dün gece farklı yuvalığa alıp, yuvalığı elektrikli battaniyeyle sardım. Geceden sabaha 3 defa besledim. Öğlen sadece bir tanesini besleyebildim. Diğerleri kabul etmedi beni çok uğraştım. Ben de folluğa yeni talaş serip yeni yuvalıkla geri taktım kafese. Erkek başka kafeste. İnanılmaz şekilde dişi yadırgamayıp yavruları besledi, ısıttı. Durumu uzaktan gözlemliyorum yarım saattir problem yok.
Bir kaç yeri arayıp kaydırmalık takım olup olmadığını sordum, olumsuz sonuçlandı. Şu an bildiğim ve sormadığım bir yer daha var. Herhangi bir durum olursa ilk orayı ararım, yine olumsuz olursa sizlerden yardım almak zorundayım.
Yardımcı olduğunuz için gerçekten çok teşekkür ederim...
Aslında o bile riskli. Anne bazen kabul etmeyebiliyor başka bebeği ve bir boşluğuna denk gelince zarar veriyor.
Babanın beslemesi çok mutlu etti beni .

Oyla 0
Aslında o bile riskli. Anne bazen kabul etmeyebiliyor başka bebeği ve bir boşluğuna denk gelince zarar veriyor.
Babanın beslemesi çok mutlu etti beni .
Yok hocam baba beslemedi. Babayı ayrı tekli kafese aldım. Ben dişinin üzerinde kan gördüm ama büyük ihtimal baba yapıyordu dişide yavruların üzerlerine yatınca öyle oluyordu. Yani umarım öyle olmuştur çünkü şu an yavruları tekrar besleyip koruyor dişi. Mamasını verdim rahatsız etmiyorum.

Oyla 0
Geçmiş olsun, son durum nedir?
Şu anlık bir sıkıntı yok. Dişi besliyor, zarar verme durumuda yok. Ama kimsenin böyle bir şey yaşamasını istemem, çok stresli bir geceydi. Bunun hakkında bir kaç güncel konu açıp mutlaka bilgilendirme yapmak lazım. Bakım konularında ne kadar bilgili olursak olalım böyle durumlarda insan afallıyor.

Oyla 0
Sevindim olumlu gelişme yaşanmasına...

Ayrıca;

Oyla 0
Genelde yavruları kıskanıp ilk zarar veren baba oluyor. Anne ise bazen yavruları korumakta pasif kalınca çok olumsuz durumlar oluyor. Beslenme şekli itibarı ile besleme yapmayan ve kafes dışında bekleyen erkek kızışmaya başlıyor. Ondan sonra sizin yaşadığınız hadiselere benzer durumlar oluşuyor maalesef. Çok doğru ve kararlı bir gözlem yapmışsınız lakin baştan anne zarar veriyor deyince çok zor bir durum oluştu kafamda. Öyle olsa idi çözmek size kalacaktı. Böyle durumlarda babanın da baktığı olur ama baba ısıtma ve sürekli follukta kollama görevini üstlenmez kolay kolay. Sürecin bu şekilde gelişmesi çok isabet olmuş. Artık erkeğin huyunu biliyorsunuz ona göre tedbir almanız daha kolay olur.

Geçmiş olsun. Sağlıklı üretimler.

Oyla 0
Geri