Dışkı Kontrolü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasan.

Veteran
Merhabalar. Boncuğun sanırım bugün sabah yaptığı dışkılar bana biraz sulu geldi. Belki uyuduğu için yemek yiyemediginden, belki fazla sıvı aldığından dolayı bir tık sulu dışkı yaptığını düşündüm. Sizin de fikrinizi almak istiyorum. Fotoğrafların sığması için kırptım.

Not olarak, resimde görmüş olduğunuz top şeklindeki kusulmuş yemler herhangi bir hastalık yüzünden kustuğu için değil, oyuncağıyla oynayıp yem ikram ettiğinden dolayıdır haber vereyim dedim:)
IMG_20210107_103643.jpg
IMG_20210107_103848.jpg

Bence bir problem görünmüyor. Kuşların dışkıları tükettikleri yemler, mamalar ve sebze türlerine göre bile değişiklik gösterebilir. Bu çok normaldir. Ancak kabarma, hareketsizleşme ve depresif duruşlar var ise hemen dışkılara dönük bir değerlendirme ne kaynaklı olabileceği hakkında ilk müdahale veya veteriner ziyareti için fikir verebilir. Dışkılar ile beraber davranışları ve kuşun genel halini de takip etmekte yarar var.

Oyla 0
Bence bir problem görünmüyor. Kuşların dışkıları tükettikleri yemler, mamalar ve sebze türlerine göre bile değişiklik gösterebilir. Bu çok normaldir. Ancak kabarma, hareketsizleşme ve depresif duruşlar var ise hemen dışkılara dönük bir değerlendirme ne kaynaklı olabileceği hakkında ilk müdahale veya veteriner ziyareti için fikir verebilir. Dışkılar ile beraber davranışları ve kuşun genel halini de takip etmekte yarar var.
Teşekkür ederim hocam. Boncuğun hal ve hareketlerinde bir anormallik, kabarıklık, halsizlik yok şükürler olsun :)

Oyla 0
dışkı dışında bir görüş yazayım, kuşu tek besliyorsanız oyuncaklara sürekli yem kusup tekrar yemesi, kursağında biriktirmesi orta vadede çeşitli enfeksiyonlara yol açabilir

Oyla 0
dışkı dışında bir görüş yazayım, kuşu tek besliyorsanız oyuncaklara sürekli yem kusup tekrar yemesi, kursağında biriktirmesi orta vadede çeşitli enfeksiyonlara yol açabilir
Teşekkür ederim. Merak etmeyin, sürekli yapmıyor. Bazen yem kusabiliyor ziline o kadar :) ayrıca yemi yemiyor, kafes tabanına düşüyor.

Oyla 0
Geri