Dışkı problemi ve gün içi değişken hal

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Waffle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Waffle

Yeni Üye
Merhabalar öncelikle belirtmeliyim burada kendi problemime benzer konuları inceledim öncelik veteriner ve dışkı analizi olduğunun farkındayım ama olduğum bölgede böyle imkan yok
5.5 aylık erkek muhabbet kuşum yirmi gün önce ev içinde uçarken birinden korkup duvara çarptı. Elime geldiğinde kusuyormuş gibi yapıp gagasını ayırmaya başladı daha sonra kanatlarını açıp (yorgunluktakine benzer) titretiyordu ardından gözlerini kapatıp uyuklamaya başladı o günden sonra gün içinde kimi zaman hareketli kimi zaman durgun olmaya başladı arada kanat aralayıp titremesi devam ediyor. Nasıl bu duruma geldi anlamıyorum.
bir kuşçu nidazol önermişti beş gün kullandım ama işe yaramadı

Yem olarak benelux kullanıyordum açık yemden oluyordur belki diye versele laga geçtim. Haftada bir diazyme 256 probiyotik iki haftada bir multivitamin suyuna katarak veriyorum. Ek besin olarak haftada bir dal darı ve yumurta maması veriyorum

Streamable Video
Ekli dosyayı görüntüle 16877

Son düzenleme:
o kanat titremesi dediginiz şeyi tarif edermisiniz, mümkünse videoya almaya çalışın. soldaki dışkılardaki yeşil sarı iz sürekli oluyor mu?

Oyla 0
o kanat titremesi dediginiz şeyi tarif edermisiniz, mümkünse videoya almaya çalışın. soldaki dışkılardaki yeşil sarı iz sürekli oluyor mu?
sarı izi ilk defa bugün gördüm ama evet yeşil iz sürekli var gün içinde kanat titremesini yakalayabilirsem atarım kanatlarını hafif aralıyor birazda düşürerek bir nöbet gibi titretiyor

Oyla 0
sarı izi ilk defa bugün gördüm ama evet yeşil iz sürekli var gün içinde kanat titremesini yakalayabilirsem atarım kanatlarını hafif aralıyor birazda düşürerek bir nöbet gibi titretiyor

o anı yakalayıp mutlaka video çekin

kanat titremesinin basit vitamin eksikliği , kronik salmonella başlangıcı gibi nedenleri olabilir

Oyla 0
videoda canlı ve sağlıklı görünüyor. Eş kusması gibi geldi bana ama daha detaylı gözlem gerekli. Böyle dışkılarda şahsen ben doğrudan sulphamazethine kullanıyorum ve kısa zamanda toparlıyor.

Oyla 0
5 gün boyunca sulphamezathine kullandıktan sonra dışkısındaki koyu sarı yeşil lekeler azaldı ve belirgin olmamaya daha yakın ama kuşumda halsizlik var. Gün içinde daha çok uyukluyor ve garip bir ses çıkarıyor.

Oyla 0
evet sahta gibi görünüyor ancak tam anlamıyla yönlendirmek için yeterli bir video değil. Başka halleri var mı, kusuyor mu, yemesi içmesi nasıl, dışkı ne durumda?

Oyla 0
Geri