Dışkı ve Aşağı Yukarı Kuyruk Sallama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yamakasi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yamakasi

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar merhaba herkeze.
Erkek kuşum gündüzleri paralel ve kafes içindeyken tüneğe yaslanarak kuyruk titretiyor ve sallıyor aşağı yukarıya. Biraz zayıfladı gibi geldi bana ayrıca. Ötmesinde uçmasında sıkıntı yok yemde yiyor. Bunun sebebi nedir yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca dışkı resmini atıyorum ve Kahverengi renkte dışkısı. Hırıltı inleme ağız açma kapama öksürme hapşırma Göz yaşarması ve nefes alış verişlerinde herhangi bir sorun gözlemlemedim gayet iyi durumda o konuda. Bugün suyuna polivit ve aminosol vitamini verdim.
İç parazit yada dış parazit gibi sorunlardan şüpheleniyorum açıkçası. Cevaplarsanız sevinirim. Zayıflık ve kuyruk titreme dışında gayet iyi.

Ekli dosyalar

• 05EED33C-DE53-47FC-9514-8BE18137FC91.jpeg
    05EED33C-DE53-47FC-9514-8BE18137FC91.jpeg
    219.5 KB · Görüntüleme: 2
Kuşun kısa bir videosunu görmek mümkün mü?
Hassas teraziniz varsa kaç gram olduğunu öğrenmiş olursunuz
Yem yeme durumu nasıl ?

Kuşun kısa bir videosunu görmek mümkün mü?
Hassas teraziniz varsa kaç gram olduğunu öğrenmiş olursunuz
Yem yeme durumu nasıl ?
Videoyu yükleyemedim bir türlü. Terazim yok ne yazıkki. Yem yeme durumu ise ehhh işte fena değil ama takipteyim bakalım yiyecek mi yemeyecek mi diye takipteyim. Kursağını çok doldurmuyor ama elime alıp kontrol edince bunu söyleyebilirim.

Tellerle eşleşme hareketi yapıyor muhtemelen. Dışkısı fena görünmüyor
@Doğanay Y. üstad bakın bu konuda kesin haklısınız. Çünkü sürekli yapıyordu tellerle eşleşme hareketini görüyordum. Ama bu aralar bıraktı durgunlaştı yani. Kuşu aldığımda 3 aylıktı. Şimdi 5.5 aylık oldu. Dışkısı iyi ise sevindim. Ayrıca hafif kabarıyor ara ara. Ve sessiz ortama alınca sürekli uyuyor nedense. Havalarda malum iyi gidiyor bu aralar acaba diyorum hani tüye mi girmeye çalışıyor yada tüyde mi onu çözemedim açıkçası. Öneriniz varsa duruma göre yaparım. Şimdi kafeleri temizledim. Ak sarı ve kızıl darı karışımı verdim önlerine. Akşamda avisol b vereceğim. Gervit bitti kalmadı. O yüzden avisol b yi bitireyim diyorum israf olmasın malum herşey zamlamdı.

İshal yok ikisindede Popoları iyi dışkı pisliği yada bulaşıklığı yok. Ayrıca erkek kuşta uyuşukluk var kafesteyken ve uyku hali var. Uyumak istiyor sürekli nedense ve zayıflıkta var. Dişiye göre zayıf yani. Ben alıp salınca uçuyor ve sıkıntı yok o konuda.

Ekli dosyalar

• 9B8CE2D9-AFD7-4E9F-B6BD-79425184CED6.jpeg
    9B8CE2D9-AFD7-4E9F-B6BD-79425184CED6.jpeg
    323.9 KB · Görüntüleme: 4
  • 58A3DB1F-C27A-4598-84A8-8703CB5E31D2.jpeg
    58A3DB1F-C27A-4598-84A8-8703CB5E31D2.jpeg
    328.9 KB · Görüntüleme: 5
Maşallah çok tatlı bir teksas. Tüyleri epey yıpranmış genç bir kuş olmasına rağmen. Mutlaka banyo ve b kompleks vitaminleri ihmal etmeyelim olur mu?
İki durumda olabilir, iki durumdan da mustarip olabilir. Şahsen önce baytril veya bactrim kullanırdım. Bu tarz ilaçlar belirli bir oranda solunum sorunlarına da iyi geldiğinden ikisini de aynı anda çıkartmış olursunuz. @neanderthalensis

iki kuşta erkek gibi görünüyor fotoğrafta

Maşallah çok tatlı bir teksas. Tüyleri epey yıpranmış genç bir kuş olmasına rağmen. Mutlaka banyo ve b kompleks vitaminleri ihmal etmeyelim olur mu?
İki durumda olabilir, iki durumdan da mustarip olabilir. Şahsen önce baytril veya bactrim kullanırdım. Bu tarz ilaçlar belirli bir oranda solunum sorunlarına da iyi geldiğinden ikisini de aynı anda çıkartmış olursunuz. @neanderthalensis

iki kuşta erkek gibi görünüyor fotoğrafta
Teşekkürler doğanay üstad. Yok soldaki tepesi beyaz olan erkek. Öbürü Tombul olan dişi. Çekerken elim titrediği için öyle gözükmüş olabilir. eczane satıyor mu baytril ve bactrim ilacını yada muadil olarak eczaneden alabileceğimiz ilaç var mı peki.

Ekli dosyalar

• F52469B8-1F3A-4230-A169-98CF8C03EBEE.jpeg
    F52469B8-1F3A-4230-A169-98CF8C03EBEE.jpeg
    279.6 KB · Görüntüleme: 4
bactrim eczanede satılır, diğeri veteriner ilacı. Her ihtimale karşı bir de doksimis temin edin hocam (veteriner)
Tamamdır üstad yarın alayım eczaneden bactrim inşAllah. Doksimisi ise ayrıca temin etmeye çalışacağım teşekkür ederim üstad. Dişiyi ayırayım mı ayrı kafese peki üstad

Tamamdır üstad yarın alayım eczaneden bactrim inşAllah. Doksimisi ise ayrıca temin etmeye çalışacağım teşekkür ederim üstad. Dişiyi ayırayım mı ayrı kafese peki üstad
birbirlerine kusmuyorlarsa çok sorun değil ancak ayırmak daima en iyisi olur. Dişiye de daha kısa süreli verilebilir. Kullanımın 3. günü tekrar dönüş yaparsanız duruma bakalım.

Evet değerli arkadaşlarım. Dün gece itibari ile kuşumun dışkısı siyaha döndü ve gece olduğu için elimde tek olan 4 in 1 mix kullanmak zorunda kaldım. Ayrıca göğüs kemiği sivri bariz ele geliyor ve yem yerken geveliyor ağzında sadece ve hep durgun ve kabarık duruyor kuşum. Böyle bir durumda 5-7 gün arası bu tedaviyi uygulamak zorundayım ne yazık ki ve umarım toparlar kendini kuşum. Şimdi ise yulaf aspur ve dal darı alacağım ki en azından biraz yemek yesin kursağı azda olsa doldursun. Yoksa böyle giderse hemen ölebilir 😞

Olabildiği kadar az tozlanma yapan yemler tercih ediniz. Yulaf iyi görünse de bazen tehlikeli olabiliyor. Tüm yemlikleri dezenfekte ediniz. Günlük yiyebileceği kadar yem koyunuz, kafes tabanını günlük değiştiriniz

Geri