Dışkıda hastalık var gibi

Şimal_yıldızı

Forum Sakini
Merhaba, çift kuşumun dışkısı sıkıntılı gibi duruyor, sabahtan beri aile nişanından dolayı dışarıdaydım ve geldiğimde böyle bir dışkı yaptıklarını fark ettim çok endişelendim açıkçası biri dişi kuşuma ait diğeri erkek kuşuma ait, kabarma iştahsızlık zayıflama yok kurda yapıyorlar sabahtan akşama kadar birbirlerine, bana normal gibi gelmedi dışkı ama inşallah sıkıntı yoktur, 2 3 gündür dışkılarıyla uğraşıyorlar kafes tabanına inip, kırıp bırakıyorlar mı yoksa yiyorlar mı tam çözemedim, herhangi bir yeşillik vermedim
https://www.hizliresim.com/ie3by6t
https://www.hizliresim.com/bhnd6cv

Merhaba, bazen böyle değişen dışkılar normal kabul edilmeli. Tüye başlıyor sanırım

Oyla 0
Telaş edilecek bir dışkı değil henüz. Elbette stres kaynaklı olabilir

Oyla 0
@Malkoçoğlu hocam müsaitseniz bir bakar mısınız

İlk konuyu açtığındaki koyu renkli olanlar koksidiyoz belirtisi. Muhtemelen stresle birlikte dışkıya yansımış. Sonradan düzeldiyse koksidiyoz konusunda endişe etme şimdilik. Bazı dışkılar iyi görünüyor. En son attığın beyazımsı olanlar sıkıntılı ama sebebinden emin değilim...

Kafes tabanında dışkılarıyla uğraşıyorlar demişsin birde. Bu vitamin mineral eksikliği ile alakalı olabilir..

Elinde vitamin mineral vs. varmı? Düzenli kullanıyormusun?

Oyla 0
Hocam benim 2 kuşum da hasta oldu, dışkıları bu şekilde. Yem yiyorlar ve hareketliler şimdilik. Yine de biraz iştahsızlık ve yorgunluk var. Sabah konu açmıştım elektrolit kullanmamı önerdiler onu sipariş ettim. Sizin önerdiğiniz bir şey var mı?

Başka dışkı resimleride eklermisin. Seninki daha çok bakteriyel gibi..

Oyla 0
İlk konuyu açtığındaki koyu renkli olanlar koksidiyoz belirtisi. Muhtemelen stresle birlikte dışkıya yansımış. Sonradan düzeldiyse koksidiyoz konusunda endişe etme şimdilik. Bazı dışkılar iyi görünüyor. En son attığın beyazımsı olanlar sıkıntılı ama sebebinden emin değilim...

Kafes tabanında dışkılarıyla uğraşıyorlar demişsin birde. Bu vitamin mineral eksikliği ile alakalı olabilir..

Hocam ilk attığım dışkılardan eser yok şuan, o sıvı koyu yeşil olan dışkı dişiye aitti,, bazı dışkılar iyi görünüyor dediğiniz dışkılar da dişinin dışkısı düzeldi yani, beyazımsı olanlar erkeğe ait fakat hiç hastalık belirtisi yok çok hareketli sabahtan akşama kadar kur ötüşü var, düzenli olarak vitamin veriyorum, kafeste ızgara yok o yüzden dışkıyla uğraşmalarına sebep oluyor, kafes siparişi verdim en fazla 2 gün sonra gelecek, elimde entrobac, gerwit, Bt amin forte var bunlara ek olarakta apex marka var ama hiç bir işe yaradıklarını düşünmüyorum o yüzden vermiyorum onlardan

Oyla 0

Benimde aklıma koksidiyoz gelmişti o yüzden o kadar endişelendim ama yeme ilgisi suya ilgisi azalmadı, kabarma falan da yok söylemekte fayda olur mu bilmiyorum ama jungle yemden quik yeme geçiş yapmıştım yemde tozluymuş dişide ondan sonra kuyruk sekmesi oldu, doksisiklin etkenli ilaç kullandık, 2 hafta önce bitti tedavi ama hala hafiften sekiyor, onunla alakalı bir dışkı olabilir mi konuyu açtığımdaki dışkı

Oyla 0
Hocam ilk attığım dışkılardan eser yok şuan, o sıvı koyu yeşil olan dışkı dişiye aitti,, bazı dışkılar iyi görünüyor dediğiniz dışkılar da dişinin dışkısı düzeldi yani, beyazımsı olanlar erkeğe ait fakat hiç hastalık belirtisi yok çok hareketli sabahtan akşama kadar kur ötüşü var, düzenli olarak vitamin veriyorum, kafeste ızgara yok o yüzden dışkıyla uğraşmalarına sebep oluyor, kafes siparişi verdim en fazla 2 gün sonra gelecek, elimde entrobac, gerwit, Bt amin forte var bunlara ek olarakta apex marka var ama hiç bir işe yaradıklarını düşünmüyorum o yüzden vermiyorum onlardan

Izgara olsun yada olmasın dışkıları ile uğraşmaları yada yemeleri normal değil. Zaten şahsen ben ızgarada önermiyorum.. Mama vermeyi denedinmi hiç? Düzenli mama yerlerse iyi olur. Dediğim gibi dışkı konusunda emin değilim ancak bir sorun olduğu belli. Dışkıları tahlile gönderme imkanın varsa iyi olur..

Oyla 0
Izgara olsun yada olmasın dışkıları ile uğraşmaları yada yemeleri normal değil. Zaten şahsen ben ızgarada önermiyorum.. Mama vermeyi denedinmi hiç? Düzenli mama yerlerse iyi olur. Dediğim gibi dışkı konusunda emin değilim ancak bir sorun olduğu belli. Dışkıları tahlile gönderme imkanın varsa iyi olur..
Yumurta maması hazırlıyorum kendim, haftada 1 veriyorum severek tüketiyorlar, maalesef ki şuanlık tahlile gönderme imkanım yok, şüphelendiğiniz hastalık nedir

Oyla 0
Yumurta maması hazırlıyorum kendim, haftada 1 veriyorum severek tüketiyorlar, maalesef ki şuanlık tahlile gönderme imkanım yok, şüphelendiğiniz hastalık nedir

Haşlanmış yumurta ile mama yapıyorsun sanırım. Yumurtayı bir süre verme. Onun yerine hazır mama alıp haftada 2 defa kullan. Mamayı sebze meyvelerle nemlendirip ver.. Hastalık konusunda net birşey söyleyemiyorum malesef. Ama şimdilik çok ciddi bir durum olmadığını söyleyebilirm...

Oyla 0
Haşlanmış yumurta ile mama yapıyorsun sanırım. Yumurtayı bir süre verme. Onun yerine hazır mama alıp haftada 2 defa kullan. Mamayı sebze meyvelerle nemlendirip ver.. Hastalık konusunda net birşey söyleyemiyorum malesef. Ama şimdilik çok ciddi bir durum olmadığını söyleyebilirm...
Evet haşlanmış yumurta ile yapıyorum, tamamdır hocam hazır mama alayım o zaman, eğer dışkı hastalık dışkısıysa probiyotik düzeltmez ama yinede faydası olur sanırım değil mi? Eğer semptom gösterirse bu konudan yazarım hastalığı bulmamıza yardımcı olur belki, teşekkür ederim bu arada ilginiz için :)

Oyla 0
Açık renkli dışkılar sorunlu değildir. Toparlama evresi diskidir.

Oyla 0
kesinlikle. Bazı gıdalar verildiğinde de böyle değişebiliyor. Eğer farklı bir gıda sonrası böyle oldu ise ürünü takibe alın

Oyla 0
Geri