Dışkıda sindirilmemiş yem

Cansel Nizam

iyikus.com Üyesi
Merhaba iyi geceler..

Muhabbet kuşum 1.5 yaşında dişi 21.09.2021 tarihinde İzmirden Tunceliye tayin durumundan dolayı uçakla seyahat ettik. İlk zamanları pek bişeyi yoktu sonrasında hava değişiminden etkilenip sanırım soğuk algınlığı oldu. Veterinere hava soğuk olduğu için kuşumu götüremedim video gösterdim öksürük olduğunu söyledi ve vitaform verdi suluğu yarım doldurup çay kaşığının ucuyla koyuyorum. Ve az önce farkettim dışkıda yem var fakat kuşun enerjisinde keyfinde hiçbir problem yok yemde yiyor su da içiyor ötüyor kafa sallıyor bu arada eşide var ama ben ayırdım dışkılı yem hangisine ait bilemedim ama sanırım dişi kuşa ait bu problem için ne yapmam lazım?

Dışkıda yem sorununun bir çok sebebi olabiliyor. Siz öncelikle kuş iyiyse vitaformu kesin ve bir kaç gün gözlemleyin. Eğer sorun devam ederse dışkı tahlili gerekir..

Oyla 0
Vitaform u bana öksürük için yazmıştı veteriner ve dün başladım vitaform a bugün öksürük hala vardı kesmelimiyim

Oyla 0
Merhaba, umarım tayin yerinizde harika zaman geçirirsiniz. Öncelikle kuşlardan ve dışkılardan görsel talep edeceğim. Bazen gözden kaçan şeyler olabiliyor. Kendim de görmek ve daha sağlıklı yorum yapmak isterim. Yemli dışkı bu tip seyahatler sonrası çok beklendik bir durum. 8-10 gün sadece probiyotik, vitamin ve klasik beslenme düzeninde gidilirse eğer düzeleceğini umuyorum. Bu süre içerisinde geçmez ise diğer durumlar düşünülebilir. Vitaform kısa süreli yine de kullanılabilir. 3-4 gün. Vitamin içerdiğinden dolayı ve kuşlar için uygun bir ürün olduğundan kullanılabilir ancak etkili bir ürün sayılmaz.
Ortam ısısını sabitlemeyi unutmayınız. Mümkünse geceleri kafes üstünü uygun şekilde kapatınız. Gün içinde de yarı kapalı kalabilir ancak karanlıkta kalmamalılar.

Oyla 0
Merhaba, umarım tayin yerinizde harika zaman geçirirsiniz. Öncelikle kuşlardan ve dışkılardan görsel talep edeceğim. Bazen gözden kaçan şeyler olabiliyor. Kendim de görmek ve daha sağlıklı yorum yapmak isterim. Yemli dışkı bu tip seyahatler sonrası çok beklendik bir durum. 8-10 gün sadece probiyotik, vitamin ve klasik beslenme düzeninde gidilirse eğer düzeleceğini umuyorum. Bu süre içerisinde geçmez ise diğer durumlar düşünülebilir. Vitaform kısa süreli yine de kullanılabilir. 3-4 gün. Vitamin içerdiğinden dolayı ve kuşlar için uygun bir ürün olduğundan kullanılabilir ancak etkili bir ürün sayılmaz.
Ortam ısısını sabitlemeyi unutmayınız. Mümkünse geceleri kafes üstünü uygun şekilde kapatınız. Gün içinde de yarı kapalı kalabilir ancak karanlıkta kalmamalılar.

Oyla 0
Öncelikle teşekkür ediyorum dışkıların ve yemlerin resimlerini ekliyorum ben resim çekerken dişi olan yani yeşil kuşum poposundan su attı yani anlamıyorum keyifli kabartmıyor kendini ötüyo konuşuyor ordan oraya zıplıyor neyi var gerçekten anlamıyorum ve burda veteriner sadece büyükbaş hayvana bakıyor vitaform için elazığa gittim yapabileceğim herşeyi kendi imkanımla yapmaya çalışacağım korkuyorumda İzmirdeyken hiç bişeyi yoktu dışkı olarak gayet normal dışkılıyordu

Ekli dosyalar

• FD759FC8-83F8-4861-8B16-C7BD2710E751.jpeg
    FD759FC8-83F8-4861-8B16-C7BD2710E751.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 12
  • EEF24B49-6D7A-43FE-8ACE-D36FF87EF391.jpeg
    EEF24B49-6D7A-43FE-8ACE-D36FF87EF391.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 12
Oyla 0
Öncelikle teşekkür ediyorum dışkıların ve yemlerin resimlerini ekliyorum ben resim çekerken dişi olan yani yeşil kuşum poposundan su attı yani anlamıyorum keyifli kabartmıyor kendini ötüyo konuşuyor ordan oraya zıplıyor neyi var gerçekten anlamıyorum ve burda veteriner sadece büyükbaş hayvana bakıyor vitaform için elazığa gittim yapabileceğim herşeyi kendi imkanımla yapmaya çalışacağım korkuyorumda İzmirdeyken hiç bişeyi yoktu dışkı olarak gayet normal dışkılıyordu
Dışkıları yükleyemedim dosya çok büyük diyor

Oyla 0
Erkeğin dışkıda sorun yok ancak dişiden emin olamadım. Beyaz havlu kağıt serip diskiladiktan sonra tekrar atar mısınız? Dışkı boyama yapip yapmadığı anlaşılmıyor gazetede. Kuşlar hava değişiminden bir miktar tüye girmişler. Stres kaynakli da olabilir. Erkek kuş kaç yaşında bilmem ancak epey yaşlanmış. İlk mesajda dediğim gibi takviyeler ile toparlar gibi görünüyor

Oyla 0
Erkeğin dışkıda sorun yok ancak dişiden emin olamadım. Beyaz havlu kağıt serip diskiladiktan sonra tekrar atar mısınız? Dışkı boyama yapip yapmadığı anlaşılmıyor gazetede. Kuşlar hava değişiminden bir miktar tüye girmişler. Stres kaynakli da olabilir. Erkek kuş kaç yaşında bilmem ancak epey yaşlanmış. İlk mesajda dediğim gibi takviyeler ile toparlar gibi görünüyor
Renklenme yapmıyor dışkı ben yinede havlu kağıt koyucam peki benim ne kullanmam lazım yardımcı olursanız sevinirim veterinerde yok burda anbem bana probiyotik gönderdi bugün kargo gelir muhtemelen nbl probiyotik bundan versem onlarada olur mu nirde İzmirdeki veterinerim aminoful vermişti vitamin ve aminoasit karışımı elimde ilaca vitamine dair bunlar var Elazığa gidene kadar evde kendim neler yapabilirim ?

Oyla 0
Pet sitelerden rohnfried entrobac gibi bir ürün alinabilir. Bölünmüş olarak bulunabilir. Herhangi bir marka da olabilir ancak çok ucuz olanlar pek etkili değiller. Eğer alışveriş yaparsaniz bira mayasi da almanizi öneririm. Aviyeast küçük boyu yeterli gelir. Elinizde iyi bir b kompleks ve multivit de yoksa bir kaç ürün daha almak gerekebilir ancak sizin tercihiniz tabi

Oyla 0
1 hafta şehir değiştiremem şuan ama şöyle bir durum var dediğim gibi annem benim için NBL probiyotik kargolamış öğleden sonra gelicek bana bundan kuşlarıma kullanmamda sakınca varmı

Oyla 0
1 hafta şehir değiştiremem şuan ama şöyle bir durum var dediğim gibi annem benim için NBL probiyotik kargolamış öğleden sonra gelicek bana bundan kuşlarıma kullanmamda sakınca varmı
Kuşlar için farklı bir formülle yapiliyor probiyotikler. Kuşlar laktoz sindirimi konusunda yetersiz kaliyorlar. Bu nedenle bizler için hazirlanan bir çok ürün uygun olmuyor.

Oyla 0
Kuşlar için farklı bir formülle yapiliyor probiyotikler. Kuşlar laktoz sindirimi konusunda yetersiz kaliyorlar. Bu nedenle bizler için hazirlanan bir çok ürün uygun olmuyor.
Anladım veterinerden almam gerekiyor o halde haftaya ancak gidebilirim o halde alana kadar evde yapabilceğim bişey var mı yumurta peynir nebileyim sirkeli su vs ??

Oyla 0
Meyve tüketimi varsa bir dilim çekirdeğinden arınmış elma verilebilir. Prebiyotikler de bu süreçte yardımcı olabilir. Yakında petshop varsa divitsol gibi ucuz bir üründe işlevsel olabilir. Çok az vermek kaydıyla mayalı tam tahıllı ekmeklerde uygun olabiliyor.

Oyla 0
Geri